Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Je bent welkom met een hoofddoekje of kruisje aan je hals, als je maar wel open luistert naar de ander’

Je bent welkom met een hoofddoekje of kruisje aan je hals, als je maar wel open luistert naar de ander’

Janet Hakkeling, directeur van obs De Casembroot, obs De Schalm en obs Die Heenetrecht. Ze staat al haar hele werkzame leven op openbare basisscholen en dat is niet zomaar: “De verzuilde maatschappij is er niet meer. Daarom ben ik van mening dat kinderen al op jonge leeftijd mee moeten krijgen dat iedereen er mag zijn.”

“Vroeger was onze lijfspreuk: je bent welkom. Iedereen is welkom op onze scholen dus. Je mag hier jezelf zijn. We staan voor iedereen open en we luisteren naar ieders mening en verhaal. Nu is onze lijfspreuk: waar verhalen samen komen. Prachtig vind ik dat en het is echt zo. Je bent welkom met een hoofddoekje of kruisje aan je hals, als je maar wel open luistert naar de ander. Dat is ook zo met onze leerkrachten. Ikzelf ben niet gelovig opgevoed, maar we hebben bijvoorbeeld een juf die Christelijk is en een juf die Gereformeerd is. Dat mag natuurlijk allemaal, maar ook zij staan open voor anderen en pertinent niet de eigen religie voorop stellen. We gaan naar de synagoge en moskee, leren wat er allemaal nog meer is. Het welkom zijn geldt niet alleen op het gebied van religie, ook qua achtergrond. Arm of rijk. Gelijkheid, vrijheid en ontmoeting. Daar draait het om. Kernwaarden waar de maatschappij om draait. Landelijk gezien worden openbare scholen steeds populairder. Want in hoeverre is het bijzondere basisonderwijs nog passend. Die leerlingen krijgen later al heel snel een bijbaantje bij bijvoorbeeld de Hema of de Jumbo en leren dan ook jongeren kennen die anders denken. Dan is het alleen maar goed dat je daar almee bekend bent.” 

Meer uit Tholen

Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

1 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

5 uur geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 dag geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

2 dagen geleden