Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeu de boules-banen aangelegd bij Amaliahof in Wissenkerke

Jeu de boules-banen aangelegd bij Amaliahof in Wissenkerke

WISSENKERKE - Bij appartementencomplex Amaliahof in Wissenkerke is maandag de aanleg van jeu de boules-banen begonnen. De gemeente Noord-Beveland hoopt ze vrijdag feestelijk in gebruik te nemen. Vanaf zaterdag is iedereen er welkom om het balspel te spelen.

Begin mei heeft de gemeente de animo voor de realisatie van de jeu de boules-banen gepolst en daarop is enthousiast gereageerd. De jeu de boules-commissie Wissenkerke heeft subsidie aangevraagd in het kader van burgerprojecten ten bate van de leefbaarheid van de gemeente Noord-Beveland en die bijdrage is toegekend, laat de gemeente maandag weten. 

De werkzaamheden zijn maandag begonnen en nemen waarschijnlijk enkele dagen in beslag. Loco-burgemeester Pim Schenkelaars van de gemeente Noord-Beveland komt vrijdag, bij de ingebruikname, het eindresultaat bewonderen. Vanaf zaterdag zijn de banen open voor iedereen die een balletje wil gooien. ‘De commissie heeft enkele jeu de boules-ballen aangeschaft, dus wie er geen heeft, kan deze gebruiken’, laat de gemeente weten. ‘De stand moet natuurlijk ook bijgehouden kunnen worden. Hiervoor heeft woningcorporatie Beveland Wonen een paar picknicktafels toegezegd.’ De jeu de boules-banen bij Amaliahof zijn te vinden aan de kant van de Beatrixstraat.

Meer uit Beveland

Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

1 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

7 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

2 dagen geleden