Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugd exposeert foto's in Museum Veere

Jeugd exposeert foto's in Museum Veere

VEERE – In de Schotse Huizen van Museum Veere is een tentoonstelling met 32 foto’s gemaakt door kinderen te bekijken.

De expositie sluit aan bij ‘Veerenaren Vastgelegd’, met werk van de overleden Veerse stadsfotograaf Leonard den Beer Poortugael (1938-2017). ‘Veerenaren Vastgelegd’ is een eerbetoon aan hem. De foto’s geven een sfeervol beeld van de werkende bevolking van Veere.

Precies
Aansluitend bij de expositie bekeek een werkgroep van het museum samen met kinderen het werk van Den Beer Poortugael. “Tegenwoordig kun je zoveel foto’s maken als je wilt”, zegt werkgroeplid Mies van den Hemel. “Het resultaat is ook gelijk te bekijken. Dat was vroeger wel anders. Toen moest een fotograaf heel precies zijn beeld kiezen en wachten totdat de foto’s ontwikkeld waren om het resultaat te zien.”

Achtergrond
Tijdens de workshops hebben de kinderen geleerd na te denken over het soort foto dat ze willen maken. Wat ze geleerd hebben is nu te zien in hun eigen openbaar toegankelijke tentoonstelling. “Mies heeft verteld hoe je met het licht kunt spelen om een mooiere foto te maken,” zegt Lieke (11), een van de exposerende jonge fotografen. Samen met haar vriendin Demi (12) gaat ze regelmatig naar buiten om foto’s te maken. Demi: “Nu letten we beter op de achtergrond, als we een portret maken.”

De twaalf jonge fotografen mochten zelf uit de geschoten foto’s de beste selecteren voor de kindertentoonstelling. Lieke had veel leuke en goede foto’s, maar heeft uiteindelijk een keuze kunnen maken, net als Demi: “Het is belangrijk dat we het zelf mooi vinden en ik hoop dat de bezoekers van het museum de foto’s ook mooi vinden.”

Beide tentoonstellingen zijn tot en met 19 mei te bezichtigen in de Schotse Huizen van Museum Veere.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Festival Zeeland Klassiek daagt jonge makers uit tot het maken van meesterwerk

MIDDELBURG - Ook deze editie van het Festival Zeeland Klassiek worden jonge Zeeuwse makers tussen de 14 en 18 jaar oud uitgedaagd zich te laten inspireren door een drietal geselecteerde klassieke muziekstukken. Dat kan een muzikale uiting zijn zoals een rap, spoken word of dans, in woord zoals een gedicht of een verhaal of als beeld (tekening, video). 

12 uur geleden
Gemeente Veere ontvangt de Blauwe Vlag voor alle stranden

VEERE/IJSSELSTEIN - De uitreiking van de Blauwe Vlag vond vandaag plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen. Bas-Jan Spuijbroek (Stichting Strandexploitatie Veere) ontving de Blauwe vlag uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. De blauwe vlag is ontvangen voor alle stranden in de gemeente Veere.

16 uur geleden
Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

19 uur geleden
Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee.

1 dag geleden
Leerlingenraden Talent, Regenboog en Acaciahof hebben een boodschap voor alle weggebruikers

MIDDELBURG - Het is druk in de Middelburgse wijk Klarenbeek in Middelburg. Vooral 's morgens en halverwege de middag gebruiken fietsers, automobilisten en voetgangers de weg om van en naar school en werk te gaan. 

1 dag geleden
Opening van de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Op 25 mei opent de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum. Het is ruim 160 jaar geleden dat slavernij is afgeschaft maar de ongelijke raciale verhoudingen die in honderden jaren zijn opgebouwd, zijn niet vanzelf verdwenen. In deze tentoonstelling, die het Zeeuws Museum overneemt van het Wereldmuseum, worden vragen gesteld als: wat is ons gedeelde slavernijverleden? Hoe gaan we er tegenwoordig mee om en hoe kunnen we een gemeenschappelijke toekomst maken? 

1 dag geleden
Start project 'Duiker Kleverskerke'

Veere - Door Van Hese Hout- & Waterbouw B.V. wordt in de week van 20mei gestart met het project 'Duiker Kleverskerke'. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds begonnen.

1 dag geleden