Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeansmaker Levi Strauss schrapt honderden banen

Jeansmaker Levi Strauss schrapt honderden banen

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - De Amerikaanse jeansmaker Levi Strauss schrapt circa zevenhonderd banen. Dat komt neer op ongeveer 15 procent van het personeelsbestand. Met de ingreep wil de onderneming kosten besparen om de weg omhoog terug te vinden na de coronacrisis.

Het broeken- en kledingbedrijf zag de opbrengsten in zijn afgelopen kwartaal met 62 procent kelderen tot 498 miljoen dollar. Dit kwam vooral door de vele winkelsluitingen in de voorbije periode. Mede hierdoor ging over de drie maanden tot en met 24 mei een verlies van 364 miljoen dollar in de boeken, waar een jaar eerder nog 29 miljoen dollar winst werd gemaakt.

Levi Strauss werkt met een gebroken boekjaar, vandaar dat de kwartalen van het bedrijf niet gelijk lopen aan die van een kalenderjaar. Voor het hele boekjaar zien de vooruitzichten er niet heel rooskleurig uit. De onderneming houdt rekening met nog meer coronaschade wat ook nog kan leiden tot extra ingrepen.

De laatste tijd gaat het overigens wel weer wat beter met de verkopen. Doordat winkels weer open mogen, trekken de verkopen weer wat aan. Ook worden er online veel broeken verkocht.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Bert Kaiser 1 maand geleden
die 700 zijn vast niet de makers, want die zitten in aziƫ en omstreken voor een hongerloontje die broeken te maken

Meer uit Buitenland

Veiligheidsraad stemt tegen verlenging wapenembargo Iran

NEW YORK (ANP) - Tot groot ongenoegen van de Verenigde Staten wordt een wapenembargo tegen Iran door de VN-Veiligheidsraad niet verlengd. In de nucleaire overeenkomst die Iran in 2015 sloot met een aantal landen staat dat het wapenembargo half oktober afloopt.

11 minuten geleden
Duizenden mensen bij vreedzame protesten in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - In Wit-Rusland is vrijdag voor de zesde dag op rij massaal gedemonstreerd. Betogers verzamelden zich onder meer op het Onafhankelijkheidsplein in hoofdstad Minsk. Daar omhelsden en kusten mensen leden van de veiligheidsdiensten die een overheidsgebouw bewaakten.

3 uur geleden
Hezbollah wil regering van nationale eenheid na ramp

BEIROET (ANP/AFP) - De leider van de machtige Libanese Hezbollah-beweging wil dat een regering van nationale eenheid het land gaat besturen. De Libanese regering stapte deze week op na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet.

4 uur geleden
'Justitie Libanon vervolgt 25 mensen voor havenramp'

BEIROET (ANP/RTR) - Justitie in Libanon vervolgt 25 mensen vanwege de ramp in de haven van hoofdstad Beiroet. Het gaat onder meer om hoge havenbestuurders, douanemedewerkers en veiligheidsfunctionarissen, zegt een ingewijde tegen persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk waar ze precies van worden verdacht.

4 uur geleden
Voorlopig geen nieuwe ambtenaren in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - In verband met de belabberde financiƫle situatie waar Suriname in verkeert, heeft de nieuwe president Chan Santokhi een ambtenarenstop afgekondigd. Dat bevestigde zijn woordvoerder vrijdag. Het besluit zou vorige week al zijn genomen.

5 uur geleden
Loekasjenko haalt uit naar 'Nederlandse' rol bij protesten

MINSK (ANP) - De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft na dagenlange protesten gezegd dat vanuit het buitenland wordt geprobeerd om onrust te stoken in zijn land. Hij zei volgens staatsmedia dat onder meer mensen uit Nederland zijn gekomen. "De agressie tegen ons land is begonnen", waarschuwde hij.

5 uur geleden
Trump naar 'erg zieke' jongere broer in ziekenhuis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat zijn jongere broer opzoeken in het ziekenhuis in New York. Amerikaanse media berichten dat de 71-jarige Robert Trump naar verluidt "erg ziek" is, maar het is onduidelijk waar hij precies aan lijdt.

7 uur geleden