Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jan van Belzen informateur voor coalitiebesprekingen in Reimerswaal

Jan van Belzen informateur voor coalitiebesprekingen in Reimerswaal

KRUININGEN - Jan van Belzen, oud-burgemeester van Barendrecht, is aangesteld als informateur voor de coalitievorming in de gemeente Reimerswaal.

De gemeenteraad van Reimerswaal sprak dinsdagavond tijdens een duidingsdebat over de verkiezingsuitslag. SGP Reimerswaal droeg als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen Van Belzen voor als onafhankelijk informateur. SGP-lijsttrekker Maarten Both: ‘Het is de gewoonte dat de grootste partij het initiatief neemt voor de gesprekken over de coalitievorming. Dat moet zorgvuldig gebeuren. In veel plaatsen zien we dat de lijsttrekker van de grootste partij zelf gesprekken voert met de andere partijen, wij gaan voor een transparanter proces. We hebben gezocht naar iemand van buiten de gemeente die als onafhankelijk informateur de gesprekken voert met alle partijen.’ Dat is Jan van Belzen uit Barendrecht geworden. Hij begon zijn politieke loopbaan in 1994 als gemeenteraadslid in Werkendam. Van 1997 tot 1999 was hij wethouder in deze gemeente. Aansluitend werd hij burgemeester van Graafstroom, om in 2005 over te stappen naar Barendrecht. Op 1 oktober 2021 ging hij met pensioen. 

De eerste fase van de informatieopdracht om te komen tot een nieuwe coalitie bestaat uit het zoeken naar een mogelijkheid voor een brede en stabiele meerderheidscoalitie, laat de gemeente weten. Om de vaart erin te houden stelde SGP Reimerswaal voor om deze week al de eerste gesprekken te voeren. De gemeenteraad heeft volgens Reimerswaal haar vertrouwen in Van Belzen uitgesproken, zodat hij voortvarend aan de slag kan. 

Meer uit Reimerswaal

Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

1 dag geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

2 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

3 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

3 dagen geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

4 dagen geleden
Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

5 dagen geleden