Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jaren zwoegen voor een paar dagen ijspret

Jaren zwoegen voor een paar dagen ijspret

Gab Havermans (JZ,69), de vader van Dirkjan, is net als Naamgenoot Gab Havermans (boven) één van de gezichten van de Vosmeerse ijsbaan. Sinds hij zich kan herinneren komt hij al op de ijsbaan, want zijn vader was al in de kindertijd van Gab de drijvende kracht. “Iets met een paplepel”, grapt hij.

Gab is duidelijk trots op de locatie. Hij vertelt vol enthousiasme over de ijsclub die dit jaar zestig jaar bestaat, de waterpompen, het materiaal om de ijsbaan mooi glad te krijgen én het huisje waar de vrijwilligers op kunnen warmen en administratieve taken kunnen doen. “Voorheen zaten we hierin”, zegt hij terwijl hij een foto van een kleine caravan laat zien. De vrijwilligers komen niet alleen in actie als er flinke vorst op komst is, het hele jaar door zorgen ze op een aantal zaterdagen voor het onderhoud. “En dat voor een paar dagen vorst per jaar. Als je geluk hebt”, zegt Gab lachend. 

“Ik lach er wel mee, maar het is wel jammer hoor dat we niet meer van die winters hebben zoals vroeger. Dan kon je soms wel veertien dagen achter elkaar schaatsen. Toch is het het allemaal waard vind ik. Ik schaats zelf niet meer, maar het is fantastisch op het dorp dit te kunnen geven. In 1997 hadden we vijftien schaatsdagen, geweldig was dat! Soms moet je wel politieagentje spelen hoor. En door de omroepinstallatie roepen dat er geen ijsballen gegooid mogen worden, want dat is natuurlijk gevaarlijk. Maar ach, we hebben het zelf ook gedaan.” 

Voor komende winter hoopt Gab op strenge vorst (en coronamaatregelen die de opening van de schaatsbaan toelaten). “Voor het dorp en het plezier, maar ook voor de ijsclub. De bodem van onze reserves is na aan aantal jaren zonder schaatsplezier in zicht. Daarom zijn we genoodzaakt weer contributie te gaan vragen. Anders kunnen we het niet volhouden en het laatste wat we willen is dat deze mooie voorziening ter ziele gaat.” 

Meer uit Tholen

Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

9 uur geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

14 uur geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

1 dag geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

1 dag geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

1 dag geleden
GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus

THOLEN - De GGD Zeeland opent vanaf 2 oktober weer een vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona mogen hier op afspraak een nieuwe prik halen.

1 dag geleden
Brasserie de Zeester runner-up 'Hét Lipton Terras van 2023' en wint 30.000 euro

THOLEN - Brasserie de Zeester in Scherpenisse heeft de tweede plek veroverd in de landelijke verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2023’. Dit resultaat heeft de brasserie een prijs van maar liefst 30.000 euro opgeleverd. Eerder deze zomer waren de eigenaren al de gelukkige winnaars van de maandelijkse prijs van 10.000 euro.

2 dagen geleden