Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jaap Sinke stelt vertrek als wethouder uit door coronacrisis

Jaap Sinke stelt vertrek als wethouder uit door coronacrisis

KRUININGEN - Omdat het door de coronacrisis onduidelijk is wanneer zijn opvolger kan worden geïnstalleerd, blijft Jaap Sinke voorlopig aan als wethouder voor de gemeente Reimerswaal. 

Oorspronkelijk zou Sinke per 1 april vertrekken als wethouder voor de SGP. Zijn opvolger is al in beeld: Maarten Both. De 45-jarige Kruininger is nu nog fractievoorzitter van de SGP in de Reimerswaalse gemeenteraad. Zijn zetel in de raad wordt ingevuld door Tonnie Bliek. Raadslid Artwin Otte wordt de nieuwe fractievoorzitter bij de staatkundig gereformeerden.

Door de coronacrisis is het onzeker wanneer Maarten Both en Tonnie Bliek kunnen worden geïnstalleerd in hun nieuwe functies, laat de gemeente Reimerswaal dinsdag weten. "Benoemingen zijn alleen mogelijk bij een fysiek bij elkaar aanwezige gemeenteraad", legt een gemeentewoordvoerder uit. "Onze gemeenteraad komt momenteel niet bijeen." Er is een spoedwet 'Digitale besluitvorming' in de maak, die de benoeming straks mogelijk maakt. Zodra hierover duidelijkheid is, stelt de gemeente een datum vast voor de beëdiging.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

1 dag geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

1 dag geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

1 dag geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

1 dag geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

3 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

3 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

3 dagen geleden