Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Isolatieteam Zeeland aan de slag in Reimerswaal

Isolatieteam Zeeland aan de slag in Reimerswaal

REIMERSWAAL - Gemeente Reimerswaal is een van de eerste gemeentes waar het programma ‘Isolatieteam Zeeland’ van Het Zeeuws Energieakkoord wordt uitgerold. Geselecteerde inwoners van elf Zeeuwse gemeentes, met een koopwoning met energielabel E, F of G, kunnen aanspraak doen op het team. 

Tonny Drijdijk (meest links), projectmanager particuliere woningbouw van de Regionale Energiestrategie (RES) legt uit: “Het Isolatieteam Zeeland werkt heel simpel: geselecteerde woningeigenaren krijgen via de gemeente een uitnodiging, geven zich op en krijgen vervolgens een Isolatieteam langs. Dit team inventariseert welke eenvoudige isolatiemaatregelen genomen kunnen worden. Denk daarbij aan het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrippen of een brievenbusborstel. Na de inventarisatie wordt er een afspraak ingepland om de werkzaamheden uit te voeren. Inventarisatie, werkzaamheden en isolatiemateriaal zijn voor de woningeigenaar gratis”. Het initiatief is van Het Zeeuws Energieakkoord wat in het leven geroepen is om de regionale energiestrategie tot uitvoering te brengen. De samenwerking van gemeenten, de Provincie, het Waterschap, de netbeheerder en Impuls Zeeland, is erg waardevol zegt Drijdijk. ‘’We kunnen het programma nu gelijktijdig uitrollen over verschillende gemeenten. Als we dat iedere keer volledig opnieuw hadden moeten doen, was het nooit gelukt.’’ Naast dit programma organiseert Het Zeeuws Energieakkoord onder andere ook informatie bijeenkomsten over isoleren.

Meer uit Reimerswaal

Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

3 uur geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

1 dag geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

2 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

2 dagen geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

3 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

3 dagen geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

3 dagen geleden