Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jarige meneer Hajer krijgt burgemeester op bezoek

Jarige meneer Hajer krijgt burgemeester op bezoek

KAPELLE - Ook als een inwoner 99 jaar wordt, komt burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle met alle plezier op verjaardagsvisite. Daar is de kersverse 99-jarige meneer Hajer uit Kapelle heel blij mee.

Burgemeesters gaan vaak op bezoek bij 100-jarigen. Omdat best wat Zeeuwen deze bijzondere leeftijd vieren, dacht de Kapelse meneer Hajer dat burgemeester Hieltjes niet bij hem zou langskomen op zijn 99e verjaardag. De verrassing was daarom donderdag des te groter toen de burgervader hem in zorgcentrum Cederhof persoonlijk kwam feliciteren. 

Volkslied

Hieltjes kreeg ook een kijkje in de keuken bij de zorgorganisatie, op het gebied van onder meer huishoudelijke hulp en thuiszorg. Zo sprak hij met de bezorgers van de maaltijdvoorziening tafeltje-dekje. "De cliënten, vrijwilligers en medewerkers waardeerden de tijd en aandacht van de burgemeester", laat directeur Inge van den Boomen van Cederhof weten. "Ondanks de tropische temperaturen zetten zij het Zeeuws volkslied in voor de burgemeester en dat zong hij uit volle borst mee."

Meer uit Reimerswaal

Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

13 uur geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

17 uur geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

1 dag geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

1 dag geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

2 dagen geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

2 dagen geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

2 dagen geleden