Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël voert eerste versoepelingen van lockdown in

Israël voert eerste versoepelingen van lockdown in

JERUZALEM (ANP/DPA) - Israël heeft zondag aan het begin van de nieuwe werkweek de meest strikte lockdownmaatregelen versoepeld. Kleuterscholen en kinderopvangcentra hebben hun deuren weer geopend voor honderdduizenden kinderen.

Daarnaast is de maatregel opgeheven dat mensen zich niet verder dan een kilometer van hun woning mogen verplaatsen. Het is zelfs weer toegestaan parken en stranden te bezoeken.

Mensen mogen onder voorwaarden ook weer naar de Klaagmuur en de Tempelberg, maar bijeenkomsten blijven vooralsnog verboden.

Israël verkeert in een tweede lockdown sinds 18 september, toen bleek dat de besmettingscijfers weer fors opliepen. Op 30 september werden dagelijks 9000 nieuwe besmettingsgevallen vastgesteld, een aantal dat al snel tot onder de 2000 per dag werd teruggebracht.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid maakte zondag 395 nieuwe besmettingsgevallen bekend. De regering wil de versoepelingen van maatregelen ditmaal voorzichtiger en langzamer invoeren, uit vrees voor de talrijke overtredingen. Volgens Israëlische media bestaat vooral angst voor de streng-religieuze groepen, waar een relatief hoog besmettingsrisico geldt, ook doordat zij met grote families dicht bij elkaar leven en wonen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Recordaantal handtekeningen voor onderzoek naar Murdoch-imperium

MELBOURNE (ANP) - Een Australische online petitie die oproept tot een onderzoek naar het "monopolie" van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft ruim 410.000 handtekeningen opgehaald. Daarmee is het de de meest ondertekende petitie in de geschiedenis van het Australische parlement. Media die in het bezit zijn van Murdoch zijn verweten ten gunste van de conservatieve Australische regering te berichten.

4 minuten geleden
Walmart haalt wapens uit de schappen richting verkiezingen

BENTONVILLE (ANP) - De Amerikaanse supermarkgigant Walmart heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen vuurwapens en munitie uit voorzorg uit de schappen gehaald. De keten doet dat vanwege mogelijke met de verkiezingen gepaard gaande plunderingen of onrust, stelt Walmart in een verklaring.

59 minuten geleden
Hof van beroep oordeelt tegen verlengen briefstemmen in Minnesota

SAINT PAUL (ANP) - Een federaal hof van beroep in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat briefstemmen die in de swingstate Minnesota na de verkiezingsdag op 3 november binnenkomen, niet meer meegeteld mogen worden. Daarmee schaart het hof zich achter de Republikeinen in de staat.

1 uur geleden
EU-president: Turkije kiest nog niet de positieve weg

BRUSSEL (ANP) - Turkije toont met zijn "eenzijdige acties" in de Middellandse Zee nog weinig animo om tot een oplossing te komen in het conflict over gas- en olieboringen in de wateren rond EU-landen Cyprus en Griekenland. Dat zei EU-president Charles Michel na afloop van een videotop met de EU-leiders. Het overleg ging over de coronapandemie maar Turkije kwam wel even aan de orde, zei hij.

1 uur geleden
Fransen moeten vooral binnenblijven

PARIJS (ANP) - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geldt in Frankrijk vanaf vrijdag een landelijke lockdown. Fransen mogen alleen nog het huis verlaten als het noodzakelijk is en het reizen wordt beperkt. De maatregelen duren op z'n minst tot december.

2 uur geleden
Reisadvies Frankrijk verder aangescherpt door virus en aanslagen

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies naar Frankrijk wordt met ingang van vrijdag verder aangescherpt, niet alleen vanwege het coronavirus maar ook vanwege het verhoogde dreigingsniveau wegens de aanslagen in Parijs en Nice.

4 uur geleden
Recordaantal Amerikanen stemde al voor presidentsverkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een recordaantal Amerikanen heeft al een stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen die op 3 november worden gehouden. Het US Elections Project van de Universiteit van Florida telde al meer dan 80 miljoen kiezers.

6 uur geleden