Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeangu Macrooy ontspannen richting tweede repetitie

Jeangu Macrooy ontspannen richting tweede repetitie

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is zijn avontuur op het Eurovisie Songfestival in eigen land ontspannen begonnen. De zanger voelt zich ondanks alle indrukken goed, is uitgerust en van zenuwen zijn geen sprake. "Het voelt heel lekker dat het eindelijk is begonnen", zegt de Nederlandse inzending in gesprek met het ANP.

Donderdag repeteerde Jeangu zijn act voor het eerst op het grote podium in Rotterdam Ahoy, zaterdagochtend is de tweede repetitie. Het was een overweldigende ervaring, vertelt hij. "Op het moment dat ik de zaal in stapte had ik kippenvel. Ik werd er emotioneel van. Je beseft dan ineens hoe groot het songfestival is en dat je droom uitkomt." Echt lang om er bij stil te staan had Jeangu echter niet. Lachend: "twee minuten later begon de klok te lopen."

In een half uur tijd zong Jeangu zijn lied Birth Of A New Age drie keer. "Ik heb er echt van genoten. Het is gewoon kicken om op zo'n groot podium te staan", aldus Jeangu, die redelijk relaxed de bühne op ging. "Met de zenuwen viel het mee. Voordat je op het podium staat, heb je al allerlei voorbereidingen achter de rug. Het geluid en je oortjes worden bijvoorbeeld getest. Je weet dan gewoon als je daar staat dat je alleen maar hoeft te denken aan optreden. Maar de zenuwen komen zeker, zeker als we live gaan op de 22e."

Tevreden

Jeangu is tevreden over zijn eerste repetitie maar perfectionistisch als hij is, zag hij nog wel ruimte voor verbetering. "We hebben meteen gisteren al geëvalueerd. We willen natuurlijk iets neerzetten waar straks iedereen trots op kan zijn", zegt hij. Zowel qua performance als qua techniek moeten dingen beter.

"Wanneer ik tevreden ben? Als ik kan genieten van het moment en iets neerzet waar iedereen trots op kan zijn", besluit Jeangu. Hij hoopt dat de mensen thuis door de boodschap geraakt worden. "Uiteindelijk is dat wat je wilt bereiken als artiest, dat mensen een connectie voelen met wat je doet. Daar gaan we ook voor."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Harvey Weinstein uitgeleverd aan Californië

NEW YORK (ANP) - Harvey Weinstein wordt overgedragen aan de Amerikaanse staat Californië. De gevallen filmproducent die in New York een celstraf van 23 jaar uitzit voor verkrachting en seksueel misbruik, heeft ook in Los Angeles een misbruikzaak tegen zich lopen die door zijn uitlevering van start kan gaan.

2 uur geleden
Janine Abbring weer presentatrice van Zomergasten

HILVERSUM (ANP) - Janine Abbring presenteert voor het vijfde seizoen op rij Zomergasten. Vanaf zondag 18 juli gaat zij weer met gasten in gesprek over hun ideale televisieavond, maakte omroep VPRO dinsdag bekend.

8 uur geleden
Jeff Koons wil 16e-eeuws schilderij uitlenen aan Rijksmuseum

HILVERSUM (ANP) - De Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons wil het schilderij Hercules en Achelous van de 16e-eeuwse kunstenaar Cornelis van Haarlem in bruikleen geven aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat meldt KRO-NCRV in aanloop naar de uitzending dinsdagavond van het programma College Tour, waarin Koons te gast is.

15 uur geleden
Ook De Slag om de Schelde passeert de 100.000 bezoekers

UTRECHT (ANP) - De Slag om de Schelde heeft sinds de heropening van de bioscopen op 5 juni al 100.000 bezoekers getrokken. Daarmee krijgt het Nederlandse oorlogsepos de status Gouden Film. Hoofdrolspeler Gijs Blom en regisseur Matthijs van Heijningen hebben de bijbehorende award in ontvangst genomen in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam. Dat meldt het Nederlands Filmfestival, die de prijs voor best bezochte Nederlandse films uitreikt, maandag.

1 dag geleden
Jan Smit keert niet terug als coach in The Voice of Holland

HILVERSUM (ANP) - Jan Smit komt het komende seizoen niet terug als coach in het zangprogramma The Voice of Holland. Dat maakte RTL Boulevard zondag bekend. De zanger maakte vorig jaar zijn debuut als vervanger van Lil Kleine.

2 dagen geleden
Cabaretier Weijers noemt versoepelingen 'positiever op papier'

AMSTERDAM (ANP) - De veronderstelde versoepelingen voor de theaterbranche die het kabinet heeft aangekondigd, gaan er bij cabaretier Guido Weijers niet in. Tegen dj Lex Gaarthuis in het programma De 10 Van op Radio 10 zei hij dat het "allemaal positiever wordt gebracht dan dat het in de praktijk is".

2 dagen geleden
Twee miljoen mensen volgden geïmproviseerde EK-uitzending

HILVERSUM (ANP) - Veel Nederlanders zaten zaterdagavond aan de buis gekluisterd nadat de Deense voetballer Christian Eriksen in elkaar was gezakt tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Gemiddeld keken via NPO 1 bijna twee miljoen mensen naar de geïmproviseerde uitzending van anderhalf uur nadat het duel was stilgelegd, tonen cijfers van van Stichting KijkOnderzoek.

2 dagen geleden