Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Johanna en Sjaco winnen Zeeuwse Erftrofee

Johanna en Sjaco winnen Zeeuwse Erftrofee

AAGTEKERKE - Johanna Pladdet en Sjaco de Visser uit Aagtekerke hebben de Zeeuwse Erftrofee 2021 gewonnen. Samen beheren zij drie boerenerven in de provincie. Ze kregen de prijs, bestaande uit een schildje en een bijenhotel, woensdag uit handen van gedeputeerde Anita Pijpelink.

De Zeeuwse Erftrofee wordt ieder jaar uitgereikt namens de Boerderijenstichting Zeeland, de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie en Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Dit jaar mocht SLZ een winnaar kiezen. Er werd vooral gekeken naar de bijzondere inzet voor de versterking van de cultuurhistorische waarden, de biodiversiteit op een streekeigen erf en het behoud van landschapselementen.

Jeugdliefde
Johanna vertelt overdonderd te zijn door de prijs die zij samen met Sjaco kreeg. Ze kocht de karakteristieke boerderij in Westdorpe ruim twintig jaar geleden en begon met de restauratie van het historische wagenhuis. Met behoud van authentieke elementen ontstond vakantiehuis Het Wagenhuijs. In samenwerking met Stichting Het Zeeuwse Landschap pakte ze het erf aan. Knotwilgen, hoogstamfruitbomen en meidoornhagen werden aangeplant en houtrillen aangelegd. “Terwijl ik in Westdorpe hard aan het werk was, deed Sjaco in Aagtekerke hetzelfde met zijn boerderij. Hij was mijn jeugdliefde en we ontmoetten elkaar opnieuw. We wonen nu samen in Aagtekerke en hebben sinds kort een boerderij in Zoutelande gekocht om te restaureren.”

Trekpaarden
Projectmedewerker Niek Smits van SLZ en jurylid legt uit dat de Zeeuwse Erftrofee wordt toegekend aan een erfeigenaar en niet aan een erf. Het gaat om hoe ze de cultuurhistorie en streekeigen zaken in stand houden en op maatschappelijk vlak bezig zijn. Johanna gaf de boerderij de nieuwe functie van vakantieverblijf en ent fruitbomen. Sjaco houdt mede het oude ambacht met de trekpaarden in stand en samen maken ze rondritten met bewoners van een woonzorgcentrum met hun paardentram. Zo dragen ze bij aan het behoud van het Zeeuws erfgoed en daarom verdienen ze deze erftrofee!”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

13 uur geleden
Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

17 uur geleden
Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

18 uur geleden
Nieuw elan voor NS-Station Middelburg?

MIDDELBURG - Er zijn een paar van die gebouwen in Middelburg, die een beetje van iedereen zijn. Het treinstation, dat al in 1872 in gebruik werd genomen, is ook zo’n gebouw. Mensen vinden er iets van. Ze vinden vooral dat er iets aan moet gebeuren. Er is een hele waslijst aan problemen en aandachtspunten, van wateroverlast in de voetgangerstunnel tot de verpaupering van het gebouw zelf.

19 uur geleden
VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

MIDDELBURG - Wilfried Boonman wordt de lijsttrekker voor de Middelburgse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

19 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval in Middelburg is vanmorgen een fietsster gewond geraakt. Het slachtoffer kwam vermoedelijk in botsing met een automobilist.

1 dag geleden
Carillon Veere luidt de Nacht van de Nacht in

VEERE - Op zaterdagavond 30 oktober klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.

1 dag geleden