Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jaren zwoegen voor een paar dagen ijspret

Jaren zwoegen voor een paar dagen ijspret

Gab Havermans (JZ,69), de vader van Dirkjan, is net als Naamgenoot Gab Havermans (boven) één van de gezichten van de Vosmeerse ijsbaan. Sinds hij zich kan herinneren komt hij al op de ijsbaan, want zijn vader was al in de kindertijd van Gab de drijvende kracht. “Iets met een paplepel”, grapt hij.

Gab is duidelijk trots op de locatie. Hij vertelt vol enthousiasme over de ijsclub die dit jaar zestig jaar bestaat, de waterpompen, het materiaal om de ijsbaan mooi glad te krijgen én het huisje waar de vrijwilligers op kunnen warmen en administratieve taken kunnen doen. “Voorheen zaten we hierin”, zegt hij terwijl hij een foto van een kleine caravan laat zien. De vrijwilligers komen niet alleen in actie als er flinke vorst op komst is, het hele jaar door zorgen ze op een aantal zaterdagen voor het onderhoud. “En dat voor een paar dagen vorst per jaar. Als je geluk hebt”, zegt Gab lachend. 

“Ik lach er wel mee, maar het is wel jammer hoor dat we niet meer van die winters hebben zoals vroeger. Dan kon je soms wel veertien dagen achter elkaar schaatsen. Toch is het het allemaal waard vind ik. Ik schaats zelf niet meer, maar het is fantastisch op het dorp dit te kunnen geven. In 1997 hadden we vijftien schaatsdagen, geweldig was dat! Soms moet je wel politieagentje spelen hoor. En door de omroepinstallatie roepen dat er geen ijsballen gegooid mogen worden, want dat is natuurlijk gevaarlijk. Maar ach, we hebben het zelf ook gedaan.” 

Voor komende winter hoopt Gab op strenge vorst (en coronamaatregelen die de opening van de schaatsbaan toelaten). “Voor het dorp en het plezier, maar ook voor de ijsclub. De bodem van onze reserves is na aan aantal jaren zonder schaatsplezier in zicht. Daarom zijn we genoodzaakt weer contributie te gaan vragen. Anders kunnen we het niet volhouden en het laatste wat we willen is dat deze mooie voorziening ter ziele gaat.” 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

3 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

7 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden