Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Je wilt natuurlijk de best mogelijke zorg voor je dieren’

‘Je wilt natuurlijk de best mogelijke zorg voor je dieren’

NIEUWDORP - Alpacaboerderij Alpaca Zeeland in Nieuwdorp heeft een drukke zomer achter de rug, vertelt eigenaar Ron Schrijver. Ook hij kan merken dat steeds meer mensen graag een alpaca-activiteit ondernemen. “Een Rotterdams gezin is hier dit jaar al vijf keer geweest om met alpaca’s te wandelen en zo zijn er meer mensen”, zegt Schrijver.Bij Alpaca Zeeland kun je onder meer highteaën en wandelen met alpaca’s. “Ze zien eruit als grote knuffels en dat heeft aantrekkingskracht op mensen”, verklaart Schrijver de populariteit. Bij alle activiteiten zijn begeleiders aanwezig, zegt hij, voor het welzijn van zowel mens als dier.

Zo’n vier jaar geleden kocht Schrijver zijn eerste alpaca’s. Nu heeft hij er zeventien. “Pascha en Cooper zijn afgelopen augustus op dezelfde dag geboren. Hun moeders zijn ook op dezelfde dag gedekt, dus dat is wel bijzonder.” Voor de aanschaf heeft Schrijver zich verdiept in het houden van alpaca’s en dat moet iedereen doen, vindt hij. “Ze hebben onder meer genoeg ruimte nodig en je moet de weide goed schoonhouden. Ook moet je alpaca’s consequent voeren en ‘s winters op tijd vitamines geven.” Over de verzorging heeft hij contact met andere fokkers. Dierenartsen weten niet zoveel over alpaca’s als bijvoorbeeld paarden en Schrijver hoopt dat de kennis onder dierenartsen met de populariteit van alpaca’s groter wordt. “Je wilt natuurlijk de best mogelijke zorg voor je dieren.”

Meer uit Beveland

Aan de kekentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

50 minuten geleden
Motorrijder raakt gewond bij ongeval op de N665

HEINKENSZAND - Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de N665 ter hoogte van Heinkenszand. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Weekendweer: zondag stevige (onweers)buien

REDACTIE - Zaterdag is er veel bewolking en valt vooral 's ochtends regen. Later op de dag wordt het regionaal droger en kan de zon nog even doorbreken. Het wordt 17 tot 21 graden. Zondag start juist droog met zon, later op de dag neemt de kans op onweersbuien toe. Met 20 tot 23 graden is het wat warmer.

3 uur geleden
Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

21 uur geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

23 uur geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

1 dag geleden
100-jarige Lena Marcusse uit Colijnsplaat bedolven onder cadeaus

COLIJNSPLAAT - "Nog nooit bezocht ik een 100-jarige die zóveel cadeautjes had gekregen", zei burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland donderdag in de versierde huiskamer van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, waar Lena Marcusse het stralende middelpunt was. Rian Krijger had voor de jarige een oproep voor cadeautjes op Facebook gezet en daaraan is massaal gehoor gegeven.

1 dag geleden