Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Je kunt zowel de stilte opzoeken als de drukte ‘

‘Je kunt zowel de stilte opzoeken als de drukte ‘

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Karin Vodegel (56). “Vrijgezel met tienerdochter”. Geboren in Koudekerk aan den Rijn. Kwam in 1983 naar Vlissingen. Voer tien jaar als stuurman op supertankers en baggerschepen.

“Nu ben ik senior nautisch operator op de nautische centrale Vlissingen: het sluizencomplex. We bedienen ook de Zeelandbrug, de sluizen in Veere en alle bruggen over het kanaal.”

“De sluizen zijn een publiekstrekker. De entree van Vlissingen. Het hele maritieme gebeuren voelt voor mij als vrijheid. Ook al is het hard werken. Een doorgeslagen hobby eigenlijk.”

“Vlissingen ervaar ik hetzelfde. Omdat de stad voor bijna driekwart aan het water ligt, kun je hier fijn de wereld uitkijken. Vele mooie einders. Reizen hoeft niet meer per se voor mij.”

“Heb door het varen heel de wereld gezien. In Panama fietste ik eens door een buitenwijk. Gezellig. Jongens met gettoblasters. Aan boord hoorde ik pas dat het jeugdbendes waren.”

“Tegenwoordig rij ik met mijn oldtimercamper vaak naar het Veerse Meer of Ritthem. Lekker dichtbij. Op een bankje lezen. Veel wandelen. De hond laten zwemmen in het zoute water.”

“In Vlissingen geniet je elke dag. Je kunt zowel de stilte opzoeken als de drukte. Na bijna veertig jaar in Vlissingen te hebben gewoond, kan ik zeggen dat ik ben verzilt en verzeeuwst.”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Souburgse ondernemers gaan vuil te lijf

OOST-SOUBURG - Voor hun actie ‘Souburg schoon’ heeft ondernemersvereniging Actief Ondernemend Souburg (AOS) 25 vuilgrijpers ter beschikking gekregen van de gemeente Vlissingen. “Zo’n 22 ondernemers gaan het Oranjeplein, de Paspoortstraat, Kanaalstraat en het verlengde daarvan, tot aan de inzamelcontainers, schoonhouden”, vertelt Chris Hanraads van de AOS, die zelf al jaren twee maal daags een opruimronde doet.

13 uur geleden
Hyacintenhuis is een veilig thuis voor ouderen

VLISSINGEN – Aan de Hyacinthenlaan in Vlissingen wordt 18 juni een nieuw wooncomplex voor mensen met geheugenverlies geopend. Het Hyacintenhuis is onderdeel van de woon-zorgorganisatie Dagelijks Leven, waar bewoners het gevoel van eigen regie, zelfredzaamheid en eigenwaarde behouden.

1 dag geleden
Gemeente houdt vast aan afsluitingsbeleid boulevards

VLISSINGEN - Na ampel beraad heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om dit jaar geen wijzigingen aan te brengen in het afsluitingsregime van de boulevards. Wanneer de temperatuur stijgt tot 25 graden Celsius worden de boulevards Evertsen en Bankert afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Een en ander hangt samen met de coronamaatregelen en de te verwachten drukte bij mooi weer.

2 dagen geleden
Er draaien weer films bij CineCity

VLISSINGEN – De popcornmachine van CineCity heeft warm kunnen draaien toen medewerkers naar de markten in Vlissingen, Middelburg en Terneuzen gingen om popcorn uit te delen. Ze hadden namelijk goed nieuws, want de bioscopen kunnen open gaan. Op zaterdag 5 juni werden de eerste gasten van CineCity met een rode loper onthaald.

2 dagen geleden
Hoogste punt nieuwbouw Philadelphia in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Bij de nieuwbouw van de woonvoorziening en dagbesteding van Philadelphia aan de Kromwegesingel is het hoogste punt bereikt. De monumentale monumentale boerenwoning wordt verbouwd tot dagbesteding. De woonvoorziening komt in nieuwbouw die is geïnspireerd op een boerenschuur.

2 dagen geleden
Kenniscentrum voor georganiseerde criminaliteit komt op Bellamypark

VLISSINGEN - Het Strategisch Kenniscentrum voor Georganiseerde en Ondermijnende Criminaliteit wordt gevestigd aan het Bellamypark in Vlissingen. 

2 dagen geleden
Provincie gaat cultuur versterken met nieuwe subsidieregeling

MIDDELBURG - De nieuwe regeling heet Samen in Zee en er zijn subsidies beschikbaar van vijfduizend tot vijftigduizend euro. De regeling is bedoeld om initiatieven te ondersteunen die helpen om de culturele sector in Zeeland toekomstbestendig te maken.

3 dagen geleden