Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongeren denken mee over slimme mobiliteit

Jongeren denken mee over slimme mobiliteit

MIDDELBURG - Vijf jongeren zijn donderdag in gesprek geweest met gedeputeerde Harry van der Maas over de vraag hoe er samen voor gezorgd kan worden dat Zeeland goed bereikbaar is en blijft. 

Dat gebeurde tijdens een digitale bijeenkomst over slimme mobiliteit, georganiseerd door Jouw Zeeland, het jongerennetwerk van Provincie Zeeland.

Tijdens de sessie gaven de jongeren de volgende inzichten: 

-'Onderwijsinstellingen moeten goed en snel bereikbaar zijn.'

-'Wanneer een knooppunt comfortabel en veilig is, is het niet erg om daar te wachten op een boot, bus of trein.'

-'Alle digitale middelen voor gebruik van openbaar vervoer moeten op elkaar aansluiten.'

De mening van de jongeren wordt meegenomen bij het opstellen van de regionale mobiliteitsstrategie. Naast deze sessie vinden er nog twee digitale sessies over dit onderwerp plaats: Op donderdag 8 oktober van 11.30 tot 13.00 uur met als onderwerp reizigers met een beperking. Op Dinsdag 13 oktober van 15:30 tot 17:00 uur met als onderwerp reizigers.

U kunt zich aanmelden via de website.


Meer uit Middelburg

Middelburg wordt steeds drukker; gemeente vernieuwt parkeerbeleid

MIDDELBURG - De komende jaren neemt het aantal inwoners toe, verwacht de gemeente Middelburg. Dat brengt ook een stijging van het aantal auto's en fietsen met zich mee. 'Meer auto's en fietsen betekent een grotere vraag naar parkeerplaatsen', schrijft Middelburg in een persbericht. Daarom werkt de gemeente aan een nieuw fiets- en parkeerbeleid.

1 uur geleden
Fietser naar het ziekenhuis na botsing met auto in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing met een personenauto is dinsdagochtend in Middelburg een fietser gewond geraakt. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht.

5 uur geleden
Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

1 dag geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

2 dagen geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg.

2 dagen geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

4 dagen geleden