Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Isolatieteam Zeeland aan de slag in Reimerswaal

Isolatieteam Zeeland aan de slag in Reimerswaal

REIMERSWAAL - Gemeente Reimerswaal is een van de eerste gemeentes waar het programma ‘Isolatieteam Zeeland’ van Het Zeeuws Energieakkoord wordt uitgerold. Geselecteerde inwoners van elf Zeeuwse gemeentes, met een koopwoning met energielabel E, F of G, kunnen aanspraak doen op het team. 

Tonny Drijdijk (meest links), projectmanager particuliere woningbouw van de Regionale Energiestrategie (RES) legt uit: “Het Isolatieteam Zeeland werkt heel simpel: geselecteerde woningeigenaren krijgen via de gemeente een uitnodiging, geven zich op en krijgen vervolgens een Isolatieteam langs. Dit team inventariseert welke eenvoudige isolatiemaatregelen genomen kunnen worden. Denk daarbij aan het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrippen of een brievenbusborstel. Na de inventarisatie wordt er een afspraak ingepland om de werkzaamheden uit te voeren. Inventarisatie, werkzaamheden en isolatiemateriaal zijn voor de woningeigenaar gratis”. Het initiatief is van Het Zeeuws Energieakkoord wat in het leven geroepen is om de regionale energiestrategie tot uitvoering te brengen. De samenwerking van gemeenten, de Provincie, het Waterschap, de netbeheerder en Impuls Zeeland, is erg waardevol zegt Drijdijk. ‘’We kunnen het programma nu gelijktijdig uitrollen over verschillende gemeenten. Als we dat iedere keer volledig opnieuw hadden moeten doen, was het nooit gelukt.’’ Naast dit programma organiseert Het Zeeuws Energieakkoord onder andere ook informatie bijeenkomsten over isoleren.

Meer uit Reimerswaal

Ons Genoegen uit Wemeldinge houdt demonstratie ringrijden in Borssele

BORSSELE - Zaterdag 18 mei organiseert Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden in Borssele tijdens de 27e editie van de jaarmarkt.

6 uur geleden
Cheque uit Krabbendijke voor stichting Zeeuwse Wensambulance

KRABBENDIJKE - Bloesemtocht Krabbendijke, die plaatsvond op zaterdag 13 april, heeft vijfhonderd euro opgeleverd voor stichting Zeeuwse Wensambulance.

6 uur geleden
Motorrijder komt ten val aan de Inkeldijk in Kruiningen

KRUININGEN- Een motorrijder is zondag aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een val op de Inkeldijk. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de het slachtoffer en brachten hem met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De oorzaak van de val is onbekend. 

1 dag geleden
Rubriek Albert Kort: Amerika bleek niet voor alle Bevelanders het 'beloofde land'

In de vaak paginagrote advertenties van rederijen die dik verdienden aan de overtocht van landverhuizers, was Amerika het aardse paradijs. Een land waar je aan je armoede kon ontsnappen en in een mum van tijd miljonair kon worden. Dat was echter slechts voor weinigen weggelegd en gold allerminst voor wie naar Zuid-Amerika trok. Migranten uit Yerseke hielden het in Argentinië al snel voor gezien, nadat daar een paar gezinnen waren vermoord en enkele kinderen gekidnapt. In allerijl besloten ze naar Noord-Amerika te vluchten om daar een veilig plekje te vinden. Ze kwamen terecht op Long Island bij New York, waar ze samen met landverhuizers uit Bruinisse oesterkwekerijen begonnen.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

3 dagen geleden
Slachtoffer noodsituatie Smokkelhoek Kapelle onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

KAPELLE - Na een noodsituatie bij een bedrijf op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle is donderdagavond een slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster was er geen sprake van een ongeval noch medisch incident. 

3 dagen geleden
Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

4 dagen geleden