Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jolanda Roelands nieuwe voorzitter VPTZ

Jolanda Roelands nieuwe voorzitter VPTZ

THOLEN - Per 1 september 2021 treedt Jolanda Roelands aan als voorzitter van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen (VPTZ). Zij volgt hiermee Bram Klijnsma op.

Jolanda Roelands kent VPTZ West-Brabant & Tholen al jaren; vanaf de jaren negentig werkte zij als verpleegkundige met vrijwilligers samen in de thuiszorg en daarna in het hospice in Breda. Als coördinator van het Netwerk Palliatieve Zorg Roosendaal, Bergen op Zoom en Tholen en het consultatieteam palliatieve zorg was het voor Jolanda vanzelfsprekend om de VPTZ-vrijwilligers als onderdeel van de zorg rondom de patiënt en de naasten in te zetten. Op landelijk niveau heeft zij als medeoprichter en directeur van stichting Fibula 10 jaar prettig samengewerkt met VPTZ Nederland om met elkaar beleid te maken. Mede door haar inzet heeft de ondersteuning van de palliatieve zorg regionaal en landelijk een grote impuls gekregen.

Jolanda: “Ik blijf me ook professioneel inzetten in de palliatieve zorg, maar ik ben trots dat ik deel mag gaan uitmaken van deze mooie organisatie, met goede vrijwilligers, staf en bestuur. Uitgangspunt is altijd de beste zorg voor patiënten en hun naasten in de laatste fase van het leven. Elke keer opnieuw afstemmen: wat is goede zorg voor deze mens en wie kan die het beste geven?”

Het bestuur van VPTZ West-Brabant & Tholen is blij Jolanda Roelands te kunnen verwelkomen en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Meer info:  werkwijze VPTZ West-Brabant & Tholen, of wilt u hulp aanvragen voor een naaste: 06-51498069 of  www.vptz-westbrabanttholen.nl. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Electro World: 'Nu kan ik zelf mijn assortiment bepalen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Mario Hoppenbrouwers en Nicky Swaanen van Electro World.

20 uur geleden
Zonnepanelen veroveren Tholen: 'Bijna helft woningen energie-zelfvoorzienend'

THOLEN - Bijna de helft van de woningen in Tholen was in 2023 voorzien van zonnepanelen, zo blijkt uit een analyse van nieuwe CBS-cijfers door energiebedrijf Zonneplan. Het aandeel Thoolse woningen met zonnepanelen steeg met 13,2 procent ten opzichte van 2022, van 4749 naar 5378 woningen.

1 dag geleden
Summergames keert deze zomervakantie weer terug op Tholen

THOLEN - De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het jongerenwerkteam Jij op Tholen opnieuw een gevarieerd programma aanbiedt tijdens de Summergames. Vorig jaar deden meer dan vijfhonderd kinderen mee aan de activiteiten. Inschrijven kan vanaf dinsdag 25 juni om 13.00 uur.

1 dag geleden
Auto belandt in diepe sloot op de Poortvlietsedijk: Bestuurder onder invloed [UPDATE]

Scherpenisse- Op de Poortvlietsedijk (N286) is vrijdagavond een auto in een diepe sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig klom zelfstandig uit zijn auto. Nadat hij ter plaatse medisch gecontroleerd werd door het ambulancepersoneel, nam de politie een blaastest af. Hieruit bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.

1 dag geleden
WOZ-waarde Thoolse woningen behoort tot top 10 grootste stijgers

THOLEN -  De gemiddelde WOZ-waarde van Thoolse woningen is het afgelopen jaar met 10,4 procent gestegen. Tholen staat hiermee in de top 10 van gemeenten met de hoogste stijging. In de provincie Zeeland steeg de waarde van een woning het meest van alle provincies met 7,8 procent.

2 dagen geleden
Gynaecoloog Richard Pal neemt na 30 jaar afscheid van Bravis Ziekenhuis

ROOSENDAAL/THOLEN - Na een indrukwekkende carrière van dertig jaar als gynaecoloog heeft Richard Pal vandaag afscheid genomen van het Bravis Ziekenhuis. Zijn afscheid werd groots gevierd op de Bravis-locatie in Roosendaal.

2 dagen geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Nieuwe bankjes bij de Schelphoek'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden