Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Johanna en Sjaco winnen Zeeuwse Erftrofee

Johanna en Sjaco winnen Zeeuwse Erftrofee

AAGTEKERKE - Johanna Pladdet en Sjaco de Visser uit Aagtekerke hebben de Zeeuwse Erftrofee 2021 gewonnen. Samen beheren zij drie boerenerven in de provincie. Ze kregen de prijs, bestaande uit een schildje en een bijenhotel, woensdag uit handen van gedeputeerde Anita Pijpelink.

De Zeeuwse Erftrofee wordt ieder jaar uitgereikt namens de Boerderijenstichting Zeeland, de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie en Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Dit jaar mocht SLZ een winnaar kiezen. Er werd vooral gekeken naar de bijzondere inzet voor de versterking van de cultuurhistorische waarden, de biodiversiteit op een streekeigen erf en het behoud van landschapselementen.

Jeugdliefde
Johanna vertelt overdonderd te zijn door de prijs die zij samen met Sjaco kreeg. Ze kocht de karakteristieke boerderij in Westdorpe ruim twintig jaar geleden en begon met de restauratie van het historische wagenhuis. Met behoud van authentieke elementen ontstond vakantiehuis Het Wagenhuijs. In samenwerking met Stichting Het Zeeuwse Landschap pakte ze het erf aan. Knotwilgen, hoogstamfruitbomen en meidoornhagen werden aangeplant en houtrillen aangelegd. “Terwijl ik in Westdorpe hard aan het werk was, deed Sjaco in Aagtekerke hetzelfde met zijn boerderij. Hij was mijn jeugdliefde en we ontmoetten elkaar opnieuw. We wonen nu samen in Aagtekerke en hebben sinds kort een boerderij in Zoutelande gekocht om te restaureren.”

Trekpaarden
Projectmedewerker Niek Smits van SLZ en jurylid legt uit dat de Zeeuwse Erftrofee wordt toegekend aan een erfeigenaar en niet aan een erf. Het gaat om hoe ze de cultuurhistorie en streekeigen zaken in stand houden en op maatschappelijk vlak bezig zijn. Johanna gaf de boerderij de nieuwe functie van vakantieverblijf en ent fruitbomen. Sjaco houdt mede het oude ambacht met de trekpaarden in stand en samen maken ze rondritten met bewoners van een woonzorgcentrum met hun paardentram. Zo dragen ze bij aan het behoud van het Zeeuws erfgoed en daarom verdienen ze deze erftrofee!”

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

19 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

20 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

20 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

21 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

23 uur geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

1 dag geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

1 dag geleden