Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugd exposeert foto's in Museum Veere

Jeugd exposeert foto's in Museum Veere

VEERE – In de Schotse Huizen van Museum Veere is een tentoonstelling met 32 foto’s gemaakt door kinderen te bekijken.

De expositie sluit aan bij ‘Veerenaren Vastgelegd’, met werk van de overleden Veerse stadsfotograaf Leonard den Beer Poortugael (1938-2017). ‘Veerenaren Vastgelegd’ is een eerbetoon aan hem. De foto’s geven een sfeervol beeld van de werkende bevolking van Veere.

Precies
Aansluitend bij de expositie bekeek een werkgroep van het museum samen met kinderen het werk van Den Beer Poortugael. “Tegenwoordig kun je zoveel foto’s maken als je wilt”, zegt werkgroeplid Mies van den Hemel. “Het resultaat is ook gelijk te bekijken. Dat was vroeger wel anders. Toen moest een fotograaf heel precies zijn beeld kiezen en wachten totdat de foto’s ontwikkeld waren om het resultaat te zien.”

Achtergrond
Tijdens de workshops hebben de kinderen geleerd na te denken over het soort foto dat ze willen maken. Wat ze geleerd hebben is nu te zien in hun eigen openbaar toegankelijke tentoonstelling. “Mies heeft verteld hoe je met het licht kunt spelen om een mooiere foto te maken,” zegt Lieke (11), een van de exposerende jonge fotografen. Samen met haar vriendin Demi (12) gaat ze regelmatig naar buiten om foto’s te maken. Demi: “Nu letten we beter op de achtergrond, als we een portret maken.”

De twaalf jonge fotografen mochten zelf uit de geschoten foto’s de beste selecteren voor de kindertentoonstelling. Lieke had veel leuke en goede foto’s, maar heeft uiteindelijk een keuze kunnen maken, net als Demi: “Het is belangrijk dat we het zelf mooi vinden en ik hoop dat de bezoekers van het museum de foto’s ook mooi vinden.”

Beide tentoonstellingen zijn tot en met 19 mei te bezichtigen in de Schotse Huizen van Museum Veere.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

20 uur geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

2 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

3 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

3 dagen geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

3 dagen geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

3 dagen geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

4 dagen geleden