Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse oud-premier Nakasone (101) gestorven

Japanse oud-premier Nakasone (101) gestorven

TOKIO (ANP/RTR) - Voormalig minister-president Yasuhiro Nakasone is gestorven op 101-jarige leeftijd. Dat meldt het Japanse televisiestation NHK.

Nakasone was van 1982 tot 1987 premier en voerde vele hervormingen door in zijn land. Zijn grootste droom was echter om de pacifistische Japanse grondwet, die door de Verenigde Staten was opgesteld, te veranderen. Hij wilde het leger, dat sinds de Tweede Wereldoorlog was afgeschaft, weer nieuw leven inblazen. Zodat Japan weer een belangrijke internationale rol kon spelen. Daar is het nooit van gekomen.

Meer uit Buitenland

Zelensky: gebrek aan Oekraïense troepen en vliegtuigen

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag gezegd dat het Oekraïense leger meer manschappen nodig heeft om het moreel van de strijdkrachten op te krikken. "We moeten de reserves aanvullen, een groot deel van de brigades is leeg. We moeten dit doen zodat de jongens een normale rotatie hebben. Dan verbetert hun moreel ook", zei Zelensky in een interview met persbureau AFP.

2 uur geleden
Dode en gewonden bij luchtaanval in Westoever

RAMALLAH (ANP/RTR) - Bij een Israëlische luchtaanval vrijdag op een vluchtelingenkamp bij de stad Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever is ten minste één persoon omgekomen. Ook raakten acht mensen gewond, aldus het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het Israëlische leger bevestigde dat.

4 uur geleden
Leger Israël vindt lichamen drie gijzelaars, onder wie Shani Louk

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het Israëlische leger heeft de lichamen van drie gegijzelden teruggevonden in de Gazastrook. Het gaat om Shani Louk, Amit Bouskila en Yitzhak Gelerenter, die alle drie op een festival in Israël waren toen Hamas op 7 oktober vorig jaar aanviel.

10 uur geleden
Poetin en Zelensky zien weinig in wapenstilstand tijdens Spelen

KYIV (ANP) - Een staakt-het-vuren tijdens de Olympische Spelen tussen Oekraïne en Rusland zal er niet snel van komen. Het idee komt uit de koker van de Franse president Emmanuel Macron en ook de Chinese president Xi Jinping heeft het geopperd. Maar zowel Vladimir Poetin als Volodymyr Zelensky reageert afwijzend.

11 uur geleden
Leger Israël meldt hevigste gevechten in Noord-Gaza sinds oktober

JBALIA (ANP/AFP) - Het Israëlische leger noemt de onlangs hernieuwde gevechten in de noordelijke stad Jabalia in Gaza "misschien wel de hevigste" sinds het uitbreken van de oorlog op 7 oktober.

11 uur geleden
Iran arresteert 260 mensen voor satanisme en confisqueert alcohol

TEHERAN (ANP/AFP) - In de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn ongeveer 260 mensen gearresteerd, onder wie drie Europeanen, voor "satanisme". Het gaat volgens de politie om 146 mannen en 115 vrouwen die "zich bevonden in een ongewenste en obscene toestand met emblemen, tekens en symbolen van satanisme op hun kleding, hoofd, gezicht en haar", schrijft het Iraanse staatspersbureau IRNA.

13 uur geleden
Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

STRAATSBURG (ANP) - Europese landen hebben samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico een internationaal verdrag goedgekeurd dat tegen de gevaren van kunstmatige intelligentie (AI) moet beschermen.

13 uur geleden