Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jo de Roo-toertocht blijft nog steeds vernieuwen

Jo de Roo-toertocht blijft nog steeds vernieuwen

GOES - Ook na meer dan 25 jaar moet je durven blijven vernieuwen. De organisatie van de Jo de Roo-toertocht voegt dit jaar een aantal nieuwe onderdelen toe aan het wielerevenement. Sommige dingen veranderen echter nooit. De naamgever van de toertocht fietst zondag hoogstwaarschijnlijk mee.

Als zijn gezondheid het toe laat stapt de 81-jarige Jo de Roo, in zijn actieve carrière winnaar van onder meer Parijs-Tours, de Ronde van Lombardije en de Ronde van Vlaanderen, zondag gewoon op de fiets voor de tocht van 90 kilometer.

Hij traint nog altijd op de wegen in de Zak van Zuid-Beveland en West-Brabant.

Rinus Verboom van de organiserende Toerclub Goes heeft naast de naamgever een aantal oud-renners uitgenodigd. “Maar of zij komen is een tweede. Dat hangt vaak af van het weer. Iemand als Jan Janssen kijkt ‘s ochtends of het regent en beslist dan of hij komt of niet.”

Flyeren

Weer of geen weer, de toertocht kan sowieso rekenen op een paar honderd deelnemers. “De tocht leeft nog steeds en is geliefd bij fietsers”, zegt Verboom. “Ook dit jaar verwachten we veel mensen. We hebben geflyerd bij alle grote wielerevenementen en hebben het overal bekend gemaakt.”

Daarnaast fietsen de organisatoren en leden van Toerclub Goes mee met andere tochten van het provinciale fietsevenement de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D), zoals de Jan Raas-toertocht in juli. “Dan ontstaat er verbinding. Zij komen ook naar ons.”

Klassement

De toerclub verwacht verder veel fietsers door een nieuwe samenwerking. “Als Toerclub Goes zijn we altijd een wilde club geweest, maar we werken nu samen met Theo Middelkamp. Daardoor kunnen fietsers die zijn aangesloten bij fietssportbond NFTU bij ons ook kilometers voor hun klassement halen.”

Nog een nieuwigheid is een familie- en E-biketocht. Deelnemers die daarvoor kiezen rijden 45 of 60 kilometer. “Hoeveel mensen hebben tegenwoordig een elektrische fiets? Voor hen willen we ook iets doen. Wie weet komen er veel mensen op af.”

Wandelen

Voor het eerst is er aan de Jo de Roo-toertocht ook een wandelroute gekoppeld. “Ko Vleugel opperde het idee tijdens onze jaarvergadering. Je ziet het wel bij meer fietstochten, bijvoorbeeld voor de vrouwen die zelf niet fietsen en meekomen met de renners”, zegt Verboom.

Volgens hem hebben al veel mensen zich ingeschreven voor de Jo-Ko-wandeltocht van tien of negentien kilometer.

Tussenstop

Deelnemers aan de toertocht zelf kunnen kiezen uit de afstanden 45, 60 en 90 kilometer. De langste afstand heeft een tussenstop bij BiciMondo in Rilland. Wie de 60 kilometer fietst, stopt bij Fietscafé ‘t Spulletje in Waarde.

Inschrijven kan zondag vanaf 7.30 uur bij Baas Beveland op de Grote Markt in Goes. Daar is vanaf 11.30 uur voor alle deelnemers een pastamaaltijd. Het kost vijf euro.

Meer informatie is te vinden op www.sportzeeland.nl/zww6d.

