Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugd exposeert foto's in Museum Veere

Jeugd exposeert foto's in Museum Veere

VEERE – In de Schotse Huizen van Museum Veere is een tentoonstelling met 32 foto’s gemaakt door kinderen te bekijken.

De expositie sluit aan bij ‘Veerenaren Vastgelegd’, met werk van de overleden Veerse stadsfotograaf Leonard den Beer Poortugael (1938-2017). ‘Veerenaren Vastgelegd’ is een eerbetoon aan hem. De foto’s geven een sfeervol beeld van de werkende bevolking van Veere.

Precies
Aansluitend bij de expositie bekeek een werkgroep van het museum samen met kinderen het werk van Den Beer Poortugael. “Tegenwoordig kun je zoveel foto’s maken als je wilt”, zegt werkgroeplid Mies van den Hemel. “Het resultaat is ook gelijk te bekijken. Dat was vroeger wel anders. Toen moest een fotograaf heel precies zijn beeld kiezen en wachten totdat de foto’s ontwikkeld waren om het resultaat te zien.”

Achtergrond
Tijdens de workshops hebben de kinderen geleerd na te denken over het soort foto dat ze willen maken. Wat ze geleerd hebben is nu te zien in hun eigen openbaar toegankelijke tentoonstelling. “Mies heeft verteld hoe je met het licht kunt spelen om een mooiere foto te maken,” zegt Lieke (11), een van de exposerende jonge fotografen. Samen met haar vriendin Demi (12) gaat ze regelmatig naar buiten om foto’s te maken. Demi: “Nu letten we beter op de achtergrond, als we een portret maken.”

De twaalf jonge fotografen mochten zelf uit de geschoten foto’s de beste selecteren voor de kindertentoonstelling. Lieke had veel leuke en goede foto’s, maar heeft uiteindelijk een keuze kunnen maken, net als Demi: “Het is belangrijk dat we het zelf mooi vinden en ik hoop dat de bezoekers van het museum de foto’s ook mooi vinden.”

Beide tentoonstellingen zijn tot en met 19 mei te bezichtigen in de Schotse Huizen van Museum Veere.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

6 uur geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

6 uur geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

7 uur geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

13 uur geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

20 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

1 dag geleden
Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

1 dag geleden