Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugd 1 LTC de Schenge pakt volle buit

Jeugd 1 LTC de Schenge pakt volle buit

ARNEMUIDEN - Afgelopen zondagochtend werd de tweede ronde van de tennis jeugdcompetitie gespeeld. Alleen jeugd 1 kwam in actie, daar jeugd 2 een speelronde vrijaf had. Op het eigen tennispark in Arnemuiden wisten de boys een uitstekende 6-0 zege te boeken op de meiden van De Lobbelaer 1 uit Zevenbergen. Dit team bleek ook kampioen geworden te zijn in het voorjaar, maar was volledig kansloos tegen de kampioensboys.

Zoals gebruikelijk werd er tegelijk begonnen met alle vier de enkelspelen. Vooraf was al wel duidelijk dat er tegen dit team een grote uitslag mogelijk was en hierbij was het dus zaak de focus vast te houden en er niet te makkelijk over te denken. Peter Klaasse deed dit uitstekend met mooie slagen en winners, hij won zelfs met tweemaal 4-0 van Zoë Kop. Op baan 2 had Jayden de Heide het volgens de rating sterkste meisje tegenover zich. Na een stroeve start, kwam hij lekker los en strooide met mooie dropshots en passings, er werd gewonnen met 4-2 4-1. Noah Mijoen was weer zeer goed en vast aan het spelen in de rally. Door zelf goed te bewegen en de ballen met veel spin terug te spelen, dwong hij zijn tegenstander Cleo Dingenouts vaak tot het maken van fouten. Noah wist zijn concentratie goed vast te houden en speelde zich naar een mooie 4-0 4-1 overwinning. Dan naar baan 4, waar Michaël Vercauteren acte de presence gaf. Ook hij was gedreven bezig en liet er met tweemaal 4-1 geen gras over groeien wie de sterkste was. Na een korte drink en eetpauze werden vervolgens de twee dubbels gespeeld. Peter en Michaël vormden het eerste dubbelpaar en speelden een fantastische wedstrijd. Wederom voor de met veel power spelende Peter werd er geen game afgestaan, wat duidt op constant niveau en scherpte van hem en ook Michaël. Jayden en Noah gingen iets later de baan op, maar spurden naar 4-1 en 3-0 voor. Daar was dan toch even wat verslapping in de focus, waarbij de boys waarschijnlijk dachten dat ze er al waren. Niets was minder waar, want de meiden Nova en Cleo kwamen sterk terug naar 3-3. Dat was het teken voor de boys om er een schepje bij te doen en zodoende alsnog met 5-3 in de tweede set de zege veilig te stellen. Door deze maximale 6-0 zege staat jeugd 1 nu op een mooie tweede plaats, met slechts een punt achter de koploper Smash uit Bergen op Zoom. Laat dat team nu komende zondag de tegenstander zijn, wat dus een ware kraker gaat zijn. Toeschouwers zijn van harte welkom om hen te supporteren, 10.00 uur op het tennispark in Arnemuiden.

Meer uit Middelburg

Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

14 uur geleden
Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

2 dagen geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

2 dagen geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

2 dagen geleden