Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeangu Macrooy ontspannen richting tweede repetitie

Jeangu Macrooy ontspannen richting tweede repetitie

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is zijn avontuur op het Eurovisie Songfestival in eigen land ontspannen begonnen. De zanger voelt zich ondanks alle indrukken goed, is uitgerust en van zenuwen zijn geen sprake. "Het voelt heel lekker dat het eindelijk is begonnen", zegt de Nederlandse inzending in gesprek met het ANP.

Donderdag repeteerde Jeangu zijn act voor het eerst op het grote podium in Rotterdam Ahoy, zaterdagochtend is de tweede repetitie. Het was een overweldigende ervaring, vertelt hij. "Op het moment dat ik de zaal in stapte had ik kippenvel. Ik werd er emotioneel van. Je beseft dan ineens hoe groot het songfestival is en dat je droom uitkomt." Echt lang om er bij stil te staan had Jeangu echter niet. Lachend: "twee minuten later begon de klok te lopen."

In een half uur tijd zong Jeangu zijn lied Birth Of A New Age drie keer. "Ik heb er echt van genoten. Het is gewoon kicken om op zo'n groot podium te staan", aldus Jeangu, die redelijk relaxed de bühne op ging. "Met de zenuwen viel het mee. Voordat je op het podium staat, heb je al allerlei voorbereidingen achter de rug. Het geluid en je oortjes worden bijvoorbeeld getest. Je weet dan gewoon als je daar staat dat je alleen maar hoeft te denken aan optreden. Maar de zenuwen komen zeker, zeker als we live gaan op de 22e."

Tevreden

Jeangu is tevreden over zijn eerste repetitie maar perfectionistisch als hij is, zag hij nog wel ruimte voor verbetering. "We hebben meteen gisteren al geëvalueerd. We willen natuurlijk iets neerzetten waar straks iedereen trots op kan zijn", zegt hij. Zowel qua performance als qua techniek moeten dingen beter.

"Wanneer ik tevreden ben? Als ik kan genieten van het moment en iets neerzet waar iedereen trots op kan zijn", besluit Jeangu. Hij hoopt dat de mensen thuis door de boodschap geraakt worden. "Uiteindelijk is dat wat je wilt bereiken als artiest, dat mensen een connectie voelen met wat je doet. Daar gaan we ook voor."

Meer uit Entertainment

Producer: Andrew was in eerste instantie blij met tv-interview

LONDEN (ANP) - De Britse prins Andrew was aanvankelijk heel tevreden over het veelbesproken tv-interview dat hij in 2019 gaf aan BBC Newsnight. Producer Sam McAlister, die bij het gesprek aanwezig was, zegt dat de zoon van koningin Elizabeth na afloop blij was met hoe het interview was verlopen en dat hij daarna zelfs het hele team een rondleiding wilde geven.

2 dagen geleden
Pools festival stilgelegd na noodweer

GDYNIA (ANP) - Het Poolse festival Open'er in Gdynia is vrijdagavond tijdelijk stilgelegd vanwege noodweer. Daardoor werden optredens van onder anderen Dua Lipa en Megan Thee Stallion geannuleerd. De Nederlandse afsluiter Martin Garrix begon later aan zijn show.

2 dagen geleden
Start opnames nieuwe Bondfilm gaat nog zeker twee jaar duren

LONDEN (ANP) - Het gaat nog zeker twee jaar duren voordat het 26e avontuur van geheim agent 007 gedraaid gaat worden. Dat heeft producent Barbara Broccoli gezegd in een interview met Deadline. De lange productietijd van de volgende film hangt onder meer samen met het vertrek van hoofdrolspeler Daniel Craig. "We moeten James Bond opnieuw gaan uitvinden", aldus Broccoli.

4 dagen geleden
Onderzoek: Nederlanders het meest tevreden over Netflix

HOUTEN (ANP) - Netflix scoort van alle streamingdiensten die in Nederland beschikbaar zijn het beste als het gaat om tevredenheid bij kijkers. Volgens marktonderzoeker Telecompaper is de zogeheten net promotor score van Netflix wel flink gedaald. Evengoed is Netflix nog altijd de nummer een. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan niet tevreden te zijn over Viaplay, dat sinds dit seizoen onder andere de Formule 1 uitzendt.

4 dagen geleden
Philippe Geubels en Erik van Muiswinkel in nieuwe De slimste mens

HILVERSUM (ANP) - Philippe Geubels, Erik van Muiswinkel, Anniko van Santen en Tim Senders behoren tot de deelnemers van het nieuwe seizoen van De slimste mens. Op maandag 11 juli start het twintigste seizoen van de kennisquiz op NPO 2.

1 week geleden
Dit najaar nieuw seizoen van Holleeder-serie Judas

HILVERSUM (ANP) - Het nieuwe seizoen van de serie Judas is dit najaar te zien op Videoland. Het tweede seizoen, met als titel Judas II: Dagboek van een Getuige, is het vervolg op Judas dat in 2019 op de streamingdienst verscheen.

1 week geleden
Hoge onderscheidingen voor choreograaf Ton Wiggers van Introdans

ARNHEM (ANP) - Ton Wiggers, de oprichter en scheidend directeur van het dansgezelschap Introdans, heeft zaterdagavond van prinses Margriet de eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje uitgereikt gekregen. Wiggers ontving de onderscheiding in Stadstheater Arnhem na afloop van de laatste voorstelling van het theaterseizoen. In de pauze had hij al de Gouden Erepenning van de provincie Gelderland ontvangen.

1 week geleden