Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joyce Havermans (43) is lid van seniorenvereniging

Joyce Havermans (43) is lid van seniorenvereniging

Joyce Havermans is met haar 43 jaar het jongste lid van de SVV. Rond haar 36ste verjaardag werd ze lid van de seniorenvereniging. “Binnen onze vriendengroep hadden we het gebruik om iemand die 40 jaar werd, een abonnement van de seniorenclub te geven. Het bleek echter zo gezellig dat ik uiteindelijk niet gewacht heb tot ik 40 was”, lacht ze. 

“Wat als een grapje begin, heeft ervoor gezorgd dat de SVV flink verjongd is. Natuurlijk is het nog steeds een seniorenvereniging en daar zijn de activiteiten ook op gericht. Bij de modeshow komt kleding voorbij die ik echt niet in mijn kast zal hangen, maar voor de gezelligheid ga ik er graag heen. Het meest opvallende is dat er nu, veel meer dan voorheen, activiteiten buiten werktijd worden gehouden, want de jeugd, zoals de oudere leden ons noemen, moet natuurlijk gewoon overdag werken”, zo vertelt Joyce. 

“We zoeken naar activiteiten die leuk zijn voor alle leden, zoals bijvoorbeeld een jeneverproeverij met allerlei smaakjes. Dat spreekt de ouderen aan, maar jenever is ook weer helemaal hip dus voor ons is het ook leuk om kennis mee te maken. Mensen denken vaak dat het alleen om activiteiten gaat, maar dat is niet zo. De SVV is er ook voor raad en daad, bijvoorbeeld bij vragen over zorg. Zo heeft de SVV mij enorm geholpen toen ik na de diagnose oogkanker gekeurd moest worden of ik auto mocht rijden. Je staat er niet altijd bij stil, maar de seniorenvereniging kan ook jongere mensen helpen. En wij staan als jongere generatie klaar om straks te helpen met bestuursfuncties als dat nodig is.” 

 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

3 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

7 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden