Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joran van der Sloot aangevallen in gevangenis Peru

Joran van der Sloot aangevallen in gevangenis Peru

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is gewond geraakt bij een gewelddadige vechtpartij in een Peruaanse gevangenis, waar hij een gevangenisstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op de studente Stephany Flores. Dit schrijft de Amerikaanse krant de New York Post.

De 36-jarige werd vorige week in een gemeenschappelijke ruimte van de beruchte Challapalca-gevangenis aangevallen door twee andere gevangenen. Meer gevangenen voegden zich vervolgens bij het gevecht, tot de bewakers de mannen uit elkaar haalden.

Van der Sloot liep blauwe plekken en snijwonden op. Het is onduidelijk of de mannen Van der Sloot aanvielen om een ruzie in de gevangenis, of omdat Stephany Flores de dochter was van Ricardo Flores, een populaire impresario in Peru. De Nederlander kreeg in oktober ook nog twintig jaar cel voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway, de Amerikaanse tiener die Van der Sloot in 2005 heeft vermoord.

Meer uit Binnenland

Vakantieverkeer leidt tot drukte op Europese snelwegen

DEN HAAG (ANP) - Op Europese snelwegen is het zaterdag zoals verwacht druk door vakantieverkeer, ziet ANWB Verkeersinformatie. Rond het middaguur lopen automobilisten op de bekende Route du Soleil in Frankrijk zo'n anderhalf uur vertraging op tussen Lyon en Orange, op de A7. Wie vanaf daar verder doorrijdt naar Spanje, heeft op de A9 richting de Pyreneeën ongeveer een uur oponthoud, aldus de ANWB.

6 minuten geleden
Drukte op wegen naar de kust, parkeerlocaties raken vol

DEN HAAG (ANP) - Het is erg druk op "vrijwel alle wegen naar de kust", meldt de ANWB. Zo loopt het verkeer onder meer vast op de doorgangswegen naar Scheveningen en op wegen richting de Noord-Hollandse stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Castricum. Ook op verschillende doorgangsroutes aan de Zeeuwse kust is het druk.

34 minuten geleden
Opnieuw serval weggelopen in Helmondse wijk Houtdonk

HELMOND (ANP) - In de Helmondse wijk Houtdonk is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een serval weggelopen. De politie waarschuwde inwoners van de Brabantse plaats via Burgernet om hun honden en katten binnen of aangelijnd te houden. In november ontsnapte in dezelfde wijk ook al een serval. Die keerde na enkele dagen uit zichzelf terug. "Het lijkt erop dat het hetzelfde dier is", zegt een woordvoerder van de politie.

1 uur geleden
Schiphol ziet veel passagiers vroeger komen na computerstoring

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

1 uur geleden
Man (24) aangehouden voor brandstichting op camping Zwarte Cross

LICHTENVOORDE (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting op de camping van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Daar brandden vrijdagavond drie caravans uit. "Door adequaat handelen van campingbezoekers, medewerkers van het festival en hulpdiensten werd erger voorkomen", aldus de politie zaterdag.

1 uur geleden
Warmste periode van het jaar is dit jaar licht wisselvallig

HOUTEN (ANP) - De periode van 20 juli tot en met 21 augustus, ook wel bekend als de hondsdagen, verloopt dit jaar anders dan gebruikelijk en is licht wisselvallig. Wat normaal gesproken de warmste periode van het jaar is, brengt volgens Weeronline nu waarden tussen 21 graden in het noordwesten en maximaal 25 graden in het zuidoosten van het land.

2 uur geleden
Hoofdredacteur NOS Sport: verandering is lastig en duurt lang

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport dacht de cultuuromslag op de werkvloer "in een paar maanden geregeld te kunnen hebben". Een jaar na zijn aanstelling noemt Gert-Jaap Hoekman dat in gesprek met het AD "naïef". Nu hoopt Hoekman zijn doel in januari volgend jaar bereikt te hebben.

3 uur geleden