Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jarige Joyce en medebewoners Smalstad XL verrast met optreden

Jarige Joyce en medebewoners Smalstad XL verrast met optreden

THOLEN - Bewoners van Smalstad XL zijn verrast met een optreden. Zanger Lennard Berrevoets zong de bewoners toe en in het speciaal Joyce van Bavel. Zij was woensdag jarig en mocht 29 kaarsjes uitblazen. Even werden alle zorgen vergeten en konden de bewoners genieten van een zonnige middag met muziek.

Binnen Smalstad XL in Tholen verblijven 36 cliënten, voornamelijk jongeren. Ook voor hun is het nu een moeilijke tijd. De dagbesteding is weggevallen en ook de cliënten die in het weekend normaal gezien naar huis gaan moeten nu in Smalstad XL verblijven. Reden genoeg dan ook voor Jacolien Deurloo van de Vlinderbloem uit Tholen om iets voor deze mensen te organiseren.

Alles ligt stil

Normaal gesproken volgen er 26 cliënten dagbesteding bij de Vlinderbloem, deels zijn dat cliënten van Smalstad XL. Nu ook de dagbesteding stil is komen te liggen zijn de bewoners aangewezen op hun woning. De gezellige praatjes en gezamenlijke activiteiten zijn voorlopig voorbij en dat maakt het voor de meeste bewoners erg moeilijk om mee om te gaan. "Er wordt op dit moment veel voor de ouderen gedaan en dat is natuurlijk fantastisch. Ik zag op t.v. een item over mensen met een beperking en hoe die al verrast waren. Nadat ik contact had gelegd met Smalstad kreeg ik te horen dat een bewoner die het item op t.v. ook had gezien, gezegd had dat hem dat ook wel leuk leek. Zodoende besloot ik contact op te nemen met Lennard. De maatregelen rondom het virus hebben een enorme impact op de bewoners. Het is ook nogal wat, alles ligt stil en iedereen is uit zijn vaste ritme", vertelt Jacolien. De Vlinderbloem blijft hun cliënten wel op gepaste afstand begeleiden. Zo brengen zij knutselwerkjes, telefoneren zij veel met de cliënten en gaan zij op gepaste afstand met hun wandelen. Maar het blijft toch anders. Reden dus om de bewoners even flink in het zonnetje te zetten, iets wat zeker gelukt is.

Jarige Jet

Joyce van Bavel die in het complex woont was deze dag jarig. De positief opgewekte dame vind de hele situatie best lastig. Normaal gesproken werkt zij 3 dagen bij de Plus en 2 dagen bij de Vlinderbloem wat dus nu niet kan. Ook kan ze op het moment niet sporten en niet meer naar huis.Iedere dag belt en apt Joyce nu meerdere malen met haar ouders. Ook Skypen ze graag. Iedere zondag gaat ze met haar ouders wandelen maar wel op gepaste afstand dus anderhalve meter uit elkaar. Joyce die erg knuffelig is vindt de hele situatie dan ook moeilijk want even een knuffel geven is er niet meer bij. Nu haar verjaardag steeds dichter bij kwam was het dan ook een verdrietige situatie voor haar. Eerdere plannen voor haar verjaardag vielen in het water dus de verrassing gisteren was dan ook enorm.

Boksen

De bewoners met uitzondering van Joyce werden woensdag iets na twaalven al op de hoogte gebracht van het bezoek van de zanger. Voor Joyce was het dan ook een enorme verrassing toen zij naar buiten kwam en haar ouders zag staan. Ook personeel van de Vlinderbloem was aanwezig evenals iemand van Sjaloomzorg. Iedereen stond netjes op gepaste afstand van elkaar en er werd creatief omgegaan met het niet lichamelijk mogen feliciteren. Zo werden er "boksen" uitgedeeld aan Joyce en iemand feliciteerde haar met een buiging. Er werden vervolgens nog wat grapjes over haar leeftijd gemaakt maar de Jarige Jet had nog steeds niks door.

Genieten

Ondanks alles had Joyce geluk om op deze stralende dag jarig te zijn, het was op een gegeven moment maar liefst 24 graden en een heldere blauwe lucht. Lennard die deze dag geheel uit liefdadigheid optrad begon met een groot applaus voor de zorg te vragen. Vervolgens werd Joyce toegezongen waarbij haar ouders een spandoek tevoorschijn toverde met ballonnen. De bewoners werden uitgenodigd om lekker te komen swingen, iets wat Joyce heel graag doet. Er werd goed gefeest en de sfeer zat er goed in. Dankzij het grote grasveld konden de bewoners toch ondanks alle maatregelen even hun zorgen vergeten en alleen maar genieten. Iets wat ook zeker zij verdienen.

Meer uit Tholen

Sporten en geloof: Athletes in Action terug van weggeweest [FOTOALBUM]

THOLEN - Na zes jaar van afwezigheid was het afgelopen week weer tijd voor Athletes in Action (AIA). Georganiseerd door een negen koppige vriendengroep konden kinderen een week lang sporten op de Oesterputten. De organisatie Athletes in Action gebruikt sport als verbintenis om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden. "Met elke dag een opkomst van meer dan veertig kinderen tijdens het dagprogramma en twintig tijdens het avondprogramma voor de oudere jeugd kijken we terug op een geslaagde week", aldus Marieke Priem, een van de organisatoren. 

11 uur geleden
Vrouwenvereniging Sint Philipsland viert 90-jarig bestaan met American Party

SINT PHILIPSLAND - In 1930 werd in Den Haag de landelijke Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen opgericht. Vier jaar later werd de Fluplandse afdeling ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het doel van de bond was het creëren en onderhouden van lokale, regionale en landelijke netwerken van vrouwen met een gemeenschappelijke interesse om de leefomgeving te verbeteren. De kernwaarden verbinding, zingeving en ontwikkeling staan centraal. Later werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu, met modernere inzichten en idealen. 

17 uur geleden
Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

1 dag geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

2 dagen geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

2 dagen geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

3 dagen geleden