Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongerencoach blijft op De Wissel in Goes

Jongerencoach blijft op De Wissel in Goes

GOES - De proef met een jongerencoach op praktijkschool De Wissel in Goes is geslaagd. Daarom heeft het Goese college van burgemeester en wethouders besloten dat de begeleider blijft. “Zo’n twintig leerlingen heeft de jongerencoach begeleid”, vertelt wethouder André van der Reest. “Niemand hoefde te worden doorverwezen naar jeugdzorg. Bij de helft van de leerlingen zijn de schulden niet geëscaleerd en soms zelfs helemaal afbetaald dankzij de jongerencoach.” 

De proef op de vmbo-school is onlangs na twee jaar geëvalueerd. “Dat schepte een heel positief beeld”, zegt de wethouder. De jongerencoach begeleidt leerlingen van De Wissel met sociale of emotionele problemen voor korte of langere tijd, legt Van der Reest uit. “De coach staat naast de jongeren om hen op weg te helpen. Op school, maar ook buiten schooltijd.” 

Het college maakt voortaan 35.000 euro per jaar vrij om structureel een jongerencoach in te zetten op De Wissel. De coach helpt de jongeren, die tussen de twaalf en zestien jaar oud zijn, onder meer zelfredzamer te worden. Ook is een aantal leerlingen vanuit de praktijkschool doorgestroomd naar vrijwilligerswerk. “Dat helpt hen bijvoorbeeld een werkritme aan te leren.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Wielrenner gewond na aanrijding met auto in Bruinisse

BRUINISSE - Een wielrenner en een personenauto zijn zaterdagmiddag met elkaar in aanrijding gekomen op de kruising van de Langeweg met de Rijksstraatweg in Bruinisse. De wielrenner raakte hierbij gewond.

14 uur geleden
Geannuleerde tolvrije dagen opnieuw ingepland

In 2020 en 2021 heeft NV Westerscheldetunnel vijf tolvrije dagen geannuleerd vanwege het coronavirus. Nu de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden, hebben we besloten om de geannuleerde tolvrije dagen opnieuw in te plannen.

14 uur geleden
‘Het is de laatste zeven jaar hard gegaan’

In de tweewekelijkse rubriek ‘Aan de keukentafel met...’ vertelt dit keer ondernemer Martijn Kooijman, eigenaar van AAproTec, over zijn werk en leven.

17 uur geleden
Zeeuwse Connectie doet Zeeuwse geslaagden 225 euro cadeau

Alle Zeeuwse jongeren die net hun diploma hebben behaald, of binnenkort behalen, krijgen een examencadeaupakket ter waarde van 225 euro van De Zeeuwse Connectie.

19 uur geleden
Twee personen gewond bij steekincident aan Pytorenstraat

GOES - In een pand aan de Pytorenstraat in Goes heeft vrijdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt. Een 39-jarige verdachte uit Goes is aangehouden. 

20 uur geleden
Japanse kruiskwal steekt weer de kop op in Veerse Meer

KORTGENE - Met oog op het mooie weer worden zwemmers in het Veerse Meer gewaarschuwd voor de Japanse kruiskwal. Contact met de huid kan jeuk veroorzaken.

1 dag geleden
Waterschap peilt functioneren waterschapsdemocratie

Waterschap Scheldestromen staat voor grote maatschappelijk opgaven als klimaatadapatie, energietransitie en droogte vragen een omgevingsgerichte aanpak, waarbij nauwe samenwerking met burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen centraal staat. Om te onderzoeken hoe deze partijen de samenwerking met het waterschap ervaren wordt vanaf 10 juni a.s. een enquête uitgezet die door iedereen in te vullen is. 

1 dag geleden