Meer uit Beveland

Gratis duurzame producten voor Borselenaren

HEINKENSZAND - Om mensen bewust te maken en te helpen in deze koudere tijden, biedt de gemeente Borsele gratis duurzame producten aan. In de centrale hal van het gemeentehuis staat sinds maandag een tentoonstelling met duurzame producten en uitleg over de maatregelen.Wethouder Arno Witkam: 'Verandering begint op lokaal niveau. Met deze tentoonstelling willen we niet alleen inwoners inspireren om maatregelen te nemen, maar ze ook aanzetten tot actie door het uitdelen van een gratis product. Zo zetten we ons samen in voor een duurzame omgeving.'Inwoners kunnen de duurzame producten bekijken en er meer informatie over krijgen. Inwoners die hier gebruik van willen maken, mogen naar keuze één product meenemen. Op deze manier wil de gemeente Borsele inwoners een klein steuntje in de rug bieden om hun energiekosten te verlagen. Er staan verschillende producten zoals: ledlampen, stekkerdozen, deurdrangers, waterbesparende douchekoppen, leidingisolatie, radiatorfolie en een brievenbusborstels. Per product staat er uitleg bij op welke manier inwoners dit kunnen gebruiken.Naast de gratis producten, verloot de gemeente Borsele ook acht radiatorventilatoren ter waarde van 65 euro. Inwoners kunnen hun gegevens achterlaten en aan het einde van de tentoonstelling worden er acht lootjes getrokken. De inwoners die in de prijzen zijn gevallen, krijgen hiervan bericht. De tentoonstelling duurt tot en met 14 maart en voor de producten geldt: op is op.

1 uur geleden
Borselse voetbalclubs kijken samen vooruit

LEWEDORP - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateurvoetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe zitten Bevelandse clubs in hun jasje? 

17 uur geleden
Win kaarten voor 'De Jantjes' in Goes met Vrienden van de Bode

GOES - Muziektheater Zeeland voert zaterdag 9 maart 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en jij kunt hiervoor kaarten winnen! Weekblad de Bode mag namelijk 15x2 kaartjes, ter waarde van 27,50 euro per stuk, verloten voor deze heerlijke musicalklassieker aan Vrienden van de Bode. Ben je nog geen Vriend? Geen paniek, want dat word je eenvoudig en snel op www.vriendenvandebode.nl.

1 dag geleden
Borsele bezorgd over plan voor bulkopslag Sloegebied

HEINKENSZAND - Evolution Terminals en Vesta Terminals willen in het Sloegebied een bulkopslagvoorziening realiseren voor onder meer ammoniak. In het traject van de vergunningverlening voor de bouw dient de gemeente Borsele een zienswijze in. "De risico's van de extra ammoniaktransporten die deze ontwikkeling met zich meebrengt, zijn naar onze mening niet goed in beeld gebracht", vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate over de zienswijze. Ook vraagt de gemeente te onderzoeken of de ammoniak via buisleidingen kan worden getransporteerd.

1 dag geleden
Tannie Siereveld onderscheiden voor 45 jaar vrijwilligerswerk in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Tannie Siereveld-Coppoolse is dinsdag verrast met de gemeentepenning van de gemeente Noord-Beveland, omdat ze al ruim 45 jaar vrijwilligerswerk doet bij zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat.

1 dag geleden
Middelburger aangehouden voor botsing op A58 waarbij auto in brand vloog

's-HEER ARENDSKERKE - Een 38-jarige Middelburger is maandagavond opgepakt voor de botsing op de snelweg A58 waarbij ter hoogte van 's-Heer Arendskerke een auto in brand vloog. 'De Middelburger wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en drugs, het weigeren van de bloedproef, het rijden met een geschorst rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag', meldt de politie dinsdag. De snelweg was enige tijd dicht door dit ongeluk.

2 dagen geleden
Projectprocedure nieuwe kerncentrales begint, geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag mening geven

BORSSELE - Vrijdag begint het voornemen voor de bouw van twee kerncentrales en het voorstel voor participatie. Dit is de eerste stap van de projectprocedure om tot een definitieve locatiekeuze te komen. Borssele is de voorkeurslocatie voor de bouw. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigt geïnteresseerden tussen 23 februari en 4 april uit om mee te denken over het onderzoek voor de bouw van de twee nieuwe kerncentrales. 

2 dagen geleden