Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jan van Belzen informateur voor coalitiebesprekingen in Reimerswaal

Jan van Belzen informateur voor coalitiebesprekingen in Reimerswaal

KRUININGEN - Jan van Belzen, oud-burgemeester van Barendrecht, is aangesteld als informateur voor de coalitievorming in de gemeente Reimerswaal.

De gemeenteraad van Reimerswaal sprak dinsdagavond tijdens een duidingsdebat over de verkiezingsuitslag. SGP Reimerswaal droeg als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen Van Belzen voor als onafhankelijk informateur. SGP-lijsttrekker Maarten Both: ‘Het is de gewoonte dat de grootste partij het initiatief neemt voor de gesprekken over de coalitievorming. Dat moet zorgvuldig gebeuren. In veel plaatsen zien we dat de lijsttrekker van de grootste partij zelf gesprekken voert met de andere partijen, wij gaan voor een transparanter proces. We hebben gezocht naar iemand van buiten de gemeente die als onafhankelijk informateur de gesprekken voert met alle partijen.’ Dat is Jan van Belzen uit Barendrecht geworden. Hij begon zijn politieke loopbaan in 1994 als gemeenteraadslid in Werkendam. Van 1997 tot 1999 was hij wethouder in deze gemeente. Aansluitend werd hij burgemeester van Graafstroom, om in 2005 over te stappen naar Barendrecht. Op 1 oktober 2021 ging hij met pensioen. 

De eerste fase van de informatieopdracht om te komen tot een nieuwe coalitie bestaat uit het zoeken naar een mogelijkheid voor een brede en stabiele meerderheidscoalitie, laat de gemeente weten. Om de vaart erin te houden stelde SGP Reimerswaal voor om deze week al de eerste gesprekken te voeren. De gemeenteraad heeft volgens Reimerswaal haar vertrouwen in Van Belzen uitgesproken, zodat hij voortvarend aan de slag kan. 

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

12 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

13 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

4 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden