Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeroen Wollaars wint Sonja Barend Award

Jeroen Wollaars wint Sonja Barend Award

HILVERSUM (ANP) - Jeroen Wollaars heeft de Sonja Barend Award 2021 gewonnen. De journalist kreeg de prijs voor zijn verkiezingsinterview met minister van Financiën en CDA-voorman Wopke Hoekstra in het programma Nieuwsuur. Wollaars kreeg de prijs dinsdag tijdens de uitzending van het BNNVARA-programma Khalid & Sophie op NPO 1 uit handen van Sonja Barend, de naamgeefster van de prijs.

Wollaars interviewde Hoekstra een week voor de parlementsverkiezingen voor Nieuwsuur. De presentator had zich samen met redacteur Nynke de Zoeten en eindredacteur Jane van Laar maandenlang voorbereid op het interview, meldt BNNVARA. Tot op de minuut nauwkeurig hadden ze uitgestippeld wie wat wanneer zou zeggen. "Het klinkt oneerbiedig en het is niet het juiste woord, maar Hoekstra liep met open ogen in de valletjes die we voor hem hadden gezet", zei Wollaars eerder in de VARAgids over het vraaggesprek.

De winnaar werd door een vakjury bestaande uit meer dan veertig tv-critici, vakgenoten en mediajournalisten verkozen uit een longlist van elf interviews. Onder de juryleden waren tv-recensent Angela de Jong van het AD en NRC-mediachef Karel Smouter. "Het gebeurt maar zelden dat je als kijker plaatsvervangende buikpijn krijgt, maar hier deed kijken letterlijk pijn", aldus De Jong. "Wat ik aan Wollaars zo goed vind, is dat zijn strenge scherpte nergens omslaat in chagrijn. Je krijgt echt het gevoel dat hij de vragen namens de kiezer stelt", zegt Smouter.

De Sonja Barend Award in een initiatief van de VARAgids en wordt sinds 2009 uitgereikt aan het beste tv-interview van het afgelopen jaar. Eerdere winnaars zijn onder anderen Matthijs van Nieuwkerk, Twan Huys en Eva Jinek. Vorig jaar ging de prijs naar Coen Verbraak voor zijn interview met Dutchbatter Liesbeth Beukeboom in het programma Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden