Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joost Oranje stopt als hoofdredacteur van Nieuwsuur

Joost Oranje stopt als hoofdredacteur van Nieuwsuur

HILVERSUM (ANP) - Joost Oranje (58) stopt na negen jaar als hoofdredacteur van Nieuwsuur, maakte de NOS dinsdag bekend. Oranje wordt begin 2022 coördinator onderzoeksjournalistiek bij Nieuwsuur en NOS Nieuws.

De nieuwe functie van Oranje komt voort uit een onlangs afgesloten samenwerking tussen de NOS en de NTR. Oranje zegt uit te kijken naar zijn nieuwe job en blikt daarnaast terug op een mooie tijd. Hij noemt het een "enorme eer" dat hij aan het roer mocht staan bij Nieuwsuur. "Nu is het tijd om weer dichter bij de journalistieke praktijk te staan. De onderzoeksjournalistiek heeft mijn hart. Dus deze nieuwe functie is op mijn lijf geschreven."

Oranje was sinds 2012 hoofdredacteur van Nieuwsuur, daarvoor werkte hij bij NRC. Totdat er een opvolger is gevonden, blijft Oranje nog wel aan als hoofdredacteur van de nieuwsrubriek.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Diederik Ebbinge: Kapsalon Theater gaat door ondanks handhaving

AMSTERDAM (ANP) - De protestactie Kapsalon Theater gaat door, ondanks dat er in meerdere steden op gehandhaafd zal worden. Initiatiefnemer Diederik Ebbinge zei dinsdagavond in talkshow M op NPO 1 dat de cultuursector als "het braafste jongetje van de klas" besloten heeft om "dat dan maar niet meer te zijn". Met de actie Kapsalon Theater wil de cultuursector een landelijk protestgeluid afgeven.

19 uur geleden
Kapsalon Theater niet overal toegestaan

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen geeft geen toestemming voor het demonstratieve Kapsalon Theater woensdag in culturele instellingen in zijn stad. Alle instellingen die van plan waren iets te organiseren zijn dinsdag door de gemeente gewaarschuwd dat er gehandhaafd gaat worden als zij de deuren openen terwijl dat volgens de coronaregels nog niet mag. Ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), waarbij 22 gemeenten zijn aangesloten, heeft gewaarschuwd.

23 uur geleden
Rutte over misstanden The Voice: onacceptabel en onbetamelijk

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt misstanden zoals bij tv-programma The Voice of Holland "onacceptabel en onbetamelijk". Tegen de Telegraaf benadrukt hij niet alle feiten te weten, maar wel "heel erg geschrokken" te zijn van de "signalen" die naar buiten zijn gekomen.

1 dag geleden
Commissariaat voor de Media alert op The Voice-ontwikkelingen

AMSTERDAM (ANP) - Het Commissariaat voor de Media houdt de ontwikkelingen rondom grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland "nauwlettend" in de gaten en treedt op mocht dat nodig zijn, laat een woordvoerder weten aan het ANP.

1 dag geleden
Ook Concertgebouw verandert woensdag in een kapsalon

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Concertgebouw en het Concertgebouworkest sluiten zich aan bij de actie Kapsalon Theater om hun onvrede te uiten over het coronabeleid van het kabinet. Dat vertelde directeur Simon Reinink van het Concertgebouw dinsdagochtend in het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4.

1 dag geleden
Jaar lang feest in Amersfoort wegens 150e geboortedag Mondriaan

AMERSFOORT (ANP) - Amersfoort viert een jaar lang feest, omdat het 150 jaar geleden is dat kunstschilder en kunsttheoreticus Piet Mondriaan (1872 - 1944) in die stad werd geboren. Er zijn bijna honderd activiteiten georganiseerd, waaronder verschillende exposities, een liederencyclus en vier andere podiumproducties en een verjaardagsfeest op 7 maart in theater Flint. Mondriaan krijgt ook een herdenkingsmunt en er rollen auto's in Mondriaanstijl van de band.

2 dagen geleden
Boekenweek 2022 een maand later vanwege coronasituatie

AMSTERDAM (ANP) - De Boekenweek schuift een maand op en wordt gehouden van zaterdag 9 april tot en met maandag 18 april (tweede paasdag). De organisator, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) doet dat vanwege de "aanhoudende onzekerheid over de coronasituatie", zo meldt ze maandag. De Boekenweek zou eigenlijk van 5 tot en met 13 maart zijn.

2 dagen geleden