Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jaren zwoegen voor een paar dagen ijspret

Jaren zwoegen voor een paar dagen ijspret

Gab Havermans (JZ,69), de vader van Dirkjan, is net als Naamgenoot Gab Havermans (boven) één van de gezichten van de Vosmeerse ijsbaan. Sinds hij zich kan herinneren komt hij al op de ijsbaan, want zijn vader was al in de kindertijd van Gab de drijvende kracht. “Iets met een paplepel”, grapt hij.

Gab is duidelijk trots op de locatie. Hij vertelt vol enthousiasme over de ijsclub die dit jaar zestig jaar bestaat, de waterpompen, het materiaal om de ijsbaan mooi glad te krijgen én het huisje waar de vrijwilligers op kunnen warmen en administratieve taken kunnen doen. “Voorheen zaten we hierin”, zegt hij terwijl hij een foto van een kleine caravan laat zien. De vrijwilligers komen niet alleen in actie als er flinke vorst op komst is, het hele jaar door zorgen ze op een aantal zaterdagen voor het onderhoud. “En dat voor een paar dagen vorst per jaar. Als je geluk hebt”, zegt Gab lachend. 

“Ik lach er wel mee, maar het is wel jammer hoor dat we niet meer van die winters hebben zoals vroeger. Dan kon je soms wel veertien dagen achter elkaar schaatsen. Toch is het het allemaal waard vind ik. Ik schaats zelf niet meer, maar het is fantastisch op het dorp dit te kunnen geven. In 1997 hadden we vijftien schaatsdagen, geweldig was dat! Soms moet je wel politieagentje spelen hoor. En door de omroepinstallatie roepen dat er geen ijsballen gegooid mogen worden, want dat is natuurlijk gevaarlijk. Maar ach, we hebben het zelf ook gedaan.” 

Voor komende winter hoopt Gab op strenge vorst (en coronamaatregelen die de opening van de schaatsbaan toelaten). “Voor het dorp en het plezier, maar ook voor de ijsclub. De bodem van onze reserves is na aan aantal jaren zonder schaatsplezier in zicht. Daarom zijn we genoodzaakt weer contributie te gaan vragen. Anders kunnen we het niet volhouden en het laatste wat we willen is dat deze mooie voorziening ter ziele gaat.” 

Meer uit Tholen

Warm weekend tijdens Pasen: Temperaturen tussen de 15 en 20 graden

ZEELAND - De verwachting voor Pasen kent nog steeds veel onzekerheid in de temperatuurverwachting. Maar de kans is het grootst dat er bovengemiddeld hoge temperaturen van 15 tot 20 graden worden genoteerd. Het weerbeeld lijkt met een mix van zon, wolken en enkele buien wel vrij zeker, aldus meteoroloog Rico Schröder van Weeronline.

1 uur geleden
Nieuwe wethouder Hilde Moerland: 'Alsof ik in een rijdende trein stap' [INTERVIEW]

THOLEN - Na een onverwachte wending in de coalitie is Hilde Moerland (52) ineens de nieuwe wethouder van Tholen. Een beetje spannend vindt ze het nog wel. Maar de gedreven Stallander gaat voor niets én niemand uit de weg. "Ik vind dat iedereen op Tholen, klein of groot, ertoe doet. Daar sta ik voor."

20 uur geleden
Miljoenen mailadressen bij criminelen gevonden: Check hier of je ertussen zit

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie heeft eind januari zes verdachten opgepakt voor bankhelpdeskfraude. Ze hadden lijsten in bezit met zo'n 7 miljoen unieke e-mailadressen, waarvan 5 miljoen uit Nederland. Deze adressen worden door cybercriminelen verhandeld en opnieuw gebruikt. Volgens de politie is het mogelijk dat heel veel Nederlanders hiervan slachtoffer zijn zonder dat ze dat zelf weten.

1 dag geleden
Felle brand op bedrijfsterrein Nijverheidsweg Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Op het terrein van een bedrijf in Sint-Maartensdijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een felle brand gewoed in een grote stapel hout.Bij de brandweer werd rond 02.15 uur gemeld dat vlammen waren gezien op een bedrijfsterrein in de buurt van de Sportlaan. Ter plekke bleek brand te woedden achter een loods aan de Nijverheidsweg. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen werden opgeroepen om de brand te bestrijden.Rond 02.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven omdat van overslag naar de loods geen sprake bleek te zijn. Wel moest vervolgens nog geruime tijd worden nageblust. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er geen mensen of dieren bij het incident betrokken.

1 dag geleden
Drie vragen over het grote verduurzamingsproject van huurwoningen op Tholen

THOLEN - De eerste woningen op Tholen die tegen de vlakte gaan zijn bekend. Maar tot 2035 zullen er nog meer woningen worden afgebroken. Waarom kiest Stadlander voor sloop? En wat betekent dit voor de bewoners? Drie vragen over het megaproject.

1 dag geleden
25 teams strijden vandaag tijdens het tweede Thoolse schoolvoetbaltoernooi

SINT-ANNALAND - Na het succes van vorig jaar vindt vanmiddag de tweede editie van het schoolvoetbaltoernooi in Sint-Annaland plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door SoccerOne Tournaments en de jeugdcommissie van WHS. Er doen 25 teams mee die naar sportpark De Waaje afreizen om te strijden voor de felbegeerde beker.

2 dagen geleden
Volle gymzaal geniet van 150 muzikanten tijdens Concordia Concert

THOLEN - In een volle gymzaal van de Meulvliet in Tholen traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod.

2 dagen geleden