Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jolanda de Munck op z’n Zeeuws voe Serious Request

Jolanda de Munck op z’n Zeeuws voe Serious Request

WEMELDINGE - Ieder jaar organiseert radiozender 3FM inzamelingsactie Serious Request. Door heel Nederland worden acties georganiseerd om geld in te zamelen voor Serious Request. De Wemeldingse Jolanda de Munck-Korstanje zamelt al tien jaar geld in voor Serious Request, ook dit jaar. 

De Munck organiseert dit jaar voor het eerst haar eigen inzamelingsactie. ‘’Voorheen liet ik mezelf sponseren voor het lopen van de Kustmarathon en zamelde ik op die manier geld in’’, vertelt ze. Omdat het dit jaar onzeker was of de Kustmarathon zou doorgaan, besloot ze zelf iets te organiseren. ’’Op mijn werk in het Cederhof lees ik vaak Zeeuwse streekverhalen in het Zeeuwse dialect voor aan de ouderen. Ik ben nog een van de weinigen daar die het dialect al sinds jongs af aan spreekt. Daar genieten de ouderen heel erg van. Zodoende kwam ik op het idee om geld in te zamelen door een voorleesmiddag te doen waarbij ik in het Zeeuwse dialect streekverhalen zal voorlezen.’’ 

Op maandagmiddag 20 december zal De Munck in dorpshuis de Wemel in Wemeldinge verschillende verhalen van onder andere Engel Reinhoudt voorlezen. Daarmee hoopt ze geld in te zamelen voor het Wereld Natuur Fonds. Die het geld zullen besteden aan onder andere het tegengaan van ontbossing. Ze vindt het belangrijk om geld in te zamelen voor goede doelen: ‘’Ik doe graag dingen voor andere mensen en bij Serious Request vind ik dat altijd speciaal. De aanloop naar kerst, het geld inzamelen en samen zijn met anderen geven het een heel warm gevoel. Bovendien luister ik ook graag naar 3FM’’, vertelt ze. Op verschillende manieren heeft ze de laatste jaren geld opgehaald. ‘’Ik begon met mensen vragen of ze iets over hadden voor Serious Request, later heb ik geld ingezameld met het wandelen van de Kustmarathon.’’ Eén van de jaren die De Munck zich goed herinnert is 2019. ‘’De dj’s wandelden toen van Goes naar Groningen. Dat was natuurlijk erg leuk omdat je – in tegenstelling tot andere jaren waarin ze in een glazen huis zaten – met ze mee kon lopen. Ik heb de etappe van Goes tot Kruiningen meegelopen en een praatje met de dj’s kunnen maken. Ook was dat het jaar waarin ik zelf het meeste geld heb opgehaald!’’ Dit jaar gaat De Munck het dus anders doen. Om haar te steunen kan men terecht op de website van 3FM bij de actie: ‘Voorlezen op z’n Zeeuws met Jootje’ en bij de Wemel op maandag 20 december van 14.30 tot 16.00 uur.

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

8 uur geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

14 uur geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

1 dag geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

2 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

2 dagen geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

3 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden