Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Irma Sluis gaat tv-programma met doven en slechthorenden maken

Irma Sluis gaat tv-programma met doven en slechthorenden maken

HILVERSUM (ANP) - De populaire gebarentolk Irma Sluis gaat samen met radio-dj Igmar Felicia het eerste Nederlandse televisieprogramma met dove en slechthorende kandidaten maken. Dat heeft KRO-NCRV woensdag bekendgemaakt. Het programma, waarmee Sluis haar debuut maakt als presentator, gaat 13 november van start op NPO Zapp.

In het programma Hands Up voeren zes duo's, bestaande uit teams van dove en slechthorende kinderen en BN'ers, opdrachten uit waarbij zij alleen mogen praten in gebarentaal. In elk team kan de een alles horen en de ander niets of nauwelijks.

Elke week valt een team af tot één duo zich de winnaar van de Hands Up Trofee 2021 mag noemen. Met Hands Up wil KRO-NCRV een brug bouwen tussen alle dove, slechthorende en horende mensen in de Nederlandse maatschappij.

Tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis noemt het een grote eer mee te mogen werken aan het programma. "Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen", stelt de nieuwe NPO-presentatrice. KRO-NCRV biedt naast het programma op NPO Zapp online een basiscursus gebarentaal aan.

Gebarentolk Sluis verwierf de afgelopen anderhalf jaar veel populariteit door haar rol bij de corona-persconferenties van het inmiddels demissionaire kabinet. Vooral haar vertolking van het woord ‘hamsteren’ viel op. Door de populariteit van Sluis is de belangstelling voor de opleiding gebarentolk aan de Hogeschool Utrecht toegenomen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Lau# 3 dagen geleden
Ik heb twee dove zussen en een dove broer. Ze zijn allen doof geboren en zijn 60+. Allemaal communiceren ze oraal d.m.v. liplezen. Mijn zussen hebben zelfs nooit gebaren geleerd. Natuurlijk zijn er doven die uitsluitend met gebaren communiceren maar de groep die oraal communiceert, daar hoor je nooit wat van. Tja, die vallen ook niet op en draaien gewoon in de horende maatschappij mee...daar zal het wel mee te maken vrees ik.

Meer uit Entertainment

Schetsen voor onvoltooid Asterix-stripboek ontdekt

PARIJS (ANP) - Anne Goscinny, dochter van de beroemde Franse stripscenarist René Goscinny, heeft dit weekend tegenover het Duitse tijdschrift Der Spiegel de vondst onthuld van schetsen voor een onvoltooid Asterix-stripboek.

7 uur geleden
Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

AMSTERDAM (ANP) - Longfonds kan zich niet vinden in de kritiek op het SBS-programma De Dansmarathon, waarmee geld werd opgehaald voor deze organisatie. Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust nam, won. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde berichten op sociale media waarin mensen hun zorgen uitten over de toestand van de laatste deelnemers. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was.

8 uur geleden
Talpa kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

HILVERSUM (ANP) - Talpa kijkt met een goed gevoel terug op de unieke tv-show De Dansmarathon, die de afgelopen dagen werd uitgezonden op SBS6. Tijdens het programma gingen koppels de dansvloer op voor het Longfonds en voor een geldprijs van 100.000 euro.

16 uur geleden
Hollywoodpersoneel sluit deal met producenten, staking afgewend

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Een geplande staking van personeel dat achter de schermen werkt bij Hollywoodfilms en -televisieshows gaat niet door. De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), een vakbond die ongeveer 60.000 werknemers vertegenwoordigt, heeft zaterdag een voorlopig akkoord gesloten met producenten.

16 uur geleden
Opnames zijn klaar, Russische actrice terug van ISS naar de aarde

BAJKONOER (ANP) - Voor het eerst in de geschiedenis is een film buiten de aarde opgenomen. Na bijna twee weken zit het werk van actrice Joelia Peresild (37) in het internationale ruimtestation ISS erop. Daarom keert ze zondag terug naar de aarde. Ook haar cameraman en producent Klim Sjipenko (38) verlaat de ruimte, net als kosmonaut Oleg Novitski (50), die een halfjaar in de ruimte is geweest.

20 uur geleden
Prix Europa Award voor VPRO-project Maandverbond

HILVERSUM (ANP) - De VPRO heeft vrijdagavond tijdens het prestigieuze Prix Europa-gala de Prix Europa Award gewonnen voor het beste onlinemediaproject van het jaar. De omroep won de prijs met het Telegram-project Maandverbond.

1 dag geleden
Netflix-medewerker die lekte over show Dave Chappelle ontslagen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft een medewerker ontslagen die wordt verdacht van het delen van vertrouwelijke informatie met de media. Het personeelslid zou onder meer hebben gelekt hoeveel kosten de videostreamingdienst had gemaakt voor een controversiële show van stand-upcomedian Dave Chappelle. Veel Netflix-medewerkers zijn boos over Chappelles opmerkingen in zijn optreden The Closer, omdat die kwetsend zouden zijn voor transgender personen.

1 dag geleden