Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Johan de Wit blij met groenproject Stalland: ‘De jongens krijgen zo ook het gevoel dat ze er echt bij horen.’

Johan de Wit blij met groenproject Stalland: ‘De jongens krijgen zo ook het gevoel dat ze er echt bij horen.’

Die prachtige bloemenweides en bloembakken die het dorp direct vergoenen en een mooiere uitstraling geven, moeten ook onderhouden worden. Daarvoor is de samenwerking gezocht met de cliënten van Perk en Bos van Sjaloom Zorg. Johan de Wit is de coördinator. 

Hij is blij met de taken. “Het is heel divers. Van onkruid van de bestrating branden tot de bewatering van de nieuwe plantjes in de bloembakken in het centrum. Ook doen we het onderhoud rond de ijsbaan, hebben we percelen rijp gemaakt om in te zaaien en ga zo maar door. Het zijn aardig wat taken, maar we doen het graag. We hebben zelfs besloten om geheel vrijwillig mee te werken aan dit groenproject in Stalland. Voor onze jongens zijn dit soort projecten belangrijk, juist omdat het in het eigen dorp is. Het geeft een gevoel van eigenwaarde om je steentje bij te dragen aan je eigen leefomgeving. Het is fijn om hun gezicht te laten zien, zodat mensen ook zien dat ze zich inzetten voor de maatschappij. De jongens krijgen zo ook het gevoel dat ze er echt bij horen.” Johan de Wit zorgt als coördinator dat de juiste materialen beschikbaar zijn, dat de cliënten ingezet worden voor klussen op momenten dat dat nodig is en dat zij ook naar de plaats van bestemming worden gebracht. “We starten altijd vanaf Poortvliet, waar we met Perk en Bos gevestigd zijn. We hebben taken over het hele eiland en daar zijn we erg blij mee. En ja, dit groenproject op Stalland is voor ons extra bijzonder”, zo besluit Johan.

Meer uit Tholen

Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

2 uur geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

4 uur geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

7 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

9 uur geleden
Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

12 uur geleden
Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

1 dag geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

1 dag geleden