Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jarige Ruilwinkel is vanaf het begin een succes

Jarige Ruilwinkel is vanaf het begin een succes

GOES - De Ruilwinkel in Goes bestaat 12,5 jaar. Na het grote feest bij het 10-jarig bestaan vieren de medewerkers en vrijwilligers het koperen jubileum wat kleiner. “Maar we laten het niet ongemerkt voorbij gaan”, zegt Nel Bouterse van SMWO.

Nel Bouterse is als coördinator het gezicht van de Ruilwinkel in de Couwervestraat, maar is er niet sinds het begin in de Kuyperlaan bij. Vrijwilliger Abi Berrevoets wel. “De winkel was een maand open toen ik begon. Er was nog bijna niks. Alle spullen die we hadden lagen verspreid op de grond. Wij zijn dat toen in kasten en rekken gaan zetten.” Hij is nooit meer weggegaan. Berrevoets is er vier dagen per week. “Ik vind het leuk, omdat je ontzettend veel verschillende mensen ziet.”

Schimmel

Hij is een manusje van alles. Hij doet de administratie, schrijft klanten in, zet spullen in de rekken en kijkt wat er wel en niet geschikt is. “Je maakt soms rare dingen mee. We hebben hier eens een man gehad die een koffiezetapparaat wilde inleveren voor punten. Het filter zat er nog in, met schimmel er op. Hij vond het vreemd dat we het niet wilden hebben, maar als het niet schoon en heel is, heeft niemand er wat aan.”

Voldoende

Goede materialen komen er voldoende binnen. “Soms moeten we zelfs een stop zetten op bepaalde zaken, omdat we ze niet kwijt kunnen”, zegt Bouterse, die er inmiddels ruim elf jaar werkt. “Meteen vanaf het begin was het een succes. Ik ben ingevlogen om de zaken te coördineren. Al vrij snel schreven we onze duizendste klant in. Nu hebben we er meer dan 11.000.”

In de jaren daarna maakte ze van alles mee. Zo werd de ruimte in de Kuyperlaan ingeruild voor de Couwervestraat, waar het pand in 2011 door een brand werd verwoest, kreeg de winkel in 2009 een Appeltje van Oranje, een prijs van het Oranjefonds, en koning Willem-Alexander kwam in 2010 op bezoek. “Het is veranderd in de loop der jaren. Het is meer een bedrijf geworden. We moeten bijna in ploegendienst werken, omdat het altijd druk is.”

Ontmoeting

Hoewel er in de loop der jaren taken zijn bijgekomen is aan de formule nooit geknutseld. Nog steeds kun je in de Ruilwinkel spullen inleveren of diensten verrichten voor punten. Met die punten kun je weer spullen ‘kopen’. “Als je niks hebt, kun je altijd wat doen.” De Ruilwinkel is ook een ontmoetingsplaats. Iedereen is elke dag welkom voor een bakje koffie of thee. “De warmte die je hier voelt is geweldig. Het is mooi om mensen die het kunnen gebruiken te zien genieten.”

Scherm

Burgemeester Margo Mulder komt maandag langs in de Ruilwinkel. Ze onthult een scherm dat de winkel heeft gehad van Stichting Boone. Iedereen is welkom op het feestje dat om 13.00 uur begint. “Ik vind het leuk als zoveel mogelijk mensen komen. Dat is waar wij voor staan. Iedereen is welkom."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Voorlopig niet vrijzwemmen, Spetter-korting naar volgend jaar

THOLEN - Vrijzwemmen is voorlopig geen optie op Tholen en om die reden heeft de gemeente besloten dat de korting op abonnementen, die abonnementhouders ter compensatie van de problemen van vorig jaar, door te schuiven naar 2021. Verenigingszwemmen en baantjes trekken mag vanaf 15 juni weer wel.

10 uur geleden
Jongeman (21) gearresteerd in Vlissingen na afpersing van scootereigenaar

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagavond aan de Lindeijerlaan in Vlissingen een jongeman omdat hij de eigenaar van een gestolen snorscooter heeft afgeperst.

10 uur geleden
'Een gevoel van vreugde toen ik deze roman in handen kreeg'

GOES - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven daarom leestips. Dit keer is het weer de beurt aan Niek Walhout.

11 uur geleden
Hoofdstraten Domburg dicht in pinksterweekeinde

DOMBURG - De Ooststraat, Markt en Weststraat in Domburg zijn zaterdag, zondag en maandag tussen 11.00 en 23.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeente Veere neemt deze maatregel, omdat ze drukte verwacht vanwege Pinksteren.

11 uur geleden
13-jarig meisje uit Nieuw- en Sint Joosland sinds maandag vermist

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Sinds maandag 25 mei wordt de 13-jarige Nena Harinck uit Nieuw- Sint Joosland vermist. Dat meldt de politie.

12 uur geleden
Yoga door corona in het Nollebos

VLISSINGEN – Yoga Sadhana geeft door de coronamaatregelen yogalessen in het Nollebos in Vlissingen. De buitenlucht, natuur en andere yogi’s geven de lessen een frisse dimensie. “Met yoga houd je gemakkelijk afstand van elkaar en toch voel je elkaars aanwezigheid”, zegt yogalerares Atyna Janse.

12 uur geleden
Wmo-vervoer start maandag weer op

MIDDELBURG - Zeeuwse pashouders kunnen vanaf maandag (1 juni) onder voorwaarden weer gebruik maken van het Wmo-vervoer.

14 uur geleden