Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeroen Wollaars wint Sonja Barend Award

Jeroen Wollaars wint Sonja Barend Award

HILVERSUM (ANP) - Jeroen Wollaars heeft de Sonja Barend Award 2021 gewonnen. De journalist kreeg de prijs voor zijn verkiezingsinterview met minister van Financiën en CDA-voorman Wopke Hoekstra in het programma Nieuwsuur. Wollaars kreeg de prijs dinsdag tijdens de uitzending van het BNNVARA-programma Khalid & Sophie op NPO 1 uit handen van Sonja Barend, de naamgeefster van de prijs.

Wollaars interviewde Hoekstra een week voor de parlementsverkiezingen voor Nieuwsuur. De presentator had zich samen met redacteur Nynke de Zoeten en eindredacteur Jane van Laar maandenlang voorbereid op het interview, meldt BNNVARA. Tot op de minuut nauwkeurig hadden ze uitgestippeld wie wat wanneer zou zeggen. "Het klinkt oneerbiedig en het is niet het juiste woord, maar Hoekstra liep met open ogen in de valletjes die we voor hem hadden gezet", zei Wollaars eerder in de VARAgids over het vraaggesprek.

De winnaar werd door een vakjury bestaande uit meer dan veertig tv-critici, vakgenoten en mediajournalisten verkozen uit een longlist van elf interviews. Onder de juryleden waren tv-recensent Angela de Jong van het AD en NRC-mediachef Karel Smouter. "Het gebeurt maar zelden dat je als kijker plaatsvervangende buikpijn krijgt, maar hier deed kijken letterlijk pijn", aldus De Jong. "Wat ik aan Wollaars zo goed vind, is dat zijn strenge scherpte nergens omslaat in chagrijn. Je krijgt echt het gevoel dat hij de vragen namens de kiezer stelt", zegt Smouter.

De Sonja Barend Award in een initiatief van de VARAgids en wordt sinds 2009 uitgereikt aan het beste tv-interview van het afgelopen jaar. Eerdere winnaars zijn onder anderen Matthijs van Nieuwkerk, Twan Huys en Eva Jinek. Vorig jaar ging de prijs naar Coen Verbraak voor zijn interview met Dutchbatter Liesbeth Beukeboom in het programma Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Schetsen voor onvoltooid Asterix-stripboek ontdekt

PARIJS (ANP) - Anne Goscinny, dochter van de beroemde Franse stripscenarist René Goscinny, heeft dit weekend tegenover het Duitse tijdschrift Der Spiegel de vondst onthuld van schetsen voor een onvoltooid Asterix-stripboek.

6 uur geleden
Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

AMSTERDAM (ANP) - Longfonds kan zich niet vinden in de kritiek op het SBS-programma De Dansmarathon, waarmee geld werd opgehaald voor deze organisatie. Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust nam, won. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde berichten op sociale media waarin mensen hun zorgen uitten over de toestand van de laatste deelnemers. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was.

7 uur geleden
Talpa kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

HILVERSUM (ANP) - Talpa kijkt met een goed gevoel terug op de unieke tv-show De Dansmarathon, die de afgelopen dagen werd uitgezonden op SBS6. Tijdens het programma gingen koppels de dansvloer op voor het Longfonds en voor een geldprijs van 100.000 euro.

15 uur geleden
Hollywoodpersoneel sluit deal met producenten, staking afgewend

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Een geplande staking van personeel dat achter de schermen werkt bij Hollywoodfilms en -televisieshows gaat niet door. De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), een vakbond die ongeveer 60.000 werknemers vertegenwoordigt, heeft zaterdag een voorlopig akkoord gesloten met producenten.

16 uur geleden
Opnames zijn klaar, Russische actrice terug van ISS naar de aarde

BAJKONOER (ANP) - Voor het eerst in de geschiedenis is een film buiten de aarde opgenomen. Na bijna twee weken zit het werk van actrice Joelia Peresild (37) in het internationale ruimtestation ISS erop. Daarom keert ze zondag terug naar de aarde. Ook haar cameraman en producent Klim Sjipenko (38) verlaat de ruimte, net als kosmonaut Oleg Novitski (50), die een halfjaar in de ruimte is geweest.

19 uur geleden
Prix Europa Award voor VPRO-project Maandverbond

HILVERSUM (ANP) - De VPRO heeft vrijdagavond tijdens het prestigieuze Prix Europa-gala de Prix Europa Award gewonnen voor het beste onlinemediaproject van het jaar. De omroep won de prijs met het Telegram-project Maandverbond.

1 dag geleden
Netflix-medewerker die lekte over show Dave Chappelle ontslagen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft een medewerker ontslagen die wordt verdacht van het delen van vertrouwelijke informatie met de media. Het personeelslid zou onder meer hebben gelekt hoeveel kosten de videostreamingdienst had gemaakt voor een controversiële show van stand-upcomedian Dave Chappelle. Veel Netflix-medewerkers zijn boos over Chappelles opmerkingen in zijn optreden The Closer, omdat die kwetsend zouden zijn voor transgender personen.

1 dag geleden