Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugdlintje voor Goese Handoyo: ‘Gaaf om mensen te helpen die dat nodig hebben’

Jeugdlintje voor Goese Handoyo: ‘Gaaf om mensen te helpen die dat nodig hebben’

GOES – Zes jonge Goesenaren kregen onlangs een jeugdlintje uitgereikt voor een bijzondere prestatie. In deze rubriek komen de zes aan het woord en in deel twee vertelt Handoyo Schuchmann (21) over zijn inzet voor Reddingsbrigade Goes.

Handoyo is op vrijwillige basis trainer en evenementenbewaker en zet zich vaak en veel in, zonder dat daar enige vergoeding tegenover staat. Zo ook bij de watersnood in Limburg. Handoyo heeft zich daar ingezet om mensen in het risicogebied te waarschuwen. “Ik heb dat niet als heel heftig, maar wel als bijzonder ervaren”, vertelt hij. “Ik heb vooral geholpen met de communicatie en gekeken of we verder konden. Ook heb ik evacuatiebrieven van de gemeente uitgedeeld.”

De onderscheiding van het jeugdlintje kwam voor hem als een verrassing. “Ik had het niet verwacht, maar ik vind het een heel tof gebaar van de groep om op deze manier zijn waardering te laten zien.”
Handoyo werd rond 2008 lid van Reddingsbrigade Goes. “In zwemmen ligt mijn passie en toen ik alle diploma’s had behaald die je kunt halen, kwam de Reddingsbrigade op mijn pad. Ik kwam daarmee via mijn basisschool in contact en ik mocht toen een dagje meelopen. Het is een hele leuke groep met mensen uit allerlei sectoren die dit allemaal vrijwillig doen. Na je zestiende mag je voor je lifesaver gaan en inmiddels heb ik alle drie de lifesaver-diploma’s behaald. Ik geef nu zelf ook les. Ik vind het heel tof om iets nieuws te leren aan kinderen.”

Naast het lesgeven traint Handoyo met regelmaat voor evenementen op het water, zoals de intocht van Sinterklaas, roei- en zwemwedstrijden en de Mosseldagen. “Het is heel tof om iemand hulp te kunnen bieden die dat nodig heeft en om over de kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt te beschikken.” Ook helpt Handoyo met het werven van giften, want zonder donateurs kan Reddingsbrigade Goes niet bestaan. “We hebben een actie: ‘Help de Reddingsbrigade redden’ waarin we mensen vragen een bijdrage te geven. Normaal gesproken halen we onze inkomsten ook uit evenementen, maar veel daarvan zijn niet doorgegaan. Het is heel belangrijk dat de Reddingsbrigade blijft bestaan, zodat evenementen op het water, als deze weer mogen doorgaan, veilig kunnen verlopen.”

Kijk voor meer informatie over doneren op https://whydonate.nl/fundraising/reddingsbrigade-goes/nl.

Meer uit Beveland

Bevelanders verduurzaamt stap voor stap

KAMPERLAND - Al ruim tachtig jaar zit V.V. Bevelanders in Kamperland. De vereniging begon in 1943, onder een andere naam, op een veldje buiten het dorp en sinds 1981 zitten ze op hun huidige locatie in het dorp. Een plek die is geworden tot een ontmoetingsplek, een sociale rol waar de vereniging veel waarde aan hecht. 

6 uur geleden
Alle emoties komen voorbij in theatershow over 700 jaar Ovezande

OVEZANDE - Het publiek van theatervoorstelling 'O Fezante' weet vrijdag 1 en zaterdag 2 maart niet wat het meemaakt, beloven Jeroen Derks en Ad Schenk. Ter ere van het jubileumjaar 700 jaar Ovezande vroegen zij 'meesterverteller' Kees Posthumus een theaterstuk over de geschiedenis van het dorp te schrijven en daarbij heeft Posthumus zichzelf volgens de twee overtroffen. In zo'n vijf kwartier krijgen de toeschouwers in de rooms-katholieke kerk een meeslepende show voorgeschoteld waarin alle emoties langskomen. "Van grof geweld tot intieme traan", stelt regisseur, producent én acteur Jeroen Derks.

9 uur geleden
John Coffey, Merol en My Baby toegevoegd aan line-up Klomppop

OVEZANDE - Klomppop heeft een flinke portie namen toegevoegd aan het affiche voor de editie van 2024. En er zit een aantal grote namen tussen. John Coffey is geboekt als headliner voor de vrijdag, Merol en My Baby zijn blikvangers op zaterdag, naast de al eerder bekendgemaakte Dio en Roxy Dekker. De 42e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2024 op sportpark De Fazant in Ovezande.

11 uur geleden
Ontwerp gepresenteerd voor urban sportpark op Het Schenge in Goes

GOES - De gemeente Goes realiseert op Sportpark Het Schenge in Goes een urban sportpark, voor allerlei straatsporten. Dinsdag is het ontwerp voor de laatste twee onderdelen, een skatebaan en pumptrack, gepresenteerd. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de kosten, hoopt Goes het sportpark eind september klaar te hebben.  

13 uur geleden
Opening 13e Kinderkunstweek "Van letter tot handtekening" live te volgen

GOES - Op 6 maart wordt de 13e Kinderkunstweek met het thema "Van letter tot handtekening, de taal van de kunst" feestelijk geopend in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Kunstenaar Boris Tellegen aka DELTA is te gast. Dit jaar kunnen ook alle Zeeuwse scholen en bso's virtueel aansluiten, want de opening is voor het eerst via een livestream te volgen.

14 uur geleden
Op 1, 2 en 3 maart gratis bomen en struiken bij 40 bomenhubs verspreid door Nederland

GOES - Tussen 1 en 3 maart deelt Meer Bomen Nu 200.000 boompjes uit vanaf 40 bomenhubs door heel Nederland. Deze boompjes zijn door duizenden vrijwilligers verzameld op plekken waar ze geen kans hadden om uit te groeien tot volwassen boom. Door kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, sloop- en natuurgebieden uit te scheppen en gratis weg te geven, versnellen we de benodigde boomaanplant voor klimaat en biodiversiteit. Tijdens deze weggeefactie wordt een mijlpaal bereikt: de tweemiljoenste boom krijgt via Meer Bomen Nu een nieuw thuis.

15 uur geleden
Gratis duurzame producten voor Borselenaren

HEINKENSZAND - Om mensen bewust te maken en te helpen in deze koudere tijden, biedt de gemeente Borsele gratis duurzame producten aan. In de centrale hal van het gemeentehuis staat sinds maandag een tentoonstelling met duurzame producten en uitleg over de maatregelen.Wethouder Arno Witkam: 'Verandering begint op lokaal niveau. Met deze tentoonstelling willen we niet alleen inwoners inspireren om maatregelen te nemen, maar ze ook aanzetten tot actie door het uitdelen van een gratis product. Zo zetten we ons samen in voor een duurzame omgeving.'Inwoners kunnen de duurzame producten bekijken en er meer informatie over krijgen. Inwoners die hier gebruik van willen maken, mogen naar keuze één product meenemen. Op deze manier wil de gemeente Borsele inwoners een klein steuntje in de rug bieden om hun energiekosten te verlagen. Er staan verschillende producten zoals: ledlampen, stekkerdozen, deurdrangers, waterbesparende douchekoppen, leidingisolatie, radiatorfolie en een brievenbusborstels. Per product staat er uitleg bij op welke manier inwoners dit kunnen gebruiken.Naast de gratis producten, verloot de gemeente Borsele ook acht radiatorventilatoren ter waarde van 65 euro. Inwoners kunnen hun gegevens achterlaten en aan het einde van de tentoonstelling worden er acht lootjes getrokken. De inwoners die in de prijzen zijn gevallen, krijgen hiervan bericht. De tentoonstelling duurt tot en met 14 maart en voor de producten geldt: op is op.

1 dag geleden