Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

Jaimy Quite ontdekte de metal als tiener. “De platenkast van mijn vader was zeer rijk gevuld, maar geen metal. The Who kwam daar misschien het dichtst bij in de buurt,” vertelt Quite. “Dus mijn broer Brian en ik zagen daar ruimte, luisteren naar iets waar mijn vader niks mee had.” Broer Brian kocht een lp van Helloïse, één van de eerste Nederlandse metalbands die voor een groot deel bestond uit bandleden van Highway Chile. “Die hebben we grijs gedraaid op mijn broers zolderkamer. Daar is het voor ons eigenlijk allemaal begonnen en dat wilden we zelf ook.” Quite zag de band voor het eerst in 1987 op ‘T Hofpopfestival in Middelburg. “Ik wilde toen al in die band spelen en nu speel ik er dus in. Dat is prachtig, vind ik zelf.”

Oefenen
Jaimy Quite werd vorig jaar aan het begin van de zomervakantie gepolst of hij bij Highway Chile wilde komen drummen. “Ik zat al in een coverband met zanger Stan Verbraak,” vertelt Quite. “De legendarische drummer Ernst van Ee was vrij plotseling gestopt bij Highway Chile en zo kwam die kruk vrij. Ik hoefde er eigenlijk niet over na te denken, vooral ook omdat Stan het mij wel toevertrouwde. Maar er lag meteen druk op. Vijf weken later stond er een optreden gepland op een metalfestival vlakbij München. Ik heb toen al mijn vakantieplannen gecanceld en heb de hele zomer hier in mijn studio in Ritthem zitten oefenen.”

Hard, snel of moeilijk
Hoewel Jaimy Quite als eigenaar van een eigen drumschool bij Boer Vos in Ritthem de nodige ervaring heeft als drummer, kwam er toch nog wat bij kijken om het repertoire van Highway Chile onder de knie te krijgen. “Het is altijd hard en daarbij of snel of moeilijk. Of alle drie tegelijk. Terwijl andere mensen op het strand lagen heb ik hier zitten repeteren. Ik ben natuurlijk voornamelijk een rockdrummer en dit is toch weer anders. Het grote verschil is de dubbele bassdrum, dat moest ik onder de knie krijgen. En ik wilde Stan, die er vertrouwen in had, ook zeker niet teleurstellen.”

München
Het repeteren van Quite was niet zonder resultaat. “We stonden op 27 augustus op een metalfestival in de buurt van München. Nederlandse metal is daar erg populair. De eerste rijen stonden vol met fans die t-shirts van Highway Chile droegen. Het was voor mij de vuurdoop en ik heb de hele set foutloos kunnen spelen.” Quite kijkt uit naar het optreden in De Spot. “Kees Petiet organiseerde vroeger één keer per jaar een metalfestival op Plein 1940 in Middelburg. Daar gingen wij altijd naar toe. En nu vroeg uitgerekend hij ons om op de benefiet in De Spot te spelen. Er zijn weer een paar leuke cirkeltjes rond. Sommige mensen gaan het wat rustiger aandoen als ze vijftig zijn, en ik ga bij een metalband. Ik zit nu bij de band waar ik vroeger al bij wilde zitten.”

Meer uit Vlissingen

Ritthem Reünie in Ons Dorpsleven Ritthem

RITTHEM - Op zaterdag 15 juni houdt Stichting Ons Dorpsleven Ritthem een reünie voor (oud)Ritthemers in Dorpshuis Ons Dorpsleven, Ritthem. De bijeenkomst begint om 11 uur, met een open einde.

27 minuten geleden
Dar Mlodziezy komt op de kop van de Visserijkade te liggen

VLISSINGEN - De gemeente en de organisatie van Vlissingen Maritiem hebben een nieuwe locatie gevonden voor de Dar Mlodziezy. Het 110  meter lange schip zou eigenlijk aan de Piet Heinkade komen te liggen maar daar zijn de laatste weken Duitse zeemijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we voorlopig geen schepen aan de Piet Heinkade liggen.

20 uur geleden
Gemeente trekt 1,3 miljoen voor 'huiskamer van de stad' in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders trekt 1,3 miljoen euro uit voor verdere ontwikkeling van de Machinefabriek. Het geld is afkomstig uit het klimaatfonds. De provincie Zeeland en acht Zeeuwse gemeenten hebben samen 50 miljoen uit het klimaatfonds gekregen om de leefkwaliteit te verbeteren in de omgeving van de aanlandlocaties van nieuwe hoogspanningsnetten voor windenergie op zee. 

22 uur geleden
Geen schepen aan de Piet Heinkade tijdens Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Tijdens werkzaamheden in de binnenhaven van Vlissingen zijn op vrijdag 24 mei 2024 twee zeemijnen aangetroffen in de bodem voor de Piet Heinkade. Volgens de wettelijke verplichting wordt er bij dit soort werkzaamheden altijd een explosievenonderzoek uitgevoerd, waarbij de mijnen zijn ontdekt. Uit voorzorg kunnen er tijdens Vlissingen Maritiem geen schepen afmeren aan de Piet Heinkade.

1 dag geleden
Vier mannen opgepakt voor reeks schietpartijen in Vlissings Middengebied

VLISSINGEN - In drie woningen in het Middengebied in Vlissingen zijn dinsdagmorgen vier mannen aangehouden. 'Twee van hen worden verdacht van poging tot moord of doodslag en alle vier voor het bezit van vuurwapens', meldt de politie. Ze onderzoekt hun betrokkenheid bij de diverse schietpartijen dit jaar in het Middengebied. Rechercheurs doen dinsdag nader onderzoek in vier woningen in dat gebied. 

2 dagen geleden
Tallships, maritieme dag en veel muziek en cultuur op Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar van vrijdag 31 mei tot en met 2 juni wordt Vlissingen Maritiem 2024 gehouden. Er komen tallships naar de stad en er zijn tal van activiteiten georganiseerd zoals een maritieme markt, oude ambachten, foodtrucks en muziekoptredens.

2 dagen geleden
Acht woningen nog onbewoonbaar na grote flatbrand Schaepmanstraat

VLISSINGEN - Een groot deel van de bewoners van de flat waarin maandag in Vlissingen een grote brand uitbrak, is weer thuis. De bewoners van acht huizen kunnen voorlopig niet terug naar hun woningen, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).Het flatgebouw aan de Schaepmanstraat bestaat uit meerdere blokken. Drie van de vier portieken zijn inmiddels weer vrijgegeven. Alleen het blok waarin de brand ontstond, is nog niet toegankelijk. Ook vannacht zullen de bewoners hiervan niet terug naar huis kunnen. Het gaat in totaal om acht woningen. Stichting Salvage is ingeschakeld om te helpen bij het vinden van onderdak voor de nog geëvacueerde bewoners. Voor alle bewoners van de acht woningen was rond 23.30 uur onderdak geregeld. Wanneer deze personen weer wel terug naar huis kunnen is overigens nog onduidelijk. De meterkast van het portiek is in ieder geval zwaarbeschadigd en er zullen nog allerlei werkzaamheden moeten plaatsvi nden voordat de woningen weer in gebruik kunnen worden genomen.De inzet van de brandweer ter plekke is inmiddels afgerond.

2 dagen geleden