Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeangu Macrooy mag op voor tweede repetitie in Rotterdam Ahoy

Jeangu Macrooy mag op voor tweede repetitie in Rotterdam Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy maakt zaterdagochtend voor de tweede keer zijn opwachting in Rotterdam Ahoy. De Nederlandse songfestivalinzending krijgt op het officiƫle podium twintig minuten om zijn act te perfectioneren.

Na zijn eerste repetitie van donderdag zag Jeangu nog ruimte voor verbetering, zowel qua performance als qua techniek. "Dan heb je het over bepaalde shots", zei Jeangu tegen het ANP. En ook over zijn eigen performance was hij kritisch. "Je staat toch voor het eerst op dat podium. We hebben wel eerder gerepeteerd in andere zalen maar dat is toch anders. Dus je bent tijdens het zingen nog heel erg bezig met nadenken over je nieuwe omgeving. Ik denk dat het zaterdag wel iets vertrouwder en zekerder gaat voelen."

Donderdag was in de perszaal van het Eurovisie Songfestival te zien dat de act van Jeangu gepaard gaat met veel close-ups op beeld, zoals regisseur Hans Pannecoucke dat in de afgelopen jaren al eerder inzette tijdens de Nederlandse inzendingen die hij begeleidde. De eerste helft is vrij donker maar richting het einde breekt het nummer open en verschijnen kleurrijke en vrolijke 'visuals' op de schermen. Jeangu en zijn achtergrondzangers doen dan ook het dansje dat eerder deze week al op TikTok werd gepresenteerd.

Het team van Jeangu hoeft na de tweede repetitie niet nog een week af te wachten op de finale. Maandag doet hij zijn optreden nogmaals tijdens de tweede dress rehearsal van de eerste halve finale. De repetities voor de finale beginnen volgende week vrijdag.

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

3 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

6 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

22 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

1 dag geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

1 dag geleden