Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeannette Vrancken-Taffijn biedt graag een luisterend oor

Jeannette Vrancken-Taffijn biedt graag een luisterend oor

WEST-SOUBURG - Jeannette Vrancken-Taffijn uit West-Souburg is een geboren helper.De van origine Arnhemse had er al bijna twee decennia vrijwilligerswerk op zitten toen ze met echtgenoot Peter in 2000 in West-Souburg neerstreek. “De snelste manier om in een nieuwe omgeving te integreren en te aarden is je aansluiten bij een vereniging en vrijwilligerswerk oppakken”, zegt Vrancken lachend.

Uitbundig

Ze maakt deel uit van twee vrijwilligersgroepen op Walcheren. Voor de werkgroep Leven met Verlies (H. Maria Parochie op Walcheren) bezoekt ze mensen die een dierbare hebben verloren en daarover graag met iemand van de kerk in gesprek willen. “Ook in deze moeilijke tijd blijft de focus liggen op aandacht schenken en luisteren.” 

Bij WVO Zorg in Vlissingen maakt ze deel uit van de Bezoekwerkgroep Ter Reede. Daar gaat het om het bezoeken van ouderen die lijden aan dementie. Ze is nog vol van haar recente bezoek aan een dame in zorgcentrum Ter Reede. “Het was zó fijn om haar na driekwart jaar weer te zien. Eerst herkende ze me niet. Totdat ik dat mondkapje even af deed en begon te praten. Ze straalde en riep “Oh, Jeannette van de kérk!!”. Er lag daar een boek over Zuid-Bevelandse klederdrachten. We bladerden er samen doorheen. Na afloop bedankte ze me uitbundig voor mijn bezoek en voegde eraan toe “Wat fijn dat je met me gebeden hebt!”. Er zijn in deze tijd ook geen vieringen in Ter Reede. Dat maakt zo’n bezoek natuurlijk extra ondersteunend.”

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN

Meer uit Vlissingen

Betrokkene ongeval Ritthem aangehouden na positieve speekseltest

RITTHEM – Eén van de betrokkenen van het ongeval bij Ritthem vanmorgen is aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed van drugs.

34 minuten geleden
Schade bij ongeval Europaweg Noord in Ritthem

RITTHEM – Bij een botsing op de Europaweg Noord in Ritthem zijn twee personenauto's beschadigd geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

22 uur geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

1 dag geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

2 dagen geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

2 dagen geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

3 dagen geleden