Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugd 1 LTC de Schenge pakt volle buit

Jeugd 1 LTC de Schenge pakt volle buit

ARNEMUIDEN - Afgelopen zondagochtend werd de tweede ronde van de tennis jeugdcompetitie gespeeld. Alleen jeugd 1 kwam in actie, daar jeugd 2 een speelronde vrijaf had. Op het eigen tennispark in Arnemuiden wisten de boys een uitstekende 6-0 zege te boeken op de meiden van De Lobbelaer 1 uit Zevenbergen. Dit team bleek ook kampioen geworden te zijn in het voorjaar, maar was volledig kansloos tegen de kampioensboys.

Zoals gebruikelijk werd er tegelijk begonnen met alle vier de enkelspelen. Vooraf was al wel duidelijk dat er tegen dit team een grote uitslag mogelijk was en hierbij was het dus zaak de focus vast te houden en er niet te makkelijk over te denken. Peter Klaasse deed dit uitstekend met mooie slagen en winners, hij won zelfs met tweemaal 4-0 van Zoë Kop. Op baan 2 had Jayden de Heide het volgens de rating sterkste meisje tegenover zich. Na een stroeve start, kwam hij lekker los en strooide met mooie dropshots en passings, er werd gewonnen met 4-2 4-1. Noah Mijoen was weer zeer goed en vast aan het spelen in de rally. Door zelf goed te bewegen en de ballen met veel spin terug te spelen, dwong hij zijn tegenstander Cleo Dingenouts vaak tot het maken van fouten. Noah wist zijn concentratie goed vast te houden en speelde zich naar een mooie 4-0 4-1 overwinning. Dan naar baan 4, waar Michaël Vercauteren acte de presence gaf. Ook hij was gedreven bezig en liet er met tweemaal 4-1 geen gras over groeien wie de sterkste was. Na een korte drink en eetpauze werden vervolgens de twee dubbels gespeeld. Peter en Michaël vormden het eerste dubbelpaar en speelden een fantastische wedstrijd. Wederom voor de met veel power spelende Peter werd er geen game afgestaan, wat duidt op constant niveau en scherpte van hem en ook Michaël. Jayden en Noah gingen iets later de baan op, maar spurden naar 4-1 en 3-0 voor. Daar was dan toch even wat verslapping in de focus, waarbij de boys waarschijnlijk dachten dat ze er al waren. Niets was minder waar, want de meiden Nova en Cleo kwamen sterk terug naar 3-3. Dat was het teken voor de boys om er een schepje bij te doen en zodoende alsnog met 5-3 in de tweede set de zege veilig te stellen. Door deze maximale 6-0 zege staat jeugd 1 nu op een mooie tweede plaats, met slechts een punt achter de koploper Smash uit Bergen op Zoom. Laat dat team nu komende zondag de tegenstander zijn, wat dus een ware kraker gaat zijn. Toeschouwers zijn van harte welkom om hen te supporteren, 10.00 uur op het tennispark in Arnemuiden.

Meer uit Middelburg

Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

20 uur geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

2 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

3 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

3 dagen geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

3 dagen geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

3 dagen geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

4 dagen geleden