Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ is uit, burgemeester Van Egmond neemt jaarboek in ontvangst

‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ is uit, burgemeester Van Egmond neemt jaarboek in ontvangst

KRUININGEN - Het allereerste ‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ is uit. Hoe beleefden de gemeenten Reimerswaal en Kapelle 2020? Het is te lezen in dit mooie, rijk geïllustreerde jaarboek dat nu te koop is. De Reimerswaalse burgemeester José van Egmond nam een van de eerste exemplaren in ontvangst. “Ik vind het mooi dat het een heel kleurrijk jaarboek is geworden”, zegt Van Egmond. “2020 was natuurlijk best een grauw jaar, maar dat straalt het boek niet uit.” 

Het ‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ editie 2020 presenteert overzichtelijk per maand de highlights van het nieuws in de twee gemeenten. In langere interviews komen inwoners en ondernemers aan het woord over hoe zij terugblikken op dit jaar, waarin de coronapandemie onze wereld op zijn kop zette. Zo vertelt veldrijdster Shirin van Anrooij uit Kapelle waarom 2020 voor haar onvergetelijk is. En het Yersekse gezin Murre veliet haar vertrouwde dorp om op een Schots eiland te helpen een school op te zetten. Dit en veel meer is vastgelegd in het jaarboek en maakt het bewaarexemplaar om vele jaren van te genieten.

Relatiegeschenk

Burgemeester Van Egmond komt zelf ook voor in het boek. Ze roept haar inwoners in deze coronatijd op om oog te blijven houden voor elkaar. Ook stipt ze positieve gebeurtenissen aan, want die kent 2020 zeker ook. “Ik vind het jaarboek heel leuk om te lezen. En later kun je nog eens nazien wanneer iets gebeurd is. We geven het jaarboek als gemeente ook weg als relatiegeschenk. We doen graag iets eigens en tastbaars cadeau en dat is het jaarboek.” 

Verkooppunten

Het Jaar van Reimerswaal en Kapelle 2020 is een uitgave van Uitgeverij de Bode en kost 19,95 euro. Het is verkrijgbaar bij boekhandel Lectori aan de Weststraat in Kapelle, Tourist Shop Yerseke aan het Kerkplein en Hoekman Woonaccessoires en Cadeaus aan de Noordzandstraat in Yerseke, supermarkt Coop aan de Voorhoute in Kruiningen en supermarkt Spar aan de Hoofdweg in Rilland. Het boek is ook te koop bij het kantoor van de Reimerswaalse & Kapelse Bode, aan de Keizerstraat in Goes (tegen contante, gepaste betaling). 

Online

Online is het jaarboek te bestellen via www.bodeshop.nl. Voor in totaal 26,90 euro wordt het boek thuisbezorgd. Er zijn nog 4 Zeeuwse edities van de jaarboeken beschikbaar: Het Jaar van Beveland, Het Jaar van Middelburg en Veere, Het Jaar van Vlissingen en Het Jaar van Tholen.

Vriend van de Bode

Voor nog geen tientje meer extra per jaar bent u Vriend van de Bode. U ontvangt dan jaarlijks automatisch het jaarboek, met een leuke attentie erbij en profiteert bovendien het hele jaar door van vele extra’s die exclusief gelden voor Vrienden van De Bode.

Meld u aan via www.vriendvandebode.nl.

Meer uit Reimerswaal

Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

4 uur geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

4 uur geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

5 uur geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

2 dagen geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

5 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

6 dagen geleden