Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Je doet iets waarvan anderen blij worden’

‘Je doet iets waarvan anderen blij worden’

HEINKENSZAND – In 2007 werd speeltuinvereniging ‘t Zandkasteel in Heinkenszand opgericht om zorg te dragen voor de acht speeltuinen die het dorp telt. Omdat de speeltuinen sinds 2001 niet meer onderhouden waren, was het een hele klus om alle speeltoestellen te renoveren en te vervangen voor nieuwe exemplaren. In dertien jaar tijd heeft de vereniging, die een vierkoppig bestuur heeft en een groep enthousiaste leden, ervoor gezorgd dat er weer volop veilig gespeeld kan worden in Heinkenszand.

Penningmeester Edwin Boogaard van speeltuinvereniging ‘t Zandkasteel vertelt dat het bestuur het tijd vindt om het stokje over te dragen aan de nieuw garde. “Mijn kinderen zijn inmiddels groot, waardoor de connectie steeds minder wordt met de speeltuinen”, legt Boogaard uit. “Het is na dertien jaar mooi geweest en ik wil mij graag als vrijwilliger gaan inzetten voor een andere vereniging in het dorp. We zouden het liefst onze taken ‘warm’ willen overdragen en de nieuwe bestuursleden onze ervaring willen meegeven. De gemeente Borsele is een campagne gestart en er zijn posters opgehangen en flyers uitgedeeld. Er hebben zich al een aantal geïnteresseerden gemeld, dus dat is hoopgevend.”

Manusje-van-alles

Edwin heeft zijn taken als bestuurslid altijd met veel plezier gedaan. “Het is echt niet moeilijk of veel werk. Ik kom nog niet eens aan vier uur per maand en het is vooral heel leuk om iets te realiseren waar anderen blij van worden. Er wordt zo veel gespeeld in de speeltuinen en het zijn daarnaast ook ontmoetingsplekken in het dorp. Ik ben een beetje een manusje-van-alles. Naast penningmeester repareer ik de toestellen waar nodig en ook heb ik als bestuurslid veel contact met de gemeente. Heinkenszand was lange tijd het enige dorp dat geen speeltuinvereniging had. De gemeente Borsele voert wel de veiligheidscontroles uit, maar pleegt geen onderhoud. Daarom heeft elk dorp een eigen vereniging.”

Nieuw bestuurslid

Volgens Edwin is iedereen welkom als nieuw bestuurslid, al is het wel fijn als daarnaast iemand met een technische achtergrond zich meldt als vrijwilliger. “Soms is het best een uitdaging om de toestellen te repareren. We proberen veel met stalen toestellen te doen, want die gaan langer mee en toestellen zijn ontzettend duur. Toen we begonnen was het een kale boel en alle toestellen waren verwaarloosd.”

Inmiddels zijn bijna alle toestellen vervangen voor nieuwe, vertelt de penningmeester. “We hebben geprobeerd de speeltuinen zo divers mogelijk in te richten. We combineren verschillende speelwaarden, dus naast glijden ook, schommelen en balanceren bijvoorbeeld. En de speeltuinen zijn geschikt voor verschillende leeftijden en voor mindervaliden. Het geeft mij veel voldoening dat we dit voor elkaar hebben gekregen. De speeltuinvereniging draagt echt bij aan de leefbaarheid in het dorp.”

Aanmelden

Geïnteresseerden die meer willen weten over het vrijwilligerswerk bij de speeltuinvereniging kunnen zich melden op www.tzandkasteel.nl.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

1 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

2 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

3 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

4 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

6 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

22 uur geleden