Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jean Paul van Hecke tekent profcontract bij NAC

Jean Paul van Hecke tekent profcontract bij NAC

ARNEMUIDEN - De 18-jarige Jan Paul van Hecke (18) heeft dinsdagochtend zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2022 verbindt aan NAC. Daarmee legt de club opnieuw een van haar veelbelovende talenten uit de jeugdopleiding vast.

De geboren en getogen Zeeuw - Van Hecke is afkomstig uit Arnemuiden - is momenteel bezig aan zijn eerste jaar bij NAC. De centrale verdediger kwam vorig jaar zomer over van het Zeeuwse Goes, waar hij op 17-jarige leeftijd indruk maakte in het eerste elftal van de plaatselijke vv, dat momenteel uitkomt in de Derde Divisie.

Van Hecke begon het huidige seizoen in NAC onder-19, maar maakte al snel indruk op de technische leiding. Hij kwam steeds vaker in actie bij Jong NAC en traint sinds kort mee in Zundert met het eerste elftal. Vorige week maakte hij zijn officieuze debuut voor NAC 1 tijdens een oefenwedstrijd in Antwerpen tegen Royal Antwerp. Daar stond hij in het hart van de Bredase defensie samen met een andere Zeeuw, Daan Klomp.

Voor Van Hecke is het tekenen van zijn eerste profcontract een droom die uitkomt. "Ik ben er heel erg blij mee dat de club mij deze kans geeft. Een paar jaar geleden had ik niet verwacht om nog profvoetballer te worden. Ik hoopte het wel altijd en heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt. Dan is het alleen maar mooi dat ik nu deze kans krijg. Hopelijk mag ik dit seizoen nog minuten maken en kan ik mij volgend seizoen verder ontwikkelen."

Meer uit Middelburg

Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

4 uur geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

4 uur geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

6 uur geleden
Kinderkunstweek: water in de kunst

MIDDELBURG – Tijdens de Kinderkunstweek bieden galeries, kunstenaars, musea, boekhandels, bibliotheken en de centra voor kunst- en cultuureducatie activiteiten aan die buiten maar ook binnen school kunnen plaatsvinden. Op school, of in de vrije tijd. Het thema van dit jaar: Van druppel tot tsunami – Water in de kunst.

10 uur geleden
Tentoonstelling Jo Dumon Tak in De Oostkerk

MIDDELBURG - De bekende Middelburgse schilder Jo Dumon Tak exposeert zijn werk op zaterdag 1 en zondag 2 april van 13.00 tot 17.00 uur in De Oostkerk. De entree is gratis. Op zondag 2 april is van 15.30 tot 16.30 uur een gratis toegankelijk concert van Marieke Brokamp (viool) en Into de Maet (gitaar). Zij brengen een muzikaal gevarieerd programma met klassiek- en wereldmuziek, waaronder Klezmer, Folk en Argentijnse tango.

16 uur geleden
Groen schoolplein voor acht nieuwe Zeeuwse scholen

GOES - De Zeeuwse scholen die zich dit jaar mogen aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. De scholen ontvangen een voucher om hun grijze schoolplein te verruilen voor een groene plek waar kinderen kunnen spelen, ontwikkelen en meer over de natuur leren. In totaal dienden 22 scholen uit 17 gemeentes een aanvraag in. Jaarlijks worden de vouchers aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten.  

19 uur geleden
'Veere helpt elkaar' wederom een groot succes

VEERE - In 2018 startte het project ‘Veere helpt elkaar’, dat in het leven werd geroepen naar aanleiding van de wens van de Stadsraad Veere de vrijwillige zorg die mensen voor elkaar hebben prioriteit en meer aandacht te geven. Voor de praktische uitvoering hiervan werden de Commissie Welzijn Veere en Stichting Welzijn Veere in de arm genomen. Om het vragen van hulp laagdrempeliger te maken, hebben zij gezamenlijk een kaart ontworpen die inwoners achter het raam konden zetten wanneer ze achter de actie stonden en eventueel zelf hulp aan wilden bieden. Het project werd met open armen ontvangen. iIn september 2022 werd het nieuw leven ingeblazen door middel van het verspreiden van nieuwe kaarten.

19 uur geleden