Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeangu Macrooy mag op voor tweede repetitie in Rotterdam Ahoy

Jeangu Macrooy mag op voor tweede repetitie in Rotterdam Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy maakt zaterdagochtend voor de tweede keer zijn opwachting in Rotterdam Ahoy. De Nederlandse songfestivalinzending krijgt op het officiële podium twintig minuten om zijn act te perfectioneren.

Na zijn eerste repetitie van donderdag zag Jeangu nog ruimte voor verbetering, zowel qua performance als qua techniek. "Dan heb je het over bepaalde shots", zei Jeangu tegen het ANP. En ook over zijn eigen performance was hij kritisch. "Je staat toch voor het eerst op dat podium. We hebben wel eerder gerepeteerd in andere zalen maar dat is toch anders. Dus je bent tijdens het zingen nog heel erg bezig met nadenken over je nieuwe omgeving. Ik denk dat het zaterdag wel iets vertrouwder en zekerder gaat voelen."

Donderdag was in de perszaal van het Eurovisie Songfestival te zien dat de act van Jeangu gepaard gaat met veel close-ups op beeld, zoals regisseur Hans Pannecoucke dat in de afgelopen jaren al eerder inzette tijdens de Nederlandse inzendingen die hij begeleidde. De eerste helft is vrij donker maar richting het einde breekt het nummer open en verschijnen kleurrijke en vrolijke 'visuals' op de schermen. Jeangu en zijn achtergrondzangers doen dan ook het dansje dat eerder deze week al op TikTok werd gepresenteerd.

Het team van Jeangu hoeft na de tweede repetitie niet nog een week af te wachten op de finale. Maandag doet hij zijn optreden nogmaals tijdens de tweede dress rehearsal van de eerste halve finale. De repetities voor de finale beginnen volgende week vrijdag.

Meer uit Binnenland

Rutte na tweede kabinetsberaad: denk dat we eruit kunnen komen

DEN HAAG (ANP) - "Ik dénk dat we hieruit kunnen komen." Met die woorden verliet premier en VVD-leider Mark Rutte in de nacht van donderdag op vrijdag zijn ministerie na opnieuw een beraad van de kabinetstop. "We zijn nog steeds in gesprek", zei D66-vicepremier Sigrid Kaag, die eerder het ministerie van Algemene Zaken verliet.

20 minuten geleden
Minister wil maximumstraffen voor drugsdelicten verhogen

DEN HAAG (ANP) - De wettelijke maximumstraffen voor grootschalige in- en uitvoer, productie en bezit van harddrugs worden verhoogd. Justitieminister Dilan Yeşilgöz gaat hiertoe de Opiumwet aanpassen, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Volgens de minister wordt met dit plan om de strafmaat te verhogen vanuit de overheid "een belangrijk signaal afgegeven" dat dit type criminaliteit "niet getolereerd wordt".

30 minuten geleden
Top kabinet 'nog steeds in gesprek' over signaal kiezer

DEN HAAG (ANP) - "We zijn nog steeds in gesprek", zegt D66-vicepremier Sigrid Kaag na afloop van een laat overleg op het ministerie van Algemene Zaken. De top van het kabinet was daar bijeen gekomen om opnieuw te spreken over hoe het kabinet gehoor geeft aan het "signaal van de kiezer" bij de provinciale verkiezingen van twee weken geleden.

36 minuten geleden
Actieplan PvdA voor sportclubs, helft dreigt te verdwijnen

DEN HAAG (ANP) - Ruim de helft van de sportverenigingen dreigt te verdwijnen vanwege een gebrek aan vrijwilligers, stijgende kosten en teruglopende ledenaantallen. Het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) komt tot deze conclusie na een ronde langs clubs door het hele land. De PvdA wil hier iets aan doen en heeft met hulp van de belangenvereniging een actieplan gemaakt.

2 uur geleden
Agractie: beter geen landbouwakkoord dan een slecht akkoord

PUTTEN (ANP) - Boerenactiegroep Agractie is vooralsnog niet van plan om terug te keren naar de onderhandelingen over het landbouwakkoord. Volgens Agractie zit er tot nu toe "nul komma nul beweging" in de standpunten van het kabinet over hoe de landbouw hervormd moet worden. De boerenactiegroep vindt dat het akkoord zo "halfbakken" is en stelt dat er beter geen akkoord kan komen dan een slecht akkoord. Dat heeft voorman Bart Kemp donderdagavond gezegd tijdens een informatieavond van Agractie in Putten.

3 uur geleden
Top kabinet weer bijeen om politieke aardverschuiving te bespreken

DEN HAAG (ANP) - Het tweede beraad van de top van het kabinet en hun secondanten is even na 21.00 uur donderdagavond van start gegaan. De acht bewindslieden praten op het ministerie van Algemene Zaken van premier Mark Rutte verder over het ongenoegen in het land en de uitslag van de provinciale verkiezingen.

3 uur geleden
Rutte herdenkt verschrikkingen Boetsja op top via video-boodschap

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte levert vrijdag via een videoboodschap een bijdrage aan de Boetsja-top, die markeert dat het precies één jaar geleden is dat de Oekraïense stad werd bevrijd van de Russische troepen. De door Oekraïne georganiseerde top is deels digitaal. Ook onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en de Belgische premier Alexander de Croo doen op afstand mee.

4 uur geleden