Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jonge Brit Tarling pakt Europese titel tijdrijden in Emmen

Jonge Brit Tarling pakt Europese titel tijdrijden in Emmen

EMMEN (ANP) - De Brit Joshua Tarling heeft bij de Europese kampioenschappen wielrennen in Drenthe de titel veroverd op de individuele tijdrit. De pas 19-jarige renner, eerder al derde op het WK, was na 29,5 kilometer in en rond Emmen de snelste in een tijd van 31 minuten en 30 seconden.

Het zilver ging naar de Zwitser Stefan Bissegger. De titelverdediger gaf liefst 42 seconden toe. De Belg Wout van Aert werd derde op 43 seconden.

Welshman Tarling was op het eerste stuk met wind tegen al meteen de snelste. Met name Bissegger was traag gestart en gaf na 10 kilometer al 25 seconden toe op het fenomeen van Ineos Grenadiers. Die kende onderweg geen zwak moment. "Al had ik zelf niet het goede gevoel van het WK." In het Schotse Sterling stuntte Tarling vorige maand met de derde plek achter de Belg Remco Evenepoel en de Italiaan Filippo Ganna. Vorig jaar werd hij in Australië nog wereldkampioen bij de junioren.

Door wind 'extra zwaar'

"De wind maakte het vandaag extra zwaar. Hij veranderde ook steeds van richting, waardoor je nooit op adem kon komen", vertelde de op een na jongste renner in het profpeloton, die uitkwam op een gemiddelde van bijna 61 kilometer per uur. De overwinning in Emmen was zijn derde bij de profs nadat hij eerder al de nationale tijdrittitel van Groot-Brittannië veroverde en in Sluis een tijdrit won in de Renewi Tour.

Zijn voorbereiding was niet ideaal vanwege een val. "Maar de afgelopen tweeënhalve week heb ik thuis in Andorra weer goed kunnen trainen. Deze tijdrit deed meer zeer dan die op het WK, maar ik ben superblij met het resultaat."

Bissegger

Bissegger kon leven met zijn tweede plek, drie dagen nadat hij de Vuelta had afgesloten in Madrid. De drie weken in Spanje waren hem maar matig bevallen. "Ik voel me nu in ieder geval al een stuk beter. Dat geeft moed met het oog op volgend jaar als ik op de Olympische Spelen kort na de Tour de tijdrit wil rijden."

Beide Nederlandse deelnemers eindigden in de top 10. Daan Hoole werd zevende op 1.22 van de winnaar. Op 1.28 werd Sjoerd Bax nog net tiende.

Meer uit Sport

Spanjaard Sánchez troeft Alaphilippe af in zesde Giro-etappe

RAPOLANO TERME (ANP) - Wielrenner Pelayo Sánchez heeft de zesde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De 24-jarige Spanjaard van Movistar klopte na 180 kilometer in Rapolano Terme tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe uit Frankrijk in de sprint. De Australiër Luke Plapp werd derde.

16 minuten geleden
Cavendish klopt Groenewegen in tweede etappe Ronde van Hongarije

KAZINCBARCIKA (ANP) - Mark Cavendish heeft Dylan Groenewegen van de zege afgehouden in de tweede etappe van de Ronde van Hongarije. De 38-jarige Britse sprinter van Astana was na 162 kilometer tussen Tokaj en Kazincbarcika de beste in de massasprint. Hij klopte Groenewegen en de Spanjaard Jon Aberasturi.

46 minuten geleden
Norris gelooft in wereldtitel bij McLaren in 2025

WOKING (ANP/RTR) - Lando Norris is er zeker van dat hij volgend jaar met McLaren om de wereldtitel in de Formule 1 kan strijden. Dat zei hij bij Sky Sports tijdens een bijeenkomst in de fabriek van Britse renstal. Daar vierde Norris en het team de zege van afgelopen zondag in de Grote Prijs van Miami.

3 uur geleden
Schaatsster Leerdam kiest voor eigen traject, niet voor Team IKO

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft er na lang twijfelen voor gekozen om zich los van een schaatsploeg voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2026. De 25-jarige schaatsster zegt dat ze dicht bij een overgang was naar Team IKO, die volgens berichtgeving in de media deze week al rond was, maar dat ze toch gekozen heeft voor haar gevoel. "Er zijn te veel signalen dat dit is wat ik wil, dus ik ga het gewoon doen", schrijft Leerdam op Instagram.

5 uur geleden
Canadees Woods stapt af in Giro na val

VIAREGGIO (ANP) - Voor de Canadees Michael Woods is de Giro d'Italia ten einde. De 37-jarige wielrenner kwam woensdag in de vijfde etappe ten val en vertoonde 's nachts vervolgens milde symptomen van een hersenschudding. Dat was voor zijn ploeg Israel - Premier Tech genoeg reden om hem uit de koers te halen.

6 uur geleden
Olympische vlam in Marseille begonnen aan estafette naar Parijs

MARSEILLE (ANP/AFP) - De olympische vlam is donderdag in Marseille begonnen aan zijn lange estafette door Frankrijk en de Franse overzeese gebieden. Voormalig Frans voetbalinternational Basile Boli was de startloper, die de toorts vanuit de basiliek in Marseille overhandigde aan de 83-jarige Colette Cataldo, een trouwe fan van Olympique Marseille.

7 uur geleden
Serviër Jokic voor derde keer gekozen tot beste basketballer NBA

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - De Servische basketballer Nikola Jokic is voor de derde keer in de afgelopen vier seizoenen gekozen tot beste speler van de Amerikaanse NBA (MVP). De topschutter van Denver Nuggets is de negende speler die de prijs minstens drie keer heeft gewonnen.

9 uur geleden