Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië ziet coronacijfers verder dalen

Italië ziet coronacijfers verder dalen

ROME (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Italië ziet het aantal dagelijkse coronabesmettingen en sterfgevallen verder dalen. Het land meldde zondag 484 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, een daling ten opzichte van 649 de dag ervoor, terwijl het aantal nieuwe besmettingen ook daalde van 19.903 naar 17.938.

Vanwege de dalende coronacijfers mogen restaurants en bars in veel regio's van Italië vanaf zondag de deuren weer openen. Ongeveer vijf weken na het instellen van drie risicozones en een gedeeltelijke lockdown is de tijd van de rode zones voorlopig voorbij.

Lombardije in het noorden, dat aanvankelijk zwaar werd getroffen, en Calabrië in het zuiden behoren zelfs weer tot de gele zones met een laag risico. Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza had vrijdag ook besloten dat Abruzzo als laatste rode zone kon overschakelen naar de middelste, oranje categorie.

Dagelijks leven

Dit maakt het dagelijks leven voor veel Italianen een beetje gemakkelijker. Want in de gele zones mogen, in tegenstelling tot in de andere twee risicogebieden, de cafés overdag weer open zijn. En de mensen kunnen daar weer vrij hun huis verlaten. In Italië geldt nog wel een avondklok vanaf 22.00 uur tot vroeg in de ochtend, waarop slechts een paar uitzonderingen zijn.

Sinds zondag is Italië het land met het hoogste corona-dodental van Europa. Daarvoor was dat het Verenigd Koninkrijk. In totaal 64.520 Italianen zijn volgens de gegevens van de Johns Hopkins Universiteit overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dat is na de dodentallen van de Verenigde Staten, Brazilië, India en Mexico het hoogste wereldwijd.

Italië werd begin dit jaar als eerste Europese land hard geraakt door de coronapandemie. Vooral in het noorden, waar het zorgsysteem werd overspoeld, leidde dit tot een enorme sterftegolf.

Meer uit Buitenland

Mensen onder het puin na explosie in woongebouw België

ANTWERPEN (ANP) - Een zware explosie heeft een deel van een appartementencomplex verwoest in het Belgische Hoboken, een district van Antwerpen. Omroep VRT bericht dat de brandweer al meerdere mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald. De brandweer spreekt over zeker zes gewonden. "We blijven zoeken, maar de instabiliteit maakt het ons lastig."

1 uur geleden
Weer vrachtschip aangevallen en beschadigd bij Jemen

ADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een vrachtschip heeft bij Jemen schade opgelopen door een aanval. De Houthi's hebben de verantwoordelijkheid opgeëist en zeggen met drones en ballistische raketten het schip Tutor te hebben bestookt.

1 uur geleden
Burgerrechtenorganisatie betwist asieldecreet Biden bij rechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft een proces aangespannen tegen het nieuwe asieldecreet van de Amerikaanse president Joe Biden. De zaak werd woensdag aanhangig gemaakt bij de federale rechter in Washington, maakte de ACLU bekend.

1 uur geleden
VN: recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

GENÈVE (ANP) - Wereldwijd zijn 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

3 uur geleden
G7-top in Italië begint met gesprekken over steun Oekraïne

FASANO (ANP) - De G7-top begint in de Italiaanse regio Apulië met gesprekken over steun aan Oekraïne. De leiders van de lidstaten hopen op een deal over hoe ze de winst op bevroren tegoeden uit Rusland kunnen gebruiken ten gunste van Oekraïne.

3 uur geleden
Protesten in Argentinië om nieuwe hervormingspogingen van Milei

BUENOS AIRES (ANP) - In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn woensdag grote straatprotesten gehouden tegen hervormingen die de uiterst rechtse president Javier Milei wil doorvoeren. In de Argentijnse senaat wordt gedebatteerd over de zogeheten omnibuswet, die in hervormingen voorziet als privatisering van overheidsbedrijven en flexibilisering van de arbeidsmarkt.

5 uur geleden
Hamas spoort VS aan druk uit te oefenen op Israël voor bestand

DOHA (ANP) - Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht om hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een ​​permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden, nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een bezoek aan het Midden-Oosten afrondt.

7 uur geleden