Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeu de boules clinic voor basisschool ‘De Wingerd’ in Mannee

Jeu de boules clinic voor basisschool ‘De Wingerd’ in Mannee

GOES - Dinsdag 6 juli kregen de drie oudste groepen van basisschool ‘De Wingerd’ een jeu de boules clinic aangeboden door de jeu de boules instuifgroep van de wijkvereniging Mannee.

De mooie wijk Mannee heeft vier jeu de boules banen op het wijkplein ‘De Vaete’.
De jeu de boules instuifgroep van Mannee speelt daar elke maandag van 10.00-12.00 uur.
De leden van de wijkvereniging hebben daar – met toestemming en geld van de gemeente Goes – zelf de vier banen aangelegd. In coronatijd (1,5 meter) heeft de school haar speelplaats vergroot door ook op ‘De Vaete’ speelkwartier te houden. Zo hadden de jeu de boules spelers enthousiaste toeschouwers die soms ook een balletje mee gooiden.

Clinic
Toen is het idee geboren om de school een jeu de boules clinic aan te bieden. Dinsdagmorgen 6 juli was het zover. Voor deze gelegenheid werden er drie extra banen met linten aangelegd. Elke baan was voorzien van vier sets ballen.

Na een hartelijk welkom werden de kinderen (3 groepen van 28) verdeeld over de banen. Elke baan had zijn eigen baancommissaris die het spel leidde en de puntentelling bijhield. De kinderen hadden het spel snel door en sprongen van plezier als ze gewonnen hadden. Ook werd regelmatig de centimeter ter hand genomen om precies te meten wie nu de winnaar is. Zelfs met 4mm verschil ben je toch de winnaar.

Het was een genot om de kinderen zo enthousiast te zien spelen op deze zomerochtend.

Geslaagd
De wijkvereniging Mannee, de leerlingen en leerkrachten van de Wingerd kunnen terugblikken op deze geslaagde jeu de boules clinic.

Meer uit Beveland

Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

13 minuten geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

2 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

21 uur geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

21 uur geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

22 uur geleden
Banenmarkt 'Werken in Zeeland' in theater de Mythe in Goes

GOES - Theater de Mythe in Goes is donderdag omgetoverd tot de gratis toegankelijke banenmarkt ‘Werken in Zeeland’. Van 10.00 tot 15.00 uur is dit dé plek om de Zeeuwse arbeidsmarkt te ontdekken en in contact te komen met toonaangevende werkgevers. Een recordaantal van 55 bedrijven presenteert zich hier. 

1 dag geleden
Burgemeester na bezoek bouw kerncentrale Engeland: 'Heeft weg voor Borsele verhelderd'

HEINKENSZAND - Daags na zijn bezoek aan de bouwlocatie van een nieuwe kerncentrale in zuidwest-Engeland zijn nog niet alle indrukken en opgedane informatie bezonken bij burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Hij kan wel zeggen terug te kijken op een nuttig bezoek, in voorbereiding op de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele. Bij het Britse plaatsje Cannington is in 2018 de bouw van een kerncentrale gestart. “Dat zou ons voorland kunnen zijn”, vertelt Dijksterhuis. “Al is de situatie niet één op één te vergelijken, het was goed om daar te zien wat de effecten van de bouw zijn en waarmee we allemaal rekening moeten houden voor ons voorwaardenpakket.”

1 dag geleden