Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Job Schot: ‘Het is fantastisch wonen in Strijenham. Als het niet hoeft, ga ik hier niet meer weg’

Job Schot: ‘Het is fantastisch wonen in Strijenham. Als het niet hoeft, ga ik hier niet meer weg’

STRIJENHAM - ‘Dit dorp, ik weet nog hoe het was, de boerenkind’ren in de klas, een kar die ratelt op de keien, het raadhuis met een pomp ervoor, een zandweg tussen koren door, het vee, de boerderijen.’ Het zijn de melancholische woorden van Wim Sonneveld toen hij zong over ‘Het dorp’. Maar, waarom willen mensen eigenlijk in een dorp wonen? Wat maakt een dorp of zelfs een buurtschap met slechts een paar gezinnen zoals Strijenham zo fijn? Wij vroegen het drie inwoners van dit bijzondere plaatsje op het eiland Tholen. De komende dagen lees je hun verhaal hier. 

Job Schot (33), zijn echtgenote en vier kinderen van 11, 8, 6 en 1,5 jaar wonen sinds vijf jaar in Strijenham. Er zijn geen voorzieningen op een fietsenmuseumpje na. Toch heeft Joop nog geen moment spijt gehad. 

Zeven jaar lang woonde Job in Tholen Stad, maar gezien het feit dat hij echt een buitenmens is, ging hij op zoek naar een woning met meer buitenruimte en vrijheid. Die vond hij in Strijenham. “Doordeweeks zit ik als visserman op het water en ook in het weekend wil ik buiten zijn en die vrijheid voelen. Dat vind je hier meer dan waar dan ook. Daarom hebben we dit huis gekocht. Er zijn geen winkels en ook voor de bakker moet je naar een ander dorp. Maar ach, je doet maar eens per week je grote boodschappen en de kinderen zitten in Scherpenisse op school en je bent zo naar een ander dorp gereden voor bijvoorbeeld brood. Dat is het probleem niet en missen we dan ook niet. We zijn het gewend.” 

Voor de kinderen is Strijenham volgens Job een fijne plek om op te groeien. “Ze hebben veel vrijheid en willen ook graag buiten zijn. Een paar keer per week komen er hier vriendjes spelen of onze kinderen gaan bij anderen spelen. Er komen meer jonge gezinnen dus dat is prettig. We zitten recht aan de dijk dus in de zomer gaan ze lekker zwemmen en in de winter konden ze hier heerlijk sleeën.” Strijenham is klein, maar de betrokkenheid is groot. “Ik ken minstens 95 procent van de inwoners. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar is altijd tijd voor een praatje of een kopje koffie. Het is hier fantastisch om te wonen. Als het niet hoeft, ga ik hier niet meer weg.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen geeft toestemming voor geveltuintje als je geen voortuin hebt.

THOLEN - De gemeente Tholen moedigt inwoners aan die geen voortuin hebben om eem geveltuintje aan te leggen. Daarmee wordt het aangezicht van een straat wat fleuriger én daarnaast loopt regenwater zo beter weg. 

3 uur geleden
Roland van Tilborg te zien in BNN-programma ‘Leven voor de Dood’

SINT MAARTENSDIJK - Roland van Tilborg (48) is vanaf woensdag 21 april te zien in het BNN-programma ‘Leven voor de Dood’? Presentator Patrick Lodiers gaat in dit televisieprogramma in gesprek met de vijf hoofdpersonen over hun wens om niet meer te leven en hoopt daarmee het taboe rondom praten over zelfdoding te doorbreken.

4 uur geleden
Van partyplanner naar huiskamerbegeleider

SINT-MAARTENSDIJK- Normaliter werkt ze als partycoördinator in de horeca. Wendy Pietersen doet dit werk dan ook met veel plezier. “Samen met een team van enthousiaste mensen verzorg ik zeer uiteenlopende feesten. Van bruiloftsfeesten tot jubileums en personeelsfeesten. Hierbij zorg ik ervoor dat alles goed verloopt, dat de taken zijn verdeeld en dat alle op- en afbouw wordt gedaan.” Tot corona roet in het eten gooide.

1 dag geleden
Op de Werkvloer: ‘Nu ik vol in sales werk, wil ik er niet meer uit!

Koen van Geel werkt op de dag van dit interview, precies 6 jaar bij FoodeQ in Steenbergen. Met een technische opleiding en communicatieve drive heeft hij een ideale combinatie voor zijn werk als internationale sales manager.

2 dagen geleden
Meerdere personen gewond na eenzijdig ongeval op Bartelmeetweg

POORTVLIET - Een personenauto is vrijdagavond achterstevoren in een sloot terecht gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Bartelmeetweg. Hierbij raakten vijf personen gewond. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

2 dagen geleden
Politie bekeurt zestal jongeren in loods voor overtreden avondklok; man (18) aangehouden

THOLEN - De politie heeft vrijdagavond een zestal jongeren een bekeuring gegeven voor het overtreden van de avondklok. Zij waren samen in een loods. Een 18-jarige man uit Tholen werd aangehouden omdat hij een bevel of vordering negeerde.

2 dagen geleden
Wonen op Strijenham deel 3: ‘Mobiel bellen valt hier niet mee, maar dat nemen we graag voor lief.’

Rob van der Laan (70) en zijn partner wonen vijftien jaar in het buurtschap Strijenham. Rob weet dat het niet altijd meevalt om ‘er in Zeeland tussen te komen’, maar in dit buurtschap ging het vanzelf. 

3 dagen geleden