Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongerencoach blijft op De Wissel in Goes

Jongerencoach blijft op De Wissel in Goes

GOES - De proef met een jongerencoach op praktijkschool De Wissel in Goes is geslaagd. Daarom heeft het Goese college van burgemeester en wethouders besloten dat de begeleider blijft. “Zo’n twintig leerlingen heeft de jongerencoach begeleid”, vertelt wethouder André van der Reest. “Niemand hoefde te worden doorverwezen naar jeugdzorg. Bij de helft van de leerlingen zijn de schulden niet geëscaleerd en soms zelfs helemaal afbetaald dankzij de jongerencoach.” 

De proef op de vmbo-school is onlangs na twee jaar geëvalueerd. “Dat schepte een heel positief beeld”, zegt de wethouder. De jongerencoach begeleidt leerlingen van De Wissel met sociale of emotionele problemen voor korte of langere tijd, legt Van der Reest uit. “De coach staat naast de jongeren om hen op weg te helpen. Op school, maar ook buiten schooltijd.” 

Het college maakt voortaan 35.000 euro per jaar vrij om structureel een jongerencoach in te zetten op De Wissel. De coach helpt de jongeren, die tussen de twaalf en zestien jaar oud zijn, onder meer zelfredzamer te worden. Ook is een aantal leerlingen vanuit de praktijkschool doorgestroomd naar vrijwilligerswerk. “Dat helpt hen bijvoorbeeld een werkritme aan te leren.”

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

3 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

6 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden