Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongeren kunnen in Goes kennismaken met lacrosse

Jongeren kunnen in Goes kennismaken met lacrosse

GOES - Lacrosse komt naar Zeeland. Jongeren tot en met achttien jaar kunnen vanaf donderdag gratis clinics volgen op de ijsbaan in Goes-Zuid.

Lacrosse speel je met een stick. Aan het einde zit een netje waarmee je de bal kunt gooien en vangen.

De sport is groot in Canada, waar het de populairste zomersport is, en in de Verenigde Staten. In Nederland wordt het vooral beoefend in studentensteden, maar de sport groeit gestaag in populariteit.

Club

Initiatiefnemers van de clinics in Goes zijn de 15-jarige Ryan Kalau en coach Daniël Sterenborg van Ogers Lacrosse Club in Bergen op Zoom. “Ik speel al bijna twee jaar lacrosse in Bergen op Zoom”, zegt Kalau. Volgens hem reist een groeiend aantal jongeren uit Zeeland naar West-Brabant. “Toen is het idee ontstaan om het op een laagdrempelige manier in Zeeland aan te bieden op openbare plaatsen.”

RIVM

De clinics beginnen elke donderdag om 16.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Jongeren tot en met achttien jaar zijn welkom. De initiatiefnemers houden zich aan de regels van het RIVM in verband met het coronavirus. “Met tien sticks een speelveldje oplopen en dan kijken hoe het verder loopt, is het beste wat ik ooit heb gedaan”, zegt Sterenborg. “We kijken al uit naar de vrolijke gezichten van deelnemers in Goes wanneer ze hun eerste bal gaan vangen en gooien.” 

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Jan Haak loerde ook in de haven

Jan Haak, wie kent hem niet? In ieder geval de jongste generaties niet meer. Als ik in Zeeland geboren en getogen was, had ik zeker van hem of Joosje Pik of Piet den Haak of Hakepuit of Akervent gehoord. En daardoor nog banger voor open water geworden dan ik van nature al ben. Al deze figuren zijn namelijk 'nekkers': boosaardige watergeesten, die kinderen schrik aanjoegen om maar zo ver mogelijk van water weg te blijven. Deed je dat niet, dan kon je erin vallen en was Jan Haak of een soortgenoot er als de kippen bij om je naar beneden te trekken.

20 uur geleden
Brand uitgebroken op schip in Scaldiahaven, bemanning veilig gesteld

NIEUWDORP - Zondagochtend is er brand uitgebroken aan boord van een schip dat aangemeerd ligt in de Scaldiahaven. De brandweer is ter plaatse en de bemanning is geëvacueerd.

22 uur geleden
Vrouw (37) aangehouden voor overlast en mishandeling op treinstation Goes

GOES - Een 37-jarige vrouw uit Warnsveld is zaterdagmiddag aangehouden voor het veroorzaken van overlast op het treinstation. De vrouw heeft daarbij ook een agent geslagen en beledigd.

23 uur geleden
Jo de Roo toertocht vanaf Grote Markt in Goes

GOES - De Jo de Roo toertocht wordt zondag 23 juni weer verreden vanuit Goes.

1 dag geleden
Scooterbestuurster raakt gewond na botsing met auto op de Stelleweg

HEINKENSZAND- Een scooterbestuurster is zaterdagmiddag gewond geraakt op de Stelleweg. Dit gebeurde nadat ze in botsing kwam met een auto die een uitrit verliet. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij monteurs Aart Jan en Wim: 'Samen oplossingen bedenken is het leukste dat er is'

KAMPERLAND - Op het grote terrein van familiebedrijf Sandee Groen aan de rand van Kamperland is de nieuwbouw van het kantoor in volle gang. Ernaast staat de werkplaats. Dit is het kloppend technisch hart van het internationaal opererende bedrijf. Voor onderhoud en reparaties nemen de monteurs Aart Jan, Wim en Durmus duizenden machines met deskundigheid en plezier onder handen.

1 dag geleden
Holland House Colijn klaar voor EK

COLIJNSPLAAT - Na heel wat uurtjes zwoegen is het Holland House Colijn klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

2 dagen geleden