Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jaap Sinke (63) stopt als wethouder

Jaap Sinke (63) stopt als wethouder

KRUININGEN - Jaap Sinke legt zijn functie van wethouder in de gemeente Reimerswaal per 1 april neer. De 63-jarige SGP’er vindt het na veertien jaar wethouderschap tijd om een stapje terug te doen, brengt hij dinsdag naar buiten.

Zijn terugtreden noemt Sinke geen impulsieve beslissing, wel een moeilijke. De geboren Flevolander heeft er verschillende redenen voor. “Allereerst de sterk toegenomen werkdruk in de laatste anderhalf jaar. Met name vorig jaar was het drukker dan ooit. Te vaak moesten er zaken ‘onder stoom en kokend water’ geregeld worden.” 

Daarbij worden dossiers steeds complexer, vindt Sinke. “Dat is niet erg, maar ook als er vergaderd wordt tot na middernacht moet ik er de volgende morgen gewoon weer staan. Uitgerust en wel. Dit wringt soms.”

Accu

Ook vanwege zijn leeftijd vindt Sinke de tijd rijp om gas terug te nemen. “De rek leek er in de afgelopen maanden af en toe een beetje uit. Gelukkig heb ik de accu tijdig en voldoende kunnen opladen, maar dit moet niet te vaak voorkomen.” Sinke concludeert dat het, na veertien jaar wethouderschap en daarvoor twaalf jaar gemeenteraadslid te zijn geweest in Reimerswaal, mooi is geweest. “Ik ben gezegend geweest met een goede gezondheid en heb dag aan dag moed en krachten ontvangen om het vele werk te kunnen doen. Het is nu echter tijd om het stokje over te dragen aan de jongere generatie.”

Koers

Als Sinke dat per 1 april doet, is de huidige zittingsperiode halverwege. “Dan zijn er voor mijn opvolger nog genoeg uitdagingen over om mee aan de slag te gaan. Ik prijs me gelukkig dat er aan mijn vertrek geen verstoorde verhoudingen ten grondslag liggen of dat het schip van Reimerswaal zinkend zou zijn. Dit schip ligt juist goed op koers.”

Meer uit Reimerswaal

Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

16 uur geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

1 dag geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

2 dagen geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

2 dagen geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

3 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

4 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

4 dagen geleden