Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongerencoach blijft op De Wissel in Goes

Jongerencoach blijft op De Wissel in Goes

GOES - De proef met een jongerencoach op praktijkschool De Wissel in Goes is geslaagd. Daarom heeft het Goese college van burgemeester en wethouders besloten dat de begeleider blijft. “Zo’n twintig leerlingen heeft de jongerencoach begeleid”, vertelt wethouder André van der Reest. “Niemand hoefde te worden doorverwezen naar jeugdzorg. Bij de helft van de leerlingen zijn de schulden niet geëscaleerd en soms zelfs helemaal afbetaald dankzij de jongerencoach.” 

De proef op de vmbo-school is onlangs na twee jaar geëvalueerd. “Dat schepte een heel positief beeld”, zegt de wethouder. De jongerencoach begeleidt leerlingen van De Wissel met sociale of emotionele problemen voor korte of langere tijd, legt Van der Reest uit. “De coach staat naast de jongeren om hen op weg te helpen. Op school, maar ook buiten schooltijd.” 

Het college maakt voortaan 35.000 euro per jaar vrij om structureel een jongerencoach in te zetten op De Wissel. De coach helpt de jongeren, die tussen de twaalf en zestien jaar oud zijn, onder meer zelfredzamer te worden. Ook is een aantal leerlingen vanuit de praktijkschool doorgestroomd naar vrijwilligerswerk. “Dat helpt hen bijvoorbeeld een werkritme aan te leren.”

Meer uit Beveland

Wie houdt Grote Kerk in Goes deze zomer open?

GOES - De Grote of Maria Magdalenakerk is het monumentale hart van de stad. Een prachtige kruisbasiliek waarvan het koor bijna 600 jaar oud is. Tijdens het seizoen komen er duizenden bezoekers en dat aantal groeit nog steeds.  

5 uur geleden
‘Kiek uut’ voor kiekendiefkuikens op akkers

Het oogstseizoen is weer begonnen. ‘Oppassen dus voor een van de grootste roofvogels van ons land: de bruine kiekendief’, waarschuwt het Steunpunt Bruine Kiekendief.

8 uur geleden
Openwaterles voor kinderen is leuk, maar vooral ook belangrijk

GOES - Bij het Goese Meer leren en genieten basisschoolkinderen sinds mei van allerlei wateractiviteiten. Onder leiding van docenten en studenten van sportopleiding CIOS in Goes vergroten de leerlingen hun zelfredzaamheid op het water. Leuk, maar ook een must, stellen CIOS-medewerkers Joeri Cloosterman en Hedy van Eck, want de cijfers over de zwemvaardigheid van kinderen en ongelukken in het water worden er niet beter op.

8 uur geleden
Fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes

GOES – Zaterdagmiddag 2 juli houdt de Fietsersbond een fietscafé in wijkcentrum De Spinne in Goes. De deelnemers maken onder meer een fietsrondje door Goes om te bekijken wat er goed geregeld is en wat er beter kan.

1 dag geleden
Bijeenkomst in Borssele over nieuw hoogspanningsstation

BORSSELE - In dorpshuis Vijverzicht in Borssele vindt dinsdag (5 juli) een openbare informatiebijeenkomst plaats over de komst van een nieuw hoogspanningsstation in de omgeving van het Sloegebied. Eén van de bespreekpunten is waar dit station precies gebouwd moet worden. Netbeheerder Tennet heeft locaties in kaart gebracht en vraagt nu inwoners, ondernemers en organisaties mee te denken.

1 dag geleden
Open water is andere koek dan zwembad

GOES - Basisschoolleerlingen in de gemeente Goes kunnen dankzij een project van de gemeente en sportopleiding CIOS de klas verruilen voor open water. De kinderen, zoals Kelvin en Yinthe van de Holtkampschool, doen ervaring op met watersporten in de buitenlucht, dat heel anders is dan zwemmen in het zwembad.  

2 dagen geleden
Gemeente Goes betaalt mee aan groen dak voor inwoners

GOES - Inwoners van de gemeente Goes kunnen sinds vorige week subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin.

2 dagen geleden