Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugdzorgorganisatie Intervence houdt op te bestaan

Jeugdzorgorganisatie Intervence houdt op te bestaan

GOES - De jeugdzorgorganisatie Intervence stopt te bestaan. Dat is het gevolg van een besluit van de dertien Zeeuwse gemeenten van dinsdag. 

Zij verlengen het contract met de organisatie niet. 

Intervence is een zogenaamde gecertificeerde instelling, die kinderen en gezinnen, die te maken krijgen met jeugdbescherming of jeugdreclassering, ondersteunt. 

Doelen

De taken van Intervence worden vanaf volgend jaar overgenomen door het Leger des Heils, Briedis Jeugdbeschermers uit Zoetermeer en de William Schrikker Stichting.

Intervence heeft al jaren problemen. Uit onderzoek is gebleken dat Intervence het niet voor elkaar krijgt om de doelen binnen de financiële kaders te realiseren en er geen overnamekandidaat is. Daardoor bleef volgens de gemeenten alleen de mogelijkheid over om te stoppen met Intervence. 

Veranderingen

In 2021 verandert er voor de kinderen en gezinnen nog niets. De gezinsmanagers stappen - als ze willen en kunnen - in de loop van volgend jaar over naar het Leger des Heils, Briedis of William Schrikker. 

De gemeenten hopen dat de kinderen en gezinnen hun vaste gezinsmanagers houden. Mensen die voor de ondersteunende diensten van Intervence werken kunnen de switch waarschijnlijk niet maken. 

Boos

Vakbond FNV is boos over het besluit. Ze zinspeelt op acties. Er werken ongeveer honderd mensen voor Intervence. “Dat er iets moet gebeuren is voor iedereen duidelijk, maar wij hebben steeds aangedrongen op het maken van goede en duidelijke afspraken voor alle mensen die hier werken”, zegt FNV-medewerker Janny Koppens. “En nu ligt er ineens een plan dat in onze ogen onvoldoende doordacht is en dat helemaal niet besproken is met ons of met de medewerkers. De medewerkers hebben het nakijken. Wij zullen acties daarom niet schuwen.”

Meer uit Vlissingen

Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

21 uur geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

1 dag geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

1 dag geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

1 dag geleden
Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

3 dagen geleden
Acteur Raymond Thiry ontvangt Career Achievement Award bij Film by the Sea

VLISSINGEN - Raymond Thiry ontvangt op zondag 8 september in Vlissingen de Career Achievement Award van de 26e editie van het festival Film by the Sea. Dat vindt van 6 tot en met 15 september plaats in Vlissingen en diverse andere Zeeuwse steden. 'De 64-jarige acteur, die beroemd werd met zijn vertolkingen van bikkelharde mannen met (soms) een klein hartje, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse film- en televisiewereld', schrijft de festivalorganisatie in een persbericht. Thiry verwierf onder meer bekendheid met zijn rol van 'Luther' in de succesvolle misdaadserie Penoza.

3 dagen geleden
'Met de speciale markten bieden we mensen een stukje vertier'

MIDDELBURG - De liefde voor de markt is Helena Schets met de paplepel ingegoten. Haar vader was marktkoopman, ze staat zelf op de markt met de Notenexpres en maakt onderdeel uit van de organisatie Speciale Markten Zeeland. Helena: 'Als het markt is gebeurt er wat in een dorp of een stad.'

4 dagen geleden