Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Janet Hakkeling: ‘ De natuur wordt in de school gehaald en de school gaat de natuur in’

Janet Hakkeling: ‘ De natuur wordt in de school gehaald en de school gaat de natuur in’

Janet Hakkeling is directeur van drie scholen van OcTHO; De Casembroot, De Schalm en Die Heenetrecht. Op alle drie de scholen wordt in het regulier lesaanbod aandacht besteed aan natuur, grotendeels in samenwerking met Natuurouders. ‘Zij zijn een begrip en hebben ons en de kinderen al veel gebracht.’ 

Janet hecht grote waarde aan natuuronderwijs: “Op obs De Casembroot is een natuurtuin aangelegd vanuit een ontwerp van de kinderen. Hier kunnen ze in spelen, maar ook leren van en in de natuur. Deze hebben de Natuurouders helemaal geregeld. Ze zijn samen met de kinderen gaan ontwerpen, hebben ervoor gezorgd dat de tuin gerealiseerd werd en zorgen nu met de kinderen voor deze tuin. Met het thematisch werken is het al steeds meer een gewoonte geworden om te kijken welke rol de natuurouders kunnen spelen. Zodra we zelf een idee hebben, nemen we contact met ze op en andersom ook. Doordat de natuurouders er zijn, zijn de kinderen veel meer actief bezig met de natuur en hun omgeving. De natuur wordt in de school gehaald en de school gaat de natuur in. De kinderen leren hoe leuk en hoe belangrijk de natuur is en hoe ze daar goed mee om kunnen gaan. De Natuurouders zorgen dus naast natuureducatie ook direct voor een stukje burgerschapsvorming, zorg dragen voor je omgeving. Het is erg fijn om te zien dat Natuurouders Renée en Digna hun schouders onder het project hebben gezet en het niet alleen bij de school van hun eigen kinderen hebben gehouden. De natuurouders zijn binnen OcTHO in elk geval een begrip. Mijn collega’s van de andere scholen weten Renée en Digna te vinden als ze hulp nodig hebben om natuurouders te vinden of om te ondersteunen bij de gastlessen. Het zou mooi zijn als we toe kunnen werken naar een brede kennisdeling, waarbij de natuurouders gemeente breed over de verschillende scholen ingezet kunnen worden.”

Meer uit Tholen

Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

10 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

12 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

15 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

18 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

1 dag geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

1 dag geleden