Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joost Klein stijgt sinds onderzoek weer bij bookmakers

Joost Klein stijgt sinds onderzoek weer bij bookmakers

MALMÖ (ANP) - Joost Klein en Nederland zijn sinds de bekendmaking van het onderzoek naar de zanger weer gestegen bij de bookmakers. Nederland is nu opgeklommen naar de zevende plek in het lijstje waarin de wedkantoren voorspellen wie de grootste kans maakt om het liedjesfestijn te winnen.

Klein mocht vrijdagavond vanwege het onderzoek niet meedoen aan de generale repetitie in Malmö. In plaats daarvan werd een opname getoond van de halve finale, van donderdag. Het publiek zong en klapte hard en enthousiast mee.

Martin Österdahl, executive supervisor van het Eurovisie Songfestival, werd daarentegen uitgejouwd door het aanwezige publiek. Hoogstwaarschijnlijk hielden de aanwezigen hem verantwoordelijk voor de afwezigheid van Joost Klein en aanwezigheid van de Israëlische zangeres Eden Golan. De aanwezigheid van Israël is omstreden vanwege de oorlog in Gaza. De afgelopen weken waren er in de Zweedse stad veel pro-Palestijnse demonstraties.

In de finale staan zaterdagavond - als Joost Klein mee mag doen - 26 acts. De grote favorieten van de avond zijn volgens de bookmakers Kroatië, Israël en Zwitserland.

Meer uit Binnenland

Tenlastelegging in zedenzaak Ali B uitgebreid met aanranding

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft in de zedenzaak van rapper Ali B de tenlastelegging uitgebreid. De officieren van justitie hebben na bestudering van het dossier besloten om de rapper naast verkrachting ook aan te klagen voor aanranding van een vrouw in Heiloo, zegt een woordvoerster van het OM Noord-Holland.

25 minuten geleden
Honderden boeren bij demonstratie in Brussels Atomiumpark

BRUSSEL (ANP) - Bij de boerendemonstratie in Brussel zijn vele honderden mensen aanwezig. De duizenden actievoerders die door de organisatie werden verwacht, lijken nog uit te blijven in het Atomiumpark. Behalve uit de Benelux zijn ook boeren uit Roemenië, Frankrijk, Polen en Italië aanwezig.

32 minuten geleden
Kippen optillen aan hun poten mag definitief niet van rechters

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in de pluimveesector mogen kippen niet vangen door ze aan hun poten op te tillen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), de hoogste rechter in dit vraagstuk, ziet daarvoor geen enkele ruimte in Europese regels. Door deze definitieve uitspraak moeten bedrijven die kippen vangen hun werkwijze aanpassen.

1 uur geleden
Boeren bereiken Brussel voor demonstratie tegen EU-beleid

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren zijn dinsdagochtend in Brussel gearriveerd voor een demonstratie in het Atomiumpark. In het park aan de rand van de Belgische hoofdstad staan honderden tractoren uit onder meer Nederland, België en Duitsland in rijen naast elkaar geparkeerd.

1 uur geleden
Twee verdachten opgepakt om dood vrouw (18) in Lelystad

JOURE (ANP) - De politie heeft maandag twee mannen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 18-jarige vrouw, die vorige week in het water werd gevonden bij de Knardijk in Lelystad. De verdachten zijn 22 en 24 jaar en werden aangehouden in het Friese Joure, meldt de politie dinsdag.

3 uur geleden
Pleegmeisje (10) Vlaardingen niet langer in direct levensgevaar

VLAARDINGEN (ANP) - Het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen dat vorige maand zwaargewond werd opgenomen in het ziekenhuis verkeert niet meer in "direct levensgevaar". Dat laat de stichting William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering weten, die verantwoordelijk is voor de voogdij van het meisje. "Haar toestand is echter nog steeds zorgelijk en ook in de komende periode blijft intensieve medische zorg noodzakelijk", aldus de organisatie.

3 uur geleden
XR kondigt nieuwe A12-blokkade en 'protestival' aan

DEN HAAG (ANP) - Actiegroep Extinction Rebellion (XR) probeert op 6 juli opnieuw de A12 in Den Haag te blokkeren. Dat is precies twee jaar nadat de klimaatactivisten voor het eerst demonstreerden op het beginstuk van de snelweg naast het Malieveld. Volgens XR zijn dit soort blokkades "harder nodig dan ooit", omdat het aankomende rechtse kabinet klimaatmaatregelen wil schrappen en het afschaffen van fossiele subsidies "van de agenda" wil halen.

3 uur geleden