Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeangu Macrooy blijft Nederlandse songfestivalkandidaat

Jeangu Macrooy blijft Nederlandse songfestivalkandidaat

HILVERSUM (ANP) - Jeangu Macrooy blijft ondanks het uitstellen van het Eurovisiesongfestival de Nederlandse afgevaardigde. AVROTROS blijft achter de zanger staan, zo laat een woordvoerder in een reactie weten.

"Ook voor Jeangu Macrooy is dit een spannende periode geweest, maar hij begrijpt het besluit volledig", aldus AVROTROS, die samen met de zanger het vizier op 2021 richt. "We zetten graag met nieuwe energie en veel passie de samenwerking met Jeangu voort. Samen staan we sterk!"

Of Jeangu volgend jaar met een ander nummer dan zijn eerder deze maand gelanceerde Grow meedoet, is nog onduidelijk. De EBU buigt zich momenteel over de reglementen.

Begrip

De zanger heeft er vrede mee. "Het voelt heel gek. Ik was met een heel groot team in zo'n lekkere flow en we waren zo goed bezig met de voorbereidingen. En net als heel veel mensen keek ik uit naar een mooie periode straks", vertelt Macrooy in een videoboodschap.

"Helaas maar het is niet anders. Er is iets wat veel belangrijker is op dit moment en dat is de gezondheid van iedereen hier in Nederland. Dus ik begrijp de beslissing ook volkomen. De komende periode gaan we gewoon rustig bijkomen", aldus Macrooy. .

AVROTROS is "natuurlijk erg teleurgesteld" door het besluit om het songfestival te annuleren vanwege de huidige coronacrisis. "Helemaal omdat het Songfestival in 2020 juist voor Nederland een extra bijzonder jaar had moeten zijn. Uiteraard heeft AVROTROS het volste begrip voor de beslissing van de EBU, de gemeente Rotterdam en het projectteam bestaande uit NPO, NOS en AVROTROS. Dit is geen makkelijk besluit, maar helaas onvermijdelijk omdat de gezondheid te allen tijde voorop staat."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden