Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugdclub Oostdijk bestaat veertig jaar

Jeugdclub Oostdijk bestaat veertig jaar

OOSTDIJK - Jeugdclub Oostdijk bestaat veertig jaar. Het jubileum is gevierd met het hele dorp en het aanplanten van een boom. In de vele tientallen jaren dat de club in Oostdijk zit is het ledenaantal alleen maar gegroeid en in het winterseizoen bezoeken nog altijd bijna honderd kinderen regelmatig de activiteiten.

In 1982 ontstond het idee om de jeugdclub op te richten. ‘’Twee mensen uit het dorp hadden het idee om in de wintermaanden activiteiten te organiseren voor de kinderen van het dorp’’, vertelt Pieter Beekman, voorzitter van de club. ‘’Al snel vonden zij anderen die wel mee wilden helpen en zo staken een vijftal mensen de hoofden bij elkaar om een club op te richten.’’ Twee avonden per week werden de activiteiten in dorpshuis Apeldoorn georganiseerd. ‘’Het dorpshuis was destijds al een hele mooie ruimte en nog altijd komen we er graag voor activiteiten’’, zegt Beekman. Toch was twee avonden in de week wellicht iets te veel van het goede en na een tijdje werden de activiteiten eens per week georganiseerd. En nog altijd is er vanaf eind augustus iedere dinsdagavond iets te doen.

Vrijwilligers

‘’Voordat het seizoen begint komen alle vrijwilligers bij elkaar om te bespreken wat we gaan doen en wie wanneer ingeroosterd kan worden’’, legt Beekman uit. Met ongeveer dertig man weten de vrijwilligers iedere week de roosters te vullen om te helpen bij het bloemstukken maken, vogelhuisjes bouwen of sporten in de sporthal. ‘’Het is leuk om te zien dat er heel veel mensen bij zijn die nu vrijwilliger zijn en die vroeger ook bij de club hebben gezeten’’, zegt penningmeester Quintijn Pieper, die zelf ook bij de club zat en inmiddels vijfentwintig jaar vrijwilliger is. ‘’Ook ouders van kinderen die niet meer bij de club zitten, maar nog wel in Oostdijk wonen bieden zich nog vaak aan als vrijwilliger. Zo hebben we naast onze vrijwilligers ook nog een grote reservelijst, waardoor een activiteit altijd door kan gaan.’’ En bij sommige activiteiten is dat zeker nodig, want om met honderd kinderen in de trein naar Diergaarde Blijdorp te gaan, heb je toch een aantal vrijwilligers nodig die het overzicht houdt. ‘’Dat was best een hoop organiseerwerk’’, lacht Beekman. ‘’Maar we hebben met een man of vijftien de hele club onderverdeeld en zo zijn we een hele dag op pad geweest in Blijdorp. Dat was hartstikke leuk!’’

Jubileumboom

Om het jubileum te vieren kwamen mensen uit het hele dorp bij elkaar om een jubileumboom te planten. ‘’Er was voor iedereen wat te eten en te drinken, de burgemeester kwam langs en als kers op de taart hebben we dus een mooie boom geplant’’, zegt Pieper. ‘’Het was ook heel leuk dat er een aantal van de oprichters bij was’’, voegt Beekman toe. ‘’Een van hen woont nu elders in het land en kon er niet bij zijn, maar liet weten het fantastisch te vinden dat de club nog zo actief is!’’ Voorlopig zal dat ook nog wel zo blijven, want sinds de jaren tachtig is de club alleen maar gegroeid. ‘’Na de zomer gaan we gewoon weer aan de slag!’’

Meer uit Reimerswaal

Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

1 dag geleden
Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

2 dagen geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

2 dagen geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

3 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

3 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

4 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

5 dagen geleden