Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Isabelle Buise is vrijwilliger bij Buutvrij: ‘De gehele speeltuin vind ik prachtig’

Isabelle Buise is vrijwilliger bij Buutvrij: ‘De gehele speeltuin vind ik prachtig’

Isabelle Buise is moeder van vier volwassen kinderen. Ook is ze oma van kleinzoon Sebastian (1). Ze werkt als leidinggevende in de gezondheidszorg en volgt een master innovatie, zorg en welzijn op de Hogeschool Utrecht. Rondom de zomervakantie houdt ze eens per week toezicht op de spelende kinderen.

Isabelle is sinds het begin betrokken als vrijwilliger toezicht bij de speeltuin die is gerealiseerd op het terrein van de Brede School Tholen. Ze heeft zichzelf aangemeld om een bijdrage te leveren aan het reilen en zeilen rondom de speelplaats. “Ik ben vrijwilliger geworden, omdat ik graag iets voor de maatschappij wil betekenen en terugdoen. Wij wandelen graag en we zagen de speeltuin ontstaan en ik was hiervan erg onder de indruk. Met name dat alles zoveel mogelijk met natuurlijke materialen is gebouwd en zo’n fijne uitstraling heeft. Toen ik de oproep zag voor vrijwilligers dacht ik: Ja, dat is iets voor mij! Hoe leuk dat ik iets voor de kinderen in onze samenleving kan betekenen en doen.” Isabelle is duidelijk enthousiast over de speeltuin van Buutvrij. “De gehele speeltuin vind ik prachtig. Kinderen kunnen veel van hun eigen fantasie in deze speeltuin kwijt en alles is childproof. Zelf vond ik vroeger de kabelbaan altijd het allerleukste en je ziet dat dit van veel kinderen het favoriete speelonderdeel is.” 

Isabelle ziet de kinderen genieten van de speeltuin. “Ze gaan met blije en voldane gezichtjes mee naar huis. Het is ook wel grappig dat er kindjes zijn die alles uit de kast trekken om langer te kunnen blijven en niet mee naar huis willen. Sommige zijn hierin echt een ster!”, zegt ze lachend. “Iedereen die ik spreek is trots op de speeltuin. Men vindt het in één woord prachtig en een waar speelparadijs! Het is echt een welkome aanvulling op ons mooie Tholen”, besluit ze. 

Meer uit Tholen

Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

2 uur geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

4 uur geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

19 uur geleden
Drie jubilarissen van Vogelvreugd gehuldigd om jarenlange lidmaatschap

THOLEN - Vogelvereniging Vogelvreugd organiseerde op vrijdagavond 9 februari haar jaarlijkse feestavond voor de leden en hun partners in de Meulvliet te Tholen. Ongeveer 35 personen genoten van een heerlijk warm en koud buffet, gevolgd door enkele rondjes bingo met leuke prijzen.

23 uur geleden
'105.000 mensen belanden na een val op de spoedeisende hulp'

SINT PHILIPSLAND - Fysiotherapeut Benjamin Brouwers gaf op woensdag 14 februari een lezing over valpreventie in dorpshuis De Wimpel. De aanwezigen hoorden verbijsterd dat er jaarlijks landelijk 105.000 mensen op de spoedeisende hulp belanden na een val, waarvan bijna de helft na een val in en rond het huis.

1 dag geleden
Zeeuwse agenten betrokken bij actie tegen 's werelds grootste hackersgroep

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie Zeeland-West-Brabant heeft een belangrijke rol gespeeld in een internationaal politieonderzoek naar de hackersgroep Lockbit. Dit onderzoek resulteerde vandaag in een internationale politieactie, waarbij in totaal 34 servers offline zijn gehaald en er twee aanhoudingen zijn verricht.  

1 dag geleden
Met korting samen reizen met de trein? Voortaan heb je daar een code voor nodig

WEST-BRABANT/ZEELAND - De Samenreiskorting van de NS gaat op de schop. Vanaf vandaag moeten reizigers die gebruik willen maken van de 40 procent korting hun ticket kopen via een speciale code. Die code moet gegeven worden door de medereiziger die een abonnement heeft. Zo worden reizigers die samen met de trein gaan en gebruikmaken van de Samenreiskorting voortaan aan elkaar gekoppeld.

1 dag geleden