Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jubilerend Peerock staat er beter voor dan ooit

Jubilerend Peerock staat er beter voor dan ooit

COLIJNSPLAAT - Peerock bestaat 25 jaar en viert dat zaterdag op grootse wijze. In het kader van het jubileum is er een middagprogramma toegevoegd en staan er grote namen als VOF De Kunst en Van Dik Hout op het affiche. “Het programma staat als een huis”, zegt voorzitter Jeroen Verburg van het organisatiecomité. “Hiermee speel je je als Noord-Beveland in de kijker.”

Jeroen Verburg en secretaris Ko de Koster zijn best een beetje trots. Hun festival bestaat 25 jaar en lijkt er beter voor te staan dan ooit. De organisatie loopt op rolletjes, er is een groep trouwe sponsoren, de promotie met de Peemobiel is al weken in volle gang en mede door de grote namen op het affiche loopt de kaartverkoop als een trein.

Podium

Vrijwilligers zijn begin deze week begonnen met het opbouwen van de tent en het buitenpodium op de ‘nieuwe’ locatie, in de Oude Haven in Colijnsplaat. Het terrein is iets verplaatst, omdat het grasveld door de reconstructie van de Oude Haven plaats heeft gemaakt voor water. “We zijn gevraagd mee te denken over de herinrichting van het terrein, omdat wij één van de weinig partijen zijn die het echt gebruiken”, vertelt De Koster. “De gemeente zei het te waarderen wat we doen en vindt ons een belangrijke speler.”

Erkenning

Bij de herinrichting is op tal van manieren rekening gehouden met het festival. Zo kan de festivaltent worden bevestigd aan tientallen pinnen die in het plein zitten en zijn er rioolaansluitingen voor de tijdelijke toiletten gemaakt. “Fantastisch”, vindt Verburg.

Hij ziet het als een erkenning voor Peerock dat een kwart eeuw bestaat. Het festival in Colijnsplaat begon als een feestje van wat studenten, maar is nu een volwassen muziekevenement waarop elk jaar honderden mensen afkomen. “Voor veel mensen op Noord-Beveland is het de leukste dag van het jaar, maar ook toeristen weten ons goed te vinden. We weten zelfs dat sommige mensen hun vakantie in Zeeland plannen rondom Peerock.”

Familieplein

In het kader van het jubileum pakt de organisatie dit jaar groots uit. Waar het festival normaal aan het begin van de avond begint, barst het nu ‘s middags om 15.00 uur al los. Er is een familieplein waarop van alles is te doen. Er staan suikerspinnen, een ranjabar en foodtrucks, Verder is er een DJ-workshop en Raw Resonance komt. Deze groep neemt 250 emmers mee om met het publiek, zowel jong als oud, te drummen. “We vinden het leuk om ook bij jonge kinderen er muziek in te krijgen”, zegt De Koster. Hoogtepunt van de middag is de show van VOF De Kunst die, zoals het hoort op een familieplein, een mix speelt van hun kinderliedjes en grote hits als ‘Suzanne’ en ‘Een kopje koffie’.

Queen

Rond 19.00 uur begint het avondprogramma. Er zijn optredens van de Engelse indiepopband Coco and the Butterfields, de bluesrockers van Werehound en Son Mieux. “Zij staan op het punt van doorbreken”, zegt Verburg over die band die al regelmatig op 3FM is te horen en prijst tegelijkertijd programmeur René Tazelaar om zijn neus voor goede muziek. Na Son Mieux is het de beurt aan Van Dik Hout, de Amsterdamse band die ook zijn 25-jarig bestaan viert. Het festival wordt afgesloten door Miracle, een Nederlandse Queen-tributeband.

Kaarten kunnen voor het eerst online worden gekocht via de website www.peerock.nl. Verburg raadt het mede vanwege het jubileum iedereen aan tijdig tickets te kopen. "Er is plek voor duizend man op het terrein, maar je weet het maar nooit.

Meer uit Beveland

Zeeuwse Milieufederatie klaagt Nederlandse staat aan voor PFAS-verontreiniging

MIDDELBURG - De Zeeuwse Milieufederatie heeft samen met toen andere belangenorganisaties de Staat der Nederlanden aangeklaagd voor de schadelijke gevolgen van PFAS-verontreiniging. De organisaties hebben Knoops' advocaten in de arm genomen en de rechtszaak begint op 7 augustus bij de rechtbank in Den Haag. In de rechtszaak wordt onder meer verwezen naar de hoge concentraties PFAS in de Westerschelde.

9 uur geleden
24-uurs evenement in Omnium Goes: CIOS Zuidwest-Nederland steunt Het Vergeten Kind

GOES - Donderdag om 9.00 uur is een evenement bij CIOS Zuidwest-Nederland begonnen: studenten zijn gedurende 24 uur non-stop in beweging, allemaal voor het goede doel. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind zullen de studenten geld inzamelen om kwetsbare kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het evenement vindt plaats in het Omnium in Goes en is open voor publiek, met vrije inloop.

12 uur geleden
Brandweer lang bezig met brand in hybride auto 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer heeft donderdagochtend haar handen vol gehad aan een in brand gevlogen hybride auto. Het voertuig is uitgebrand.

13 uur geleden
Belgische ministers bezoeken energie-eiland dat wordt gebouwd in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - In Vlissingen-Oost worden momenteel de fundamenten gelegd voor een baanbrekend project: het Prinses Elisabeth Energie Eiland voor de Belgische kust. Het eerste van de 23 immense betonnen caissons is bijna gereed. Deze mijlpaal trok vandaag hoog bezoek uit België naar Vlissingen-Oost, waar de bouw van deze innovatieve constructie plaatsvindt. De Belgische premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine een bezoek aan de caissonwerf in Vlissingen.

1 dag geleden
Expositie over 165 jaar katholieke kerk in Ovezande

OVEZANDE - In dit jaar waarin Ovezande 700 jaar bestaat, viert de katholieke kerk in het dorp het 165-jarig bestaan. 'Daarmee is de kerk de oudste nog originele katholieke kerk van deze regio', aldus de kerkgemeente, die een expositie organiseert.

1 dag geleden
Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

2 dagen geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

2 dagen geleden