Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Je doet iets waarvan anderen blij worden’

‘Je doet iets waarvan anderen blij worden’

HEINKENSZAND – In 2007 werd speeltuinvereniging ‘t Zandkasteel in Heinkenszand opgericht om zorg te dragen voor de acht speeltuinen die het dorp telt. Omdat de speeltuinen sinds 2001 niet meer onderhouden waren, was het een hele klus om alle speeltoestellen te renoveren en te vervangen voor nieuwe exemplaren. In dertien jaar tijd heeft de vereniging, die een vierkoppig bestuur heeft en een groep enthousiaste leden, ervoor gezorgd dat er weer volop veilig gespeeld kan worden in Heinkenszand.

Penningmeester Edwin Boogaard van speeltuinvereniging ‘t Zandkasteel vertelt dat het bestuur het tijd vindt om het stokje over te dragen aan de nieuw garde. “Mijn kinderen zijn inmiddels groot, waardoor de connectie steeds minder wordt met de speeltuinen”, legt Boogaard uit. “Het is na dertien jaar mooi geweest en ik wil mij graag als vrijwilliger gaan inzetten voor een andere vereniging in het dorp. We zouden het liefst onze taken ‘warm’ willen overdragen en de nieuwe bestuursleden onze ervaring willen meegeven. De gemeente Borsele is een campagne gestart en er zijn posters opgehangen en flyers uitgedeeld. Er hebben zich al een aantal geïnteresseerden gemeld, dus dat is hoopgevend.”

Manusje-van-alles

Edwin heeft zijn taken als bestuurslid altijd met veel plezier gedaan. “Het is echt niet moeilijk of veel werk. Ik kom nog niet eens aan vier uur per maand en het is vooral heel leuk om iets te realiseren waar anderen blij van worden. Er wordt zo veel gespeeld in de speeltuinen en het zijn daarnaast ook ontmoetingsplekken in het dorp. Ik ben een beetje een manusje-van-alles. Naast penningmeester repareer ik de toestellen waar nodig en ook heb ik als bestuurslid veel contact met de gemeente. Heinkenszand was lange tijd het enige dorp dat geen speeltuinvereniging had. De gemeente Borsele voert wel de veiligheidscontroles uit, maar pleegt geen onderhoud. Daarom heeft elk dorp een eigen vereniging.”

Nieuw bestuurslid

Volgens Edwin is iedereen welkom als nieuw bestuurslid, al is het wel fijn als daarnaast iemand met een technische achtergrond zich meldt als vrijwilliger. “Soms is het best een uitdaging om de toestellen te repareren. We proberen veel met stalen toestellen te doen, want die gaan langer mee en toestellen zijn ontzettend duur. Toen we begonnen was het een kale boel en alle toestellen waren verwaarloosd.”

Inmiddels zijn bijna alle toestellen vervangen voor nieuwe, vertelt de penningmeester. “We hebben geprobeerd de speeltuinen zo divers mogelijk in te richten. We combineren verschillende speelwaarden, dus naast glijden ook, schommelen en balanceren bijvoorbeeld. En de speeltuinen zijn geschikt voor verschillende leeftijden en voor mindervaliden. Het geeft mij veel voldoening dat we dit voor elkaar hebben gekregen. De speeltuinvereniging draagt echt bij aan de leefbaarheid in het dorp.”

Aanmelden

Geïnteresseerden die meer willen weten over het vrijwilligerswerk bij de speeltuinvereniging kunnen zich melden op www.tzandkasteel.nl.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Cristel en Marieke:Makelaars in de liefde

GOES - De liefde. Prachtig, geweldig en allesomvattend, maar niet vanzelfsprekend. Hoe pak je het aan na een scheiding? Of als je het lastig vindt de kroeg in te duiken? Hoe werkt dat hele daten eigenlijk? De Liefdesmakelaars Cristel Leeuwenhaag en Marieke Slingenberg begeleiden liefdeszoekers bij het vinden van een partner die een aanvulling op hun leven kan zijn.

10 uur geleden
De Eikenlaan in Goes staat blank door gesprongen waterleiding

GOES - Een gesprongen waterleiding in Goes zorgt deze zaterdag voor flinke wateroverlast. De wateroverlast vindt vooral plaats bij de  Eikenlaan die gedeeltelijk blank staat. 

11 uur geleden
Gewonde bij botsing op de N256 bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s is vrijdagmiddag één persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N256 ter hoogte van Wilhelminadorp. Het slachtoffer is per ambulancen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor flink wat oponthoud.

14 uur geleden
Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

1 dag geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

1 dag geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

2 dagen geleden