Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jubilaris Adri Pekaar uit Yerseke ontvangt oorkonde

Jubilaris Adri Pekaar uit Yerseke ontvangt oorkonde

YERSEKE - Al sinds zijn elfde zit Adri Pekaar uit Yerseke bij muziekvereniging Mozart, waar hij inmiddels niet meer weg valt te denken. Dit jaar viert hij zijn 65-jarige jubileum bij de vereniging. Daarom heeft waarnemend burgemeester Petra van Wingerden-Boers van de gemeente Reimerswaal hem de bondsoorkonde met bijbehorend speldje van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) uitgereikt.

Op elfjarige leeftijd begon Pekaar met spelen op de althoorn. “Via de basisscholen werden we destijds uitgenodigd door de muziekverenigingen om bij de vereniging te komen spelen”, vertelt hij. “We kregen toen nog voornamelijk les van meer ervaren muzikanten van de vereniging, later werden de lessen voorzien door muziekscholen.” Dat lesgeven heeft hij zelf ook nog een tijdje gedaan. “Dat was best leuk om te doen. Een aantal leerlingen die ik had zit nog steeds in de muziek.”

Toen Pekaar later tien jaar in de mosselvisserij ging werken en daarna bij Rijkswaterstaat, was hij veel van huis. Desondanks kwam hij toch naar zoveel mogelijk repetities. “Als ik langere tijd op de Waddenzee was, kon ik natuurlijk niet zomaar naar huis komen. Maar als ik aan wal was, probeerde ik zoveel mogelijk repetities bij te wonen.”

Kinderen

Vereniging Mozart veranderde in de tijd dat Pekaar lid was onder andere van een harmonie (koper- en houtblaasinstrumenten) naar een fanfare (alleen koperblaasinstrumenten). “Ik heb nog wel eens geprobeerd klarinet te spelen toen we nog een harmonie waren, maar dat was geen groot succes”, vertelt hij. “Daarna ben ik trombone gaan spelen. Eerst ventieltrombone en daarna schuiftrombone. Wat ik nu nog steeds speel.” Ook de zoons van Adri Pekaar spelen in de muziekvereniging. “De jongste zit al 36 jaar bij de vereniging en de oudste al veertig jaar. Ze vonden het heel leuk om muziek te maken en zo is het eigenlijk van vader op zoon gegaan. Ze wonen nu in Roosendaal en Zierikzee, maar komen nog iedere dinsdagavond terug voor de repetitie hier in Yerseke”, vertellen ze enthousiast. 

Ondanks alle muzikanten om haar heen is mevrouw Pekaar nooit zelf een instrument gaan spelen. “Ik kan inmiddels op gehoor denk ik goed herkennen wat goed en fout gaat in de muziek, maar ik kan nog steeds geen noot lezen, hoor!”

Naast Adri Pekaar vierden meerdere leden hun jubileum. Zo vierde Benny Pekaar zijn 25-jarig jubileum, Olga Tange haar 12,5 jarig jubileum en Miriam van Hijfte ook haar 25-jarig jubileum.

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

2 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

2 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

2 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

3 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

3 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

4 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

4 dagen geleden