Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ is uit, burgemeester Van Egmond neemt jaarboek in ontvangst

‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ is uit, burgemeester Van Egmond neemt jaarboek in ontvangst

KRUININGEN - Het allereerste ‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ is uit. Hoe beleefden de gemeenten Reimerswaal en Kapelle 2020? Het is te lezen in dit mooie, rijk geïllustreerde jaarboek dat nu te koop is. De Reimerswaalse burgemeester José van Egmond nam een van de eerste exemplaren in ontvangst. “Ik vind het mooi dat het een heel kleurrijk jaarboek is geworden”, zegt Van Egmond. “2020 was natuurlijk best een grauw jaar, maar dat straalt het boek niet uit.” 

Het ‘Jaar van Reimerswaal & Kapelle’ editie 2020 presenteert overzichtelijk per maand de highlights van het nieuws in de twee gemeenten. In langere interviews komen inwoners en ondernemers aan het woord over hoe zij terugblikken op dit jaar, waarin de coronapandemie onze wereld op zijn kop zette. Zo vertelt veldrijdster Shirin van Anrooij uit Kapelle waarom 2020 voor haar onvergetelijk is. En het Yersekse gezin Murre veliet haar vertrouwde dorp om op een Schots eiland te helpen een school op te zetten. Dit en veel meer is vastgelegd in het jaarboek en maakt het bewaarexemplaar om vele jaren van te genieten.

Relatiegeschenk

Burgemeester Van Egmond komt zelf ook voor in het boek. Ze roept haar inwoners in deze coronatijd op om oog te blijven houden voor elkaar. Ook stipt ze positieve gebeurtenissen aan, want die kent 2020 zeker ook. “Ik vind het jaarboek heel leuk om te lezen. En later kun je nog eens nazien wanneer iets gebeurd is. We geven het jaarboek als gemeente ook weg als relatiegeschenk. We doen graag iets eigens en tastbaars cadeau en dat is het jaarboek.” 

Verkooppunten

Het Jaar van Reimerswaal en Kapelle 2020 is een uitgave van Uitgeverij de Bode en kost 19,95 euro. Het is verkrijgbaar bij boekhandel Lectori aan de Weststraat in Kapelle, Tourist Shop Yerseke aan het Kerkplein en Hoekman Woonaccessoires en Cadeaus aan de Noordzandstraat in Yerseke, supermarkt Coop aan de Voorhoute in Kruiningen en supermarkt Spar aan de Hoofdweg in Rilland. Het boek is ook te koop bij het kantoor van de Reimerswaalse & Kapelse Bode, aan de Keizerstraat in Goes (tegen contante, gepaste betaling). 

Online

Online is het jaarboek te bestellen via www.bodeshop.nl. Voor in totaal 26,90 euro wordt het boek thuisbezorgd. Er zijn nog 4 Zeeuwse edities van de jaarboeken beschikbaar: Het Jaar van Beveland, Het Jaar van Middelburg en Veere, Het Jaar van Vlissingen en Het Jaar van Tholen.

Vriend van de Bode

Voor nog geen tientje meer extra per jaar bent u Vriend van de Bode. U ontvangt dan jaarlijks automatisch het jaarboek, met een leuke attentie erbij en profiteert bovendien het hele jaar door van vele extra’s die exclusief gelden voor Vrienden van De Bode.

Meld u aan via www.vriendvandebode.nl.

Meer uit Reimerswaal

Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

1 dag geleden
Slachtoffer noodsituatie Smokkelhoek Kapelle onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

KAPELLE - Na een noodsituatie bij een bedrijf op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle is donderdagavond een slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster was er geen sprake van een ongeval noch medisch incident. 

1 dag geleden
Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

2 dagen geleden
Zaterdag 4 mei Dodenherdenking in Hansweert

HANSWEERT - Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2024 herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. 

3 dagen geleden
Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

4 dagen geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

4 dagen geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

5 dagen geleden