Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongeren kunnen in Goes kennismaken met lacrosse

Jongeren kunnen in Goes kennismaken met lacrosse

GOES - Lacrosse komt naar Zeeland. Jongeren tot en met achttien jaar kunnen vanaf donderdag gratis clinics volgen op de ijsbaan in Goes-Zuid.

Lacrosse speel je met een stick. Aan het einde zit een netje waarmee je de bal kunt gooien en vangen.

De sport is groot in Canada, waar het de populairste zomersport is, en in de Verenigde Staten. In Nederland wordt het vooral beoefend in studentensteden, maar de sport groeit gestaag in populariteit.

Club

Initiatiefnemers van de clinics in Goes zijn de 15-jarige Ryan Kalau en coach Daniël Sterenborg van Ogers Lacrosse Club in Bergen op Zoom. “Ik speel al bijna twee jaar lacrosse in Bergen op Zoom”, zegt Kalau. Volgens hem reist een groeiend aantal jongeren uit Zeeland naar West-Brabant. “Toen is het idee ontstaan om het op een laagdrempelige manier in Zeeland aan te bieden op openbare plaatsen.”

RIVM

De clinics beginnen elke donderdag om 16.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Jongeren tot en met achttien jaar zijn welkom. De initiatiefnemers houden zich aan de regels van het RIVM in verband met het coronavirus. “Met tien sticks een speelveldje oplopen en dan kijken hoe het verder loopt, is het beste wat ik ooit heb gedaan”, zegt Sterenborg. “We kijken al uit naar de vrolijke gezichten van deelnemers in Goes wanneer ze hun eerste bal gaan vangen en gooien.” 

Meer uit Beveland

Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

7 minuten geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

3 uur geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE -  De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden