Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeangu Macrooy ontspannen richting tweede repetitie

Jeangu Macrooy ontspannen richting tweede repetitie

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is zijn avontuur op het Eurovisie Songfestival in eigen land ontspannen begonnen. De zanger voelt zich ondanks alle indrukken goed, is uitgerust en van zenuwen zijn geen sprake. "Het voelt heel lekker dat het eindelijk is begonnen", zegt de Nederlandse inzending in gesprek met het ANP.

Donderdag repeteerde Jeangu zijn act voor het eerst op het grote podium in Rotterdam Ahoy, zaterdagochtend is de tweede repetitie. Het was een overweldigende ervaring, vertelt hij. "Op het moment dat ik de zaal in stapte had ik kippenvel. Ik werd er emotioneel van. Je beseft dan ineens hoe groot het songfestival is en dat je droom uitkomt." Echt lang om er bij stil te staan had Jeangu echter niet. Lachend: "twee minuten later begon de klok te lopen."

In een half uur tijd zong Jeangu zijn lied Birth Of A New Age drie keer. "Ik heb er echt van genoten. Het is gewoon kicken om op zo'n groot podium te staan", aldus Jeangu, die redelijk relaxed de bühne op ging. "Met de zenuwen viel het mee. Voordat je op het podium staat, heb je al allerlei voorbereidingen achter de rug. Het geluid en je oortjes worden bijvoorbeeld getest. Je weet dan gewoon als je daar staat dat je alleen maar hoeft te denken aan optreden. Maar de zenuwen komen zeker, zeker als we live gaan op de 22e."

Tevreden

Jeangu is tevreden over zijn eerste repetitie maar perfectionistisch als hij is, zag hij nog wel ruimte voor verbetering. "We hebben meteen gisteren al geëvalueerd. We willen natuurlijk iets neerzetten waar straks iedereen trots op kan zijn", zegt hij. Zowel qua performance als qua techniek moeten dingen beter.

"Wanneer ik tevreden ben? Als ik kan genieten van het moment en iets neerzet waar iedereen trots op kan zijn", besluit Jeangu. Hij hoopt dat de mensen thuis door de boodschap geraakt worden. "Uiteindelijk is dat wat je wilt bereiken als artiest, dat mensen een connectie voelen met wat je doet. Daar gaan we ook voor."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden