Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jarige meneer Hajer krijgt burgemeester op bezoek

Jarige meneer Hajer krijgt burgemeester op bezoek

KAPELLE - Ook als een inwoner 99 jaar wordt, komt burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle met alle plezier op verjaardagsvisite. Daar is de kersverse 99-jarige meneer Hajer uit Kapelle heel blij mee.

Burgemeesters gaan vaak op bezoek bij 100-jarigen. Omdat best wat Zeeuwen deze bijzondere leeftijd vieren, dacht de Kapelse meneer Hajer dat burgemeester Hieltjes niet bij hem zou langskomen op zijn 99e verjaardag. De verrassing was daarom donderdag des te groter toen de burgervader hem in zorgcentrum Cederhof persoonlijk kwam feliciteren. 

Volkslied

Hieltjes kreeg ook een kijkje in de keuken bij de zorgorganisatie, op het gebied van onder meer huishoudelijke hulp en thuiszorg. Zo sprak hij met de bezorgers van de maaltijdvoorziening tafeltje-dekje. "De cliënten, vrijwilligers en medewerkers waardeerden de tijd en aandacht van de burgemeester", laat directeur Inge van den Boomen van Cederhof weten. "Ondanks de tropische temperaturen zetten zij het Zeeuws volkslied in voor de burgemeester en dat zong hij uit volle borst mee."

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

13 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

15 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

4 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